• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ASKON KONGRESİNİ YAPTI

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın Pandemi dönemini Türkiye’nin büyüme ile sürdürdüğünü belirterek “ Ülkemizin en büyük sorunu ara eleman ihtiyacını karşılayamamak, bu konuda meslek okullarımıza büyük görevler düşüyor. Büyümenin temelinde eleman yatıyor” dedi.

ASKON KONGRESİNİ YAPTI

   Esin BAYRAK

RİZE: ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ile AK Parti Genel Başkanın Mustafa Şen in de katıldığı ASKON Rize Şubesi kongresi tek liste halinde tamamlandı.

      Ricosta otel de yapılan ASKON Rize Şubesi 2 inci olağan kongrede Recep Ali Karakoyunlu tek liste halinde kongreye girdi.

     Yapılan kongrede Müezzin Osman Cerrah in kuran okuması ile başladı, ardından faaliyetler hakkında konuşan Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyunlu “ 2019 yılında 36 iş adamımız ile kurulduk ve kısa sürede iki katına çıktık. Panodemi döneminde çalışmalarımıza ara vermedik, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çalışmalarımızı sürdürdük. Pandemi döneminde Rize şubesi olarak ilimizde maske dağıtımı yaptık. Çeşitli yardımlarda bulunduk, yeni yönetimimiz ile birlikte yeni çalışmalara imza atacağız” dedi.

      Türkiye büyümeye devam etti

Genel Başkan Orhan Aydın ise konuşmasında  Pandemi ile birlikte büyük ülkelerde ekonomilerde daralma olmasına rağmen Türkiye alınan tedbirler ile büyümeye devam etti. 2019 yılında büyümede Çin önde yer alırken ikinci sırada Türkiye yer aldı, 2020 yılında ise Pandemi de küçülen ve ekonomisi dar alan İngiltere büyümeye başladı ve Türkiye büyüme hızı ile yine ikinci sırada yer aldı. Ülkemizin büyüme hızı 7. 7,5 oranında, 2021 yılında ülkemizde sanayi alanında yüzde 30 luk büyüme kaydedildi” dedi.

       Ara elaman sorunu var

Genel Başkan Orhan Aydın ülkede ara eleman sorunu yaşandığını belirterek “ Meslek okullarımıza biraz daha fazla ağırlık vermeliyiz. Ülkemizde sanayi ve diğer alanlarda ara eleman sorunu yaşanmakta, kısa sürede bu sorunu çözmemiz gerekiyor, meslek okullarımızda eğitime ağırlık vermeliyiz” dedi.

      Firmalar birleşmeli

Çay sanayinde sektörün birleşmesi gerektiğini belirten Orhan Aydın “ 3-5 Firma bir araya gelerek ortak hareket etmeli ve yeni markalar oluşturmalı, ancak bu şekilde Dünya ya açılabilirler ve rekabet edebilirler. Rize son 9 ayda 158 milyon dolarlık ihracat yaptı” dedi.

     Metin “ İş adamlarımız bizim için değerli”

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise çaya dayalı bir sanayinin Rize de var olduğunu belirterek “ İlimiz de yeni yatırımlar olmalı, ASKON üyesi iş adamlarımızın ilimize çok daha fazla katma değer katacaklarına inanıyorum” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE