• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BAŞKANLAR BAYBURT”TA TOPLANDI

-3 Üncü Genel Kurulunu Yapmak için Bayburt ilinde bir araya gelen Karadeniz Gazeteciler Federasyonu toplantısına 18 il Başkanı ve delegeleri katılarak Genel Kurulunu yapıp görev dağılımını gerçekleştirdi. Genel Kurulda Başkanlığa Erdoğan Erişen Seçilirken Başkan vekilliğine Yaşar Yıldız ve Genel Başkan yardımcılığına Mustafa Bayrak getirildi.

BAŞKANLAR BAYBURT”TA TOPLANDI

BAYBURT: 18 İlin Bağlı bulunduğu Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Bayburt ilinde toplanarak Genel Kurul ve Başkanlar kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

   Bayburt ilinde Bayburt Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Yıldız in ev sahipliğinde toplanan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Cuma günü çeşitli ziyaretlerde bulundu, Bayburt valisi Rizeli Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun karşıladı.

    Valilik ziyaretinde bölgesel sorunların konuşulmasının ardından, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ziyaret edildi.

    Çeşitli yerlerde ziyaretlerde bulunan gazeteciler Bayburt Üniversitesi Konaklama tesislerinde ağırlandı.

    Cumartesi günü çeşitli ziyaretlerin ardından Demirözü ilçesine geçen Gazeteciler Demirözü gölünde motorla gezi yaptılar. Gazeteciler Meslek Şehitleri Abdul Kadir Nişancı’nın mezarını ziyaret ederek dua okudular.

      Demirözü ilçesinde öğle yemeği sonrasında Üniversitenin salonunda toplanan gazeteciler 3 üncü Genel Kurul için çeşitli görüşlerde bulundular.

     İlk Sözü Bayrak aldı

Genel Kurul ve Başkanlar Kurulu toplantısında ilk sözü 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak aldı, Bayrak konuşmasında 18 ilin cemiyet başkanları ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek “ Ortak bir hedefimiz olmalı, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu olarak güçlü olmak zorundayız ve Türkiye de en büyük federasyon biziz, federasyonumuz adına çıkartacağımız dergi ile illerimizin kültürel değerlerini tanıtmış olacağız, bu nedenle il Başkanlarımız ile birlikte ortak çalışma içine girmeliyiz” dedi.

      Başkanlar kurulunda Divan Başkanlığını eski gazeteci Ergun Ata yaparken, yapılan 3 üncü olağan Genel Kurulda ise yine eski gazetecilerden Murat Taşkın divan başkanlığını yaptı. Faaliyet raporları ve tüzük gereği diğer maddelerin ibrasının ardından kongreye tek liste sunuldu.

     Açık oylama ile yapılan seçimlerde oluşturulan liste kazandı, kongrenin ardından Bayburt otelde Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin verdiği akşam yemeğinde bir araya gelen gazeteciler ve Belediye Başkanı sohbet etti.

        Görev dağılımı yapıldı

9 Kişilik olan yönetim kurulu tüzük değişikliği ile 11 e çıkartılırken Karadeniz Gazeteciler Federasyon Başkanlığına Erdoğan Erişen, Başkan vekilliğine Yaşar Yıldız, Genel Başkan birinci yardımcılığına Mustafa Bayrak, 2 başkan yardımcılığına Sezai Köprülü, 3 Başkan Yardımcılığına ise Zeki Alkan getirildi. Yönetim kurulu genel Sekreterliğine Halil Ayyıldız,  Mali sekreterliğe İhsan Uluözlü, Genel Sekreter yardımcılığına ise Metin Kaya getirildi.

      Görev dağılımının yapılmasının ardından Gazeteciler Belediye tesislerinde Başkan Hükmü Pekmezci ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

    Birlikteliği koruyacağız

 Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ise “ Aramızda mit fak sokmak isteyenlere kesinlikle izin vermeyeceğiz, Federasyon olarak Türkiye’nin en güçlü federasyonuyuz ve Zonguldak ”tan Artvin’e kadar uzanan bir ağımız var. Tüm illerimiz ile birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Şu an Düzce ilinde yeni kurulmakta olan bir dernek var ve kısa sürede o arkadaşlarımızda bize katılacak” dedi.

     Yer altı şehri ziyaret edildi

Pazar günü toplanan Gazeteciler Aydintepe ilçesine giderek burada bulunan tarihi yer altı şehrini gezdiler. Belediye tarafından işletmesi yapılan Yer altı şehri yeniden dizayn edilmiş ve tarihe uzanan yapısı ile 1200 metre uzunluğunda bulunmakta. Tek yön olarak gidişi bulunan yer altı şehrinin gezilmesinin ardından gazeteciler dönüş yoluna girdi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE