Bayram SARAYOĞLU
Artvin Valisi Turan Ergün, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde yayımladığı mesajda, hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, depremlerin aradan geçen üç yıla rağmen milletçe hafızalarda hala tazeliğini koruduğunu söyledi.
Vali Ergün, mesajında, Türkiye'nin yaşanan depremler sonrası asrın birlikteliğini sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:
“6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler, aradan geçen üç yıla rağmen milletçe hafızamızda hâlâ tazeliğini korumaktadır. 11 ilimizi etkileyen bu büyük felaket; yaklaşık 14 milyon vatandaşımızın hayatını derinden sarsmış, 107.213 vatandaşımızın yaralanmasına ve 53.537 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açarak “asrın felaketi” tanımıyla tarihe geçmiştir.
Afetin hemen ardından devletimiz tüm imkânlarını seferber etmiş; arama kurtarma çalışmalarından barınma ve sağlık hizmetlerine, altyapıdan sosyal desteklere kadar pek çok alanda kapsamlı ve kararlı bir mücadele yürütmüştür.
Bu süreçte, devlet ve vatandaş iş birliğiyle güçlü bir dayanışma zemini oluşmuş; milletimizin tarih boyunca zor zamanlarda ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve kenetlenme ruhu bir kez daha en büyük gücümüz olmuştur.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalarla, yaraların sarıldığı ve şehirlerin yeniden ayağa kaldırıldığı kapsamlı bir iyileştirme süreci gerçekleştirilmiştir.
Afetin ardından başlatılan yeniden inşa çalışmaları kapsamında şehirlerimiz, hastanelerimiz ve konutlarımız hızla tamamlanmış; bugüne kadar 455 bin deprem konutunun teslim edilmesiyle devletimizin güçlü iradesi ve kararlılığı açıkça ortaya konulmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle; 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyor; benzer acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”
