• 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Arslan” RTE nin kıymetini bilelim”

-Kongrede konuşan HAK- İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan “ Cumhurbaşkanımız her konuda çalışanın yanında, etrafımız ateş kaynıyor ve Batılı ülkeler Cumhurbaşkanını dikta olarak yorumlarken Müslüman ülkeler ise tek kalemiz Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan demekte, Cumhurbaşkanımızın kıymetini bilelim” dedi.

Arslan” RTE nin kıymetini bilelim”

    Mustafa BAYRAK

RİZE: Ramada otelde yapılan Hizmet İş Sendikası 5 inci olağan kongresine katılan Hak –İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Uslu Cumhurbaşkanına övgüler yağdırdı.

      5 inci olağan kongresini gerçekleştiren Hizmet İş Sendikası Rize Şubesi kongresinde kongre gereği Divan kurulunun oluşmasının ardından saygı duruşu ve istiklal Marşıyla başladı.

     Ramada otelde yapılan kongreye Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Rize Belediye Başkan yardımcısı Kemal Genç, SGK Müdürü Mustafa Bakırcı, Bazı belediye başkanları, Sendika temsilcileri ve kongre delegeleri katıldı.

     Kongrede konuşan Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan konuşmasında 1985 yılında Güneysu ilçesinde başlattıkları çalışmalar ile Ribelsan in kurulduğunu ve en büyük kuruluş olduklarını belirterek “ Rize de toplam 1300 üyemiz bulunmakta, 81 ilde teşkilatımız bulunmakta. Üye sayımız oranında kadın erkek temsili ve oranının eşit olmasından yanayız. Hak-İş e bağla 21 sendika bulunmakta. Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Konfederasyon olarak 46 yaşına girdik” dedi.

      Cumhurbaşkanımızın yanındayız

Arslan konuşmasında “ Cumhurbaşkanı taleplerimiz konusunda bizlere destek vermekte,  Çaykur da tarihi adımlar attık. Çaykur da kadrolu işçi sayısı azalmakta, bunların yerine geçici işçiler yer almakta, Cumhurbaşkanı Rizeli olması nedeniyle çayın ve Çaykur un sorunlarını yakinen takip etmekte. Rize belediyesi 17 yıldır Hizmet iş sendikasında, Halil Bakırcı ile başlayan süreçte birçok sorun yaşadık. Bakırcı ile doktora tezi gibi çalıştık. Şu an ki başkan ile her hangi bir sorun yaşamadık. El ele çalıştık ve Rize belediye başkanını seçer” dedi.

     Zor dönemden geçiyoruz

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Arslan” Enflasyonun yüksek olması işçi ve memur maaşlarını eritti. Böylesine bir dönem yaşamadık, işçiye yüzde 50 zam aldık aradan 6 ay geçmeden aldığımız zam eridi. Enflasyon bizi yeni arayışlara sürükledi. İç ve dıştan bizi kuşatmaya çalışıyorlar, mücadele ediyoruz. Alınan tedbirler yetersiz kalıyor” dedi.

    Oturup ağlayacak değiliz

Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan” Pandemi, Rusya- Ukrayna savaşı, kapımız dibinde Suriye, ardından Yunanistan ve ona destek veren ABD, Batılı ülkelerin Cumhurbaşkanını dikta görmesi karşısında dik duran bir Cumhurbaşkanımız var. Ayak oyunları sürekli ülkemiz üzerinde oynanmakta. Bazı kurum ve kuruluşlar Cumhurbaşkanımıza ayak uyduramamakta. Yüksek Hakem kurulu hatalarını Cumhurbaşkanına yüklemenin bir anlamı yok. Cumhurbaşkanımız her zaman çalışanların yanında yer almıştır” dedi.

     Türkiye ekonomik savaş veriyor

Arslan konuşmasında Türkiye’nin ekonomik savaşın yanında batılı ülkeler ve orta doğu ile mücadele ettiğini belirterek” Çevremizde olanlara bakmamız yeterli, Ermenistan, İran, Irak, Suriye, Yunanistan, ABD nin tutumu, bunlarla mücadele etmek kolay değil. Türkiye ye 15 Temmuz da yapamadıklarını şimdi yapmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanına AKP lideri olarak değil ona büyük lider olarak bakmamız gerekiyor” dedi.

      Dünya da ikinciyiz

Konfederasyon olarak Dünyanın ikinci büyük konfederasyonu olduklarını belirten Arslan” Sudan eski Konfederasyon başkanı ve iç işleri bakanı İbrahim Kandur darbe sonrası cezaevinde kaldı ve çıktığında kendisi ile yaptığımız görüşmede bize Türkiye giderse bizler de gideriz, Cumhurbaşkanı Erdoğan a sahip çıkın ve 2023 seçimlerinde onun yanında yer alın dedi. Lübnanlı sendikacılar Türkiye giderse bizde gideriz, Türkiye son kaledir demekteler. Sendika olarak bizim kaygımız özgürlüğümüzü kaybetmektir. Uzun yıllar darbelere karşı mücadele ettik” dedi.

     Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 79 delegesi bulunan Hizmet İş Sendikasında başkanlığı yeniden Mehmet Alaca seçildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE