• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Adalet istiyoruz

27 Aralık 2018 yılında Recep Tayip Erdoğan Bulvarında yaya geçidinden geçerlerken minibüs çarpması sonucu ölen öğretmenin ailesi serbest bırakılan sürücü için adalet istedi.

Adalet istiyoruz

    Mustafa Kemal BAYRAK

RİZE: Geçtiğimiz yıl okula giderken minibüs çarpması sonucu bir öğretmenin ölümüne, diğerinin de ağır yaralanmasına sebep olan minibüs sürücüsünün serbest kalmasına aileler tepki gösterdi.

    27 Aralık 2018 tarihinde Gülbahar Mahallesi, Recep Tayip Erdoğan Bulvarında yolun karşısından karşıya geçmekte olan Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Marife Özay ile aynı okulda Felsefe öğretmeni Nazan Koçer”e çarpan, Köçer in ölümüne ve Marife Özay in ağır yaralanmasına neden olan 53 AAG 699 Plakalı araç sürücüsü K.E.K isimli şahsın geçtiğimiz ay Rize de ki duruşmasında sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken Trabzon adliyesine gönderilen dosya da K.E.K nin serbest bırakılmasına tepki gösterildi.

      Adliye önünde toplanan öğretmen ve öğretmen yakınları ile öğrencilere hitap eden Marife Özay “ Kaza da 7,5 metre ile 28 metre arasında savrulduk. Araştırma hastanesinde aylarca yoğun bakımda kaldım. Sağ kolum işlevini kaybetti. Aylarca hastanede kaldım Rize Ağır ceza mahkemesindeki duruşmada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi ve dava Şubat ayına ertelendi. Dosya Trabzon Ağır ceza mahkemesine gönderildi ve sanık serbest kaldı. Adlı Tip Kurumu raporunda sanığın aslı kusurlu olduğu bizlerin kusursuz olduğu belirtildi. Buna rağmen sanık nasıl serbest bırakıldı. Bu adaletsizlik karşısında acımız biraz daha artmıştır” dedi.

        Adalet istiyoruz

Kazada ölen Nazan Koçer in kız kardeşi Nalan Koçer Demirel ise “ Bugün ablamın trafik canavarı tarafından öldürülmesinin 1 inci yıl dönümü, Bu trafik canavarı ablamı öğrencilerinden koparıp almıştır. Yaya geçidinden geçen iki bilinçli öğretmen, Yaya geçidine giren bir trafik canavarı tarafından öldürülüyor. Bunu trafik raporunda öğreniyoruz, Raporda genel beden travmasına bağlı oyarak kafatası, çok sayıda omur, Pelvis ve ekstremite kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve iç kanama sonucu ölüm gerçekleşmiştir yazmaktadır. Ekstremite kemik kırığını hayatımda ilk defa duydum, bütün vücut kemiklerinin kırılması demekmiş. Trafik raporunda aslı kusurun tamamen sürücüye ait olduğu belirtilmekte. Ablam ve Marife Özay in kusursuz olduğu belirtildiği halde hiçbir şey ifade etmedi. Verilen tahliye ile acımız bir kez daha artmıştır. Sanık serbest bırakıldı ve Ablamın kırılan kemikleri sızlamıştır. Ablam öğretmenliği severek yapan ailelere “ Çocuklarınız çocuklarımdır” diyen, öğretmenliği çok seven biriydi. TUBİTAK a gönderilmek üzere proje yapmış, yun kumaş bulamadığından kabanını kullanmıştı, bu proje ile başarılı olan öğrencilerini ablam göremedi” dedi.

     Törene Memur-Sen, Eğitim Bir Sen ve bazı sendikalar ile öğretmen ve öğrenciler ile bazı veliler katıldı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE