• 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    8 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ALIM” ÜRETİCİNİN SİGORTASI BİZİZ”

-Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım iki yeni fabrikanın gelecek sezon hizmete gireceğini belirterek “ Çay üreticilerimizin sigortası Çakur dur, üreticimizin her zaman yanındayız, kurum olarak uzun yıllardan sonra bu sezon az da olsa kara geçtik” dedi.

ALIM” ÜRETİCİNİN SİGORTASI BİZİZ”

RİZE: Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım kurumun uzun aradan sonra bu sezon kara geçtiğini ve kamu bankalarına borcu kampanyaya kadar sıfırlayacaklarını söyledi.

    2022 Yılı yaş çay kampanyasında 582 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirten Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım üreticinin özel sektörün peşin para çay alması ile özel sektörü tercih ettiğini belirterek “ Kurum olarak her zaman üreticimizin yanındayız. Üreticimiz ürününü vermekte zorlandığında bizim yanımızda yer aldı” dedi.

       “REKDOR KIRDIK”

Genel Müdür Yusuf Ziya Alım 2022 yılı sonunda 162 bin 950 ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek “ Özel sektörlere kuru çay satışı yapmadık. Bu yıl tarihin en büyük kuru çay satışını gerçekleştirdik. Şu an depolarımızda önceki yıllardan kalan kuru çay yok. Depolarımızda 85 bin ton dolayında kuru çay var ve kampanya ya kadar 45 bin tonunu satacağımızı düşünüyorum. Yeni sezona 40 bin ton stok ile gireceğiz” dedi.

      “MAĞAZALARIMIZ İLGİ GÖRÜYOR”

Çeşitli illerde satış mağazaları açtıklarını ve bunun faydasını gördüklerini belirten Alım “ Kayseri mağazamızı açtık. Şimdi ise Mersin de satış mağazası açmayı hedefliyoruz. Mağazalarımızda önceki yıl 500 ton kuru çay satışı gerçekleştirdik. Çay tüketicileri mağazalarımızı tercih ediyorlar” dedi.

     “İKİ FABRİKAMIZ HİZMETE GİRECEK”

47 Fabrikaları bulunduğunu belirten Genel Müdür Yusuf Zıya Alım “ İlimizde iki ilçemizde fabrikamız yoktu. Ç.Hemşin ve İkizdere ilçelerinde fabrika inşaatlarımız sürüyor. Bu fabrikalarımız Nisan ayında hazır olacak ve yeni sezonda 100 er ton olmak üzere hizmet vermeye başlayacaklar. Bu bölgelerimizde organik çay üretimi yapacağız. Günlük işleme kapasitemiz 9 bin 50 ton dan 9250 tona yükselecek” dedi.

     “SOĞUK ÇAY FABRİKASI KURACAĞIZ”

Gebze ilçesinde Çaykur a ait arsa bulunduğunu ve unun içinde kaynak su bulunduğunu belirten Alım “ Didi ürünümüzü burada üretmek istiyoruz. Bu yıl içinde fabrika kurma çalışmalarımız olacak, burada aynı zamanda su üretimi ve soğuk çay üretimi düşünüyoruz” dedi.

      “YURT DIŞI BAĞLANTILARIMIZ VAR”

Yurt dışına 3bin 100 ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Yusuf Zıya Alım “ Moğolistan a ilk kez çay satışı yaptık ve bayilik verdik. Rusya ile bağlantılarımız iyi, buraya bayilikler vereceğiz. Burada çay tüketimi oldukça fazla. Kurum olarak 100 ün üzerinde ülkeye çay satışı yapıyoruz. Amacımız satış miktarlarını artırmak” dedi.

    “ÇAYI ÇEŞİTLENDİRİYORUZ”

Çay tohumumdan yağ üretimi yaptıklarını belirten Genel Müdür Yusuf Ziya Alım “ ARGE çalışmalarımız sürüyor. Hatta çay tohumu foşasından organik temizlik malzemesi yapımı çalışmalarımız var. Bu konuda ekiplerimiz çalışıyor ve olumlu sonuçlar aldık. Yine Çay tozundan deri yapma çalışmalarımız olumlu sonuç verdi. Çayın tüm alternatiflerini kurum olarak kullanmak istiyoruz” dedi.

     “BORÇSUZ GİRECEĞİZ”

Çaykur un uzun yıllar sonra kara geçtiğini belirten Genel Müdür Yusuf Ziya Alım “ Kurum olarak kara geçtik. Çay kampanyası döneminde kamu bankalarından kullandığımız kredilerin ödemesi devam ediyor. Fazla bir borcumuz kalmadı ve yeni kampanya dönemine borçsuz olarak gireceğiz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE