• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

AYDER FESTİVALI RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE TAMAMLANDI

--Ç.Hemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Ayder yaylasının hem yaz hem de kış sezonunda turizm merkezi olduğunu belirterek “ İnsanlarımızın sosyal hayata ihtiyacı var, burada yaptığımız etkinlikler ile sosyal hayata renk katıyoruz” dedi.

AYDER FESTİVALI RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE TAMAMLANDI

      Esin BAYRAK

ÇAMLIHEMŞİN: Bu yıl 15 incisi düzenlenen Ayder yaylası Kış etkinlikleri kapsamında Ayder yaylasında kar olmaması nedeniyle yüksek kesimlerden kamyonlarla kar taşınarak etkinliğe başlandı.

Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlıhemşin Belediyesi tarafından bu yıl 15. kez düzenlenen Ayder Kardan Adam Festivali, yeterli kar olmamasından ötürü kamyonlarla kar taşınarak kardan Zil Kale, ev ve kemer köprü gibi heykeller yapıldı. Vatandaşlar poşetlerle beraber yokuştan aşağıya kayarak keyifli vakit geçirirken, karsız yapılan festivale katılım yoğun oldu. Aynı zamanda kardan adam yapma ve halat çekme yarışmalarına kadın ve erkek vatandaşlar katılım gösterdi.

Trafik nedeniyle aksamaların yaşanmaması için Ayder Yaylası'nda araçlar için önlem alındı. Ayder'in girişinde araçların yayladaki festival alanına kadar gitmesine izin vermedi. Bu nedenle vatandaşlar otoparktan festival alanına kadar yürüyerek çıktı.

"Burası Türkiye'nin göz bebeği, Rize'nin incisi Ayder"

Ayder yaylasının turizm için çok önemli olduğunu ifade eden Rize Valisi Kemal Çeber, "Biz kar olmadan kar festivali nasıl yapılır onu gösteriyoruz. Bol kar olsa kar festivalini herkes yapar ama kar yokken festivali sadece Rizeliler yapar. Tulum, kemençe başlayınca eğlenmemizi, doğanın tadını çıkarmamızı karsızlıkta etkilemez. Burası Türkiye'nin göz bebeği, Rize'nin incisi Ayder. Burada ülkemizin tek kırsal dönüşüm projesi uygulanıyor. 1-2 yıl içerisinde burayı çok farklı göreceğiz. Ülkenin en önemli destinasyonlarından birisi burası. Rize'deki 200 civarındaki yaylayı da turizme adapte etmeye çalışacağız. Kış festivali şehrimiz de 15. kez yapılıyor. Her sene birbirinden keyifli geçiyor. Bu sene kar biraz az ama onun alternatiflerini hazırladık" şeklinde konuştu.

"Gerçekten insanların bu tür etkinliklere ihtiyacı var"

Tatilden gelen öğrenciler için bu tür festivallerin lazım olduğunu belirten Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ise, "Ayder denenince kalabalıklar başlıyor çünkü Ayder Karadeniz'in birincisi. Gerçekten insanların bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyaçları var. Üniversitelerin tatil olmasıyla birlikte sınavdan çıkmış öğrencileri burada görüyoruz. Belki de bu tür etkinlikler öğrenciler için çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

       ETKİNLİKLER SÜRDÜ

Ayder yaylası ikinci gün etkinliklerinde halat çekme yarışmaları, Medikal koşu, Kayak koşu takımı gösterisi, Kardan heykeller sergisi yapıldı. Gösterilerde derece alanlara ödüller verilmesinin ardından konserlerde Volkan Arslan, Özlem Devran, Usame İsmail ve Mustafa Gökay konserleri yapıldı.

     İlk gün taşıma kar ile yapılan etkinliğin ardından festivalin ikinci gününde öğlen sonrası başlayan kar yağışı festivale katılanları sevindirdi. Kar yağışı altında yapılan etkinlikler kar şenliğini amacına ulaştırdı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE