• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

AYDER BAHARDA BAŞKA GÜZEL OLACAK

-Cumhurbaşkanının talimatları ile değişime uğrayan Ayder yaylasında konutların hepsinin tamamlanmasının ardından yüzde 85 oranında tamamlanan otoparkın tamamlanması ile Ayder yaylası Bahar ayında yeni görüntüsüne kavuşacak.

AYDER BAHARDA BAŞKA GÜZEL OLACAK

    Mustafa BAYRAK

Rize’nin dünyaca ünlü Ayder yaylasında kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yatırımların yeni sezonda hizmete gireceği belirtildi.

     Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Rize’nin dünyaca ünlü Ayder yaylasında TOKİ tarafından yapılan değişimlerin yeni sezonda hazır olacağı belirtildi.

     Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan in 2020 yılında Ayder yaylasını ziyareti ile başlatılan Kentsel dönüşüm çalışmalarına sona gelindi.

    Ayder de Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan Çalışmalar hakkında bilgi veren TOKİ uzmanı Mustafa Levent Gedikli 2021 yılında başlatılan çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirterek “3 Farklı bölgede yaptığımız çalışmaların ikisi tamamlandı. Hak sahiplerine bazılarını teslim ettik. Doğaya uygun otopark çalışmalarımızda 4 ayrı kısım ve 4 kat olarak yaptığımız çalışmalarda 1600 otomobil için otopark tamamlandı. 80 Otobüs için yaptığımız otopark çalışmaları sürüyor. Toplam 72 bin metre kare alanda otopark çalışmalarını Bahar ayına kadar tamamlayacağız” dedi.

       “YAPILAR DOĞAYA UYGUN YAPILDI”

TOKİ Uzmanı Mustafa Levent Gedikli kaplıca tesislerinin tamamlandığını, burada yapılan tesis ile otelin 80 kişi kapasiteli ve konferans salonu olduğunu belirterek “ 6 Otel in yakımı tamamlanacak. İlk yıkımlar başladı. Yaptığımız konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. TOKİ olarak burada ayrıca 3 seyir tesisi ayrıca 1 adet Çelik ve camdan seyir tesisi yaptık, bu tesisler hizmete girdi” dedi.

           “TRAFİK SORUNU KALMAYACAK”

Ayder yaylasında yaz aylarında yoğun araç trafiği nedeniyle Cumhurbaşkanının verdiği talimatlar doğrultusunda giriş kısmına otopark çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten TOKİ Uzmanı Mustafa Levent Gedikli”  Ayder giriş kısmına TOKİ olarak yaptığımız 1600 araç kapasiteli otopark tamamlanmak üzere, bunun yanında 80 otobüs kapasiteli otopark inşaatı devam ediyor. Bahar ayında otoparkın tamamlanması ile birlikte AYder e ziyarete gelen vatandaşlarımız elektrikli araçlarla otoparktan alınacak ve Ayder gezisi yapılacak. Hiçbir aracın Ayder yaylasına girişine izin verilmeyecek” dedi.

            VATANDAŞLAR MEMNUN

Ayder yaylasında yapılan TOKİ Hizmetlerinden memnun olduğunu söyleyen Muaddet Subay” Ben burada yaşıyorum. TOKİ tarafından yapılan binalar gerçekten doğaya uygun yapıldı. Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda yapılan binalardan memnunuz. Unun biraz daha genişletilesini bekliyoruz” dedi.

-Eski Muhtar Metin Yıldız ise Cumhurbaşkanının yıkım ve yapım için yaptığı çalışmaların olumlu olduğunu belirterek “ Bir yerde dur denmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı yapılan hataları gördü ve dur dedi. Yeni binalar yöre kültürümüz ve mimarimize uygun yapıldı” dedi.

Muhammet Sual ise “ Ayder dünya markası bir yer, buranın doğasının bozulmaması gerekiyor, öncelikle salıncakları Cumhurbaşkanımız kaldırdı. Ardından Ayder halkının yararına olan bazı çirkin görüntüler ortadan kaldırıldı. Onların yerine daha uygun binalar yapıldı. Ayderi Cumhurbaşkanımız kadar bizlerinde koruması gerekiyor” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 2
    ALKIŞ
YORUM EKLE