• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

AYDER FESTİVAL KOMİTESİNDEN FESTİVAL ÖNCESİ TEDBİR

Ç.Hemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu festival günü kesinlikle Ayder merkeze araç alınmayacağını belirterek “ İlçe merkezinden zinciri olmayan araçlara müsaade edilmeyeceği gibi, müsaade edilen araçlar Ayder merkeze çıkamayacak” dedi.

AYDER FESTİVAL KOMİTESİNDEN FESTİVAL ÖNCESİ TEDBİR

RİZE: Bu yıl 15 incisi yapılacak olan Ayder Kış festivali öncesinde Festival komitesi aldığı kararları duyurdu.

     Ç.Hemşin Kaymakamlığı, Belediye ve STK lar ile birlikte oluşturulan Festival komitesi festival öncesinde aldığı kararları açıklayan Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu festival alanına gelecek olan insanların huzurlu ve en iyi şekilde ağırlamak için araç trafiğini kontrol altında almak amacı ile Ayder e 3 km kala yol trafiğe kapatılacaktır dedi. Haşimoğlu “ Festival alanındaki insanlarımızın can güvenliğini sağlamak amacı ile belirlenen görevli araçlar dışında hiçbir araca müsaade edilmeyecektir. Hava ve yol şartlarına göre araçlarda zincir ve kar lastiği olmaması durumunda ilçe merkezindeki denetim noktasından itibaren araçların geçişine izin verilmeyecek” dedi.

       “Güvenlik üst noktada olacak”

Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu 27 Ocak Cuma günü saat 16 da yol kesilecek olup araç girişine müsaade edilmeyecektir. Servis araçları sadece Cuma günü Avusor köprüsüne kadar servis yapacaktır. Güvenlik güçlerimizin belirlediği alandan sonra misafirlerimiz araçlarını belirlenen alana park edip festival alanına ücretli servis araçları ile ulaşmaları sağlanacak ve ücret olarak kişi başı 10 TL alınacaktır. 28 Ocak cumartesi günü sabah 07 den itibaren kaplıca giriş noktasından yol araç trafiğine tamamen kapatılacak, gelen misafirlerin üst aramaları yapılarak festival alanına yaya giriş yapılacaktır. İşletme sahipleri misafirlerini kendi araçları ile alacaktır” dedi.

          “Fiyat kontrolleri denetlenecek”

Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Kaymakamlık tarafından oluşturulacak olan komisyonun festival öncesi ve festival esnasında Ayder de bulunun tüm işletmeler, fiyat, hizmet ve tüm ticarı faaliyetleri konusunda denetlenecek. Tüm işletmelerin iş yerlerinin giriş kısmında görünecek şekilde fiyat listelerini yazılı olarak asmak zorundadır” dedi.

      Haşimoğlu festival süresince festival alanına gelen misafirlerin Şamyel ile kaymalarına can güvenlikleri açısından izin verilmeyeceğini bunun yanında ateş ve lastik yakılmasına da müsaade edilmeyeceğini söyledi.

     Başkan Haşimoğlu festival alanında stantlar dışında her hangi bir seyyar satıcıya müsaade edilmeyeceğini belirterek “ Festivalin amacına ulaşması için tüm misafirlerin kurallara uymasını bekliyoruz” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE