• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ AYDER YENİLENİYOR”

-Ayder Yaylasında 20 ye yakın otel ve konaklama yerinin yerine 75 odalı otel yapıldığını belirten Ç.Hemşin Belediye başkanı Osman Haşimoğlu “ Ayder yaylası yeniden yapılandırılıyor, 1650 araç in park edebileceği otopark inşaatının tamamen doğaya uygun yapıldığını söyledi.

“ AYDER YENİLENİYOR”

      Mustafa BAYRAK

ÇAMLIHEMŞİN: Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Ayder yaylasının yeni sezonda çok daha farklı bir kimlik ile hizmet edeceğini söyledi.

     Ayder yaylasında Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan in talimatı ile başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında Arıtma tesisi, otopark, Apart evler, Otel yapımı çalışmaları hız kazanmıştı.

      Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Ayder yaylasının yeniden yapılandırıldığını belirterek “ Her yıl bir milyona yakın insanın ziyaret ettiği Ayder yaylasında başlatılan çalışmalarda Ayder yaylasının giriş kısmında yaptığımız su arıtma tesisi kış aylarında 500 kişilik arıtma yapmakta, bu yaz aylarında ikinci ünitenin devreye girmesi ile 1550 Kişiye çıkarak günlük bu oranda arıtma yapabilecek. Bazı bölgelerde açılan fosseptik çukurlarının vidanjör ile boşaltılıp arıtma tesislerine getirerek aratmışa yapılabiliyor. Burada amacımız Ayder yaylamızın atıklarının dereye akıtılmaması , dere yatağının kirlenmemesini arzu ediyoruz” dedi.

        Otopark doğaya uygun olacak

Ç.Hemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Ayder girişi yol ile dere arasında kalan kayalıkların 1650 araçlık otopark yapımına devam edildiğini belirterek “ Otopark yeni sezonda hizmete girecek. Ayder yaylasında araç girişine izin verilmeyecek, yaz aylarında yaya kaldırımları, yol kenarları ve Ayder yaylamız tamamen araç trafiği ile yoğunlaşmaktaydı. Otopark ile bu sorunu çözmüş olacağız. Otoparktan yaylaya gelen insanları Elektrikli Şatıl ile yaylaya taşıyacağız. Hiçbir aracın yayla içinde park etmesine izin verilmeyecek ve Ayder yaylası sadece insanların hizmetinde olacak” dedi.

 

         20 Otel yerine 75 yataklı otel

Ayder yaylasında 2 otel 4 apart bina yapımının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu “ Apartlar tamamlandı, 2 otelin yapımı devam ediyor. Burada 20 ye yakın apart ve otel yıkımı yıkılacak. Bunların yerine 75 yataklı otel yapılıyor ve bu yeterli değil. Otel inşaatlarının Haziran ayında tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

          Yıkımlar başlayacak

Ayder yaylasında yeni yapılaşmaya izin verilmeyeceğini belirten Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu “ Yayla koruma altında ve bundan böyle devlet eli ile yapılan yatırımlar olabilecek, hiçbir kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek. Otel inşaatlarının tamamlanması ile birlikte Ayder de belirlenen 20 dolayında otel ve apart binanın yıkımı yapılacak, bunlar arasında ailemize ait otelde bulunmakta” dedi.

         Otopark kapatılacak

Beton arma yapılan otoparkın tamamlanması ile birlikte üstünün ve çevresinin topraklarla kapatılıp üstünde yeşil alan yapılacağını belirten Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu “ Otopark tamamen doğa bir alan görüntüsü verecek, sadece giriş ve çıkışında tünel ağzı görüntüsü olacak. Doğal ayder bitki örtüsü ile etrafı ve üstü kapatılacak” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE