Esin BAYRAK
24. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Güven Aksoy, kooperatifler kefaletiyle kullandırılan kredilerde önemli bir faiz indirimine gidildiğini duyurdu. Yapılan düzenleme ile esnafın finansmana erişim maliyeti aşağı çekildi.
Başkan Aksoy yaptığı açıklamada, devlet hazine faiz destekli işletme ve yatırım kredilerinde daha önce yıllık %25 olan faiz oranının yıllık %20’ye (aylık %1,66) düşürüldüğünü kaydederek, yeni oranların 5 Ocak 2026 Pazartesi tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacağını belirtti.
"Esnafımızın Yanında Olmaya Devam Ediyoruz"
Konuyla ilgili memnuniyetini dile getiren Başkan Güven Aksoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kooperatiflerimiz aracılığıyla esnaf ve sanatkârlarımıza sunduğumuz kredi olanaklarında faiz yükünü hafiflettik. Yeni yılın bu ilk müjdesini esnafımıza vermekten mutluluk duyuyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere TESKOMB Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül beye bu indirimde emeği geçen herkese esnafımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı ve bereketli olsun." Dedi.
Başkan Aksoy, pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe girecek olan indirimli faiz oranlarının hem yeni işletme kurmak isteyen girişimcilere hem de mevcut işini büyütmek isteyen sanatkârlara can suyu olacağını ifade etti.


