• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Artık çıkmaz sokak değiliz

-Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ilçede yapılan yatırımların ilçenin gelişimine ve turizmine katkı sağlayacağını belirterek “ Doğal bir ilçe olduk, tarım da bölgemizin organik tarım bölgesi olması ile birlikte ilçemizde yapılan doğal park ve gölet ile ilçemiz çıkmaz sokak olmaktan kurtuldu” dedi.

Artık çıkmaz sokak değiliz

    Esin BAYRAK

RİZE: Son yıllarda ilçeye yapılan yatırımların ilçenin gelişmesine katkı sağladığını belirten Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ilçenin daha hızlı gelişeceğini belirtti.

     Tarihi geçmişlere dayanan ve Rize’nin en eski ilçelerinden biri olduklarını belirten Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar “ Maalesef yıllar boyu gelişemedik, ilçemiz sürekli göç veren bir yer oldu, bugün ülkenin çeşitli yerlerinde Pastacılık veya fırıncılık yapan hemşerilerimiz bulunmakta, göç veren ilçe konumundan çıkmak için ilçemiz için hazırlanan projeler son yıllarda hayata geçti ve ilçemiz hızlı bir gelişime doğru gitmekte” dedi.

      Organik tarım bölgesi olduk

Bekar Çaykur tarafından ilçede yapılan Organik tarım çay fabrikası ile ilçeye ilk yeni adımın atıldığını belirterek “ İnsanlarımız iş imkanı buldu, organik tarım ile birlikte kendi ilçemizin çayı çıkmaya başladı, ulaşımda yaşanan sorunlar ortadan kalktı, ilçe merkezine yapılan yatırımlar ile ilçemizin çehresi değişti ve, akar suyumuzun önünde yapılan bent ve enerji santralı ile ilçemiz ayrı bir özellik kazandı. İlçemizde doğal göl ortamı oluşturuldu ve burada çeşitli zamanlarda yapılan etkinlikler ile ilçemizin tanıtımını sağladık” dedi.

        Doğal yapıya döndük

İlçe merkezinde bulunan bazı binaların istimlak edilmesi ile insanlara yöreye uygun binalar yapılarak insanların göçünün önüne geçildiğini belirten Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar “ Artık çıkmaz sokak olmaktan kurtulduk, ilçemizde tek eksiğimiz konaklama, önümüzde ki dönemlerde bunu da ilçemize kazandıracağız, ulaşılamayan doğal yaylalarımızın bazılarının yolları onarımdan geçti ve yeni dönemde tarihi yerlerimiz ile yaylalarımıza daha rahat ulaşım sağlayacağız. Hemşin artık kabuğunu kırdı ve turizme kazandırıldı” dedi.

       Turizmde gelişme var

İlçeye gelen turist sayısında 2018 yılında artış olduğunu belirten Bekar “ Yaptığımız bazı etkinlikler ile ilçemizi tanıtmaya başladık, bu yıl çeşitli etkinlikler yaparak ilçenin daha geniş kitlelere tanıtımını sağlayacağız. Hemşin tarihi özellikleri ve potansiyeli ile turizme hizmet etmeye başlayacak” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE