• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

AK Parti durum değerlendirmesi yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, AK Parti'nin darbelere karşı dik durduğunun altını çizerek "Türk siyasi tarihi, darbeler tarihidir. AK Parti ise darbeleri önleyen ilk partidir. İnşallah darbe süreçlerini geride bıraktık. Koyduğumuz hedeflere doğru ülkemizi taşıyoruz." diye konuştu.

AK Parti durum değerlendirmesi yaptı

      Esin BAYRAK

RİZE: AK Parti İl Danışma kurulu toplantısını Kültür merkezi salonunda Genel Başkan yardımcısı ve Milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

     Teşkilat mensupları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, il teşkilatı ve ilçe teşkilatının katıldığı toplantıda konuşan İl başkanı İshak Alım” Uzun yıllardır bu ailenin bir parçası olmak, bu ailenin ortak hedefine doğru birlikte hareket etmekten duyduğum gururu ve mutluluğu ne kadar anlatsam azdır. Bu ailede kırgınlığa ve küskünlüğe asla yer yok.  Hatalarımızı ve eksiklerimizi kendi içimizde konuşur, çözüme ulaştırırız. Rize teşkilatımız tüm fertleriyle dava yükünü omuzlamış ve var gücüyle Liderimizin çizdiği idealler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Liderimizin ülkeyi getirdiği nokta hepimizin malumudur. Boynu bükük bir ülkeyi Başı dik, korkusuz ve oyun kuran pozisyona getirmiştir. Biliyoruz ki en çokta bu gelinen noktadan rahatsız oluyorlar çünkü bu ülkenin boyun bükmesini bu ülkenin muhtaç olmasını arzulayanlar bu durumlardan yıllarca büyük kazançlar sağladı. AK Parti hükümetlerimizin, ülkemize ve ilimize dokunmaya başladığı anda başlayan büyük değişim bugün gelinen noktada bizlerin en büyük övünç kaynağı durumunda. Artık hayali olanların, o hayallere ulaşmasını destekleyen güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü, inanan ve başaran Türkiye’nin ardında da Recep Tayyip Erdoğan var” dedi.

      Eleştiri yerine yol haritası

İl Başkanı Alim “ Geçtiğimiz gün bir muhalefet partisinin grup başkan vekili şehit yakınımızın ailesine ağza alınmayacak yakışmayacak hakaretler küfürler sarf etti. Üzülerek ifade ediyoruz. Bunu buradan söylemeyi de kendimize zül adl ediyoruz. İktidar partisi olarak ta şunu arzu ederdik muhalefet partilerinin ülkemizde memleketimizde ilimizle alakalı var olan projeleri ilgili biz de  eleştirmeyi  ya da onlardan yol haritamızı belirlemeyi bizde arzu ederdik. Ancak maalesef muhalefetin içinde bulunduğu durumdan dolayı bugün burada bunu söylüyoruz. Şehit yakınımıza bu hakareti bu küfürleri yapan kişi doğru düzgün özür dileme erdemini dahi gösterememiştir. Ben bu salondaki herkesten şehit ailelerimizden milletimizden hatta insanlıktan özür diliyorum ama daha öncesinde terör örgütü liderine sayın diye hitap eden kürdistan sözüne ses çıkaramayan kendi içişleri bakanlığı döneminde MGK kararları harfiyen uygulanacaktır diyen, mazlumların hamisi  Filistin’in dünyadaki tek savunucusu konumunda olan Cumhurbaşkanımızı bebek katili Netenyahu ile aynı kefeye koyan bir Genel Başkanın vekilinden başka ne beklenebilir. Necip milletimiz kararı gerektiği şekilde gerektiği zaman meşru bir şekilde verecektir buna inanıyoruz” dedi.

Yazıcı “AK Parti'nin merkezinde her zaman insan var”

   AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı ise “AK Parti'nin merkezinde her zaman insan olduğunu vurgulayan Yazıcı, etnik ayrımcılık yapmadan millete hizmet için çalıştığını belirtti. Yazıcı, AK Parti'nin darbelere karşı dik durduğunun altını çizerek "Türk siyasi tarihi, darbeler tarihidir. AK Parti ise darbeleri önleyen ilk partidir. İnşallah darbe süreçlerini geride bıraktık. Koyduğumuz hedeflere doğru ülkemizi taşıyoruz." diye konuştu.

 "Değil şehit yakınına, hiçbir insana söylenmeyecek sözler ağza aldı"

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına söylediği sözlere ilişkin de Hayati Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu: "Değil şehit yakınına, hiçbir insana söylenmeyecek sözler ağza aldı. Doğru değil. Onu biz ağzımıza alamayız. Yine onlardan en büyüğü olan kişi Türkiye'nin vizyoner projelerinden Kanal İstanbul'la alakalı yabancı ülke büyükelçilerine mektup yazma zilletini gösteren bir davranış sergiliyor. Bu savrulmak ve yörüngesini şaşırmaktır. Biz bunlara bakmayacağız, yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bizim siyasetimiz millet içindir. Milletin hukukunu korumak, millete hizmet etmek, vatandaşımızın her nerede olursa olsun onun önündeki sosyoekonomik engellerini kaldırmak, sofrasındaki ekmeği büyütmek, hayatını kolaylaştırmak için durmadan koşacağız. Durmak yok, yola devam edeceğiz."

Yazıcı, hükümet olarak bütün faaliyetleri rasyonel kuralları düzeltmek ve dikkate almak suretiyle sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Akbaşoğlu: "Millet İttifakı büyük bir yanlış içerisinde"

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Millet İttifakı'nın büyük bir yanlış içerisinde olduğunu ifade ederek "Bu milleti aldatma ittifakı var, kendilerine Millet İttifakı diyorlar ama yaptıkları sadece kurgu, kumpas, yalan, iftiradır. Bunların tam ismi milleti kandırma, milleti aldatma ittifakıdır. İşin özü budur. Kendilerine 'İYİ' diyen bir partinin grup başkanvekili, şehit ailelerimize nasıl bir galiz ifadede bulunuyor, söylemekten hicap ediyorum." dedi.

Türkiye'nin geleceğinin gençlere emanet edileceğinin altını çizen Akbaşoğlu, şunları kaydetti: "İlk 20 yılda hizmetleri, altyapıyı hazırladık. 2023, 2051 vizyonunu size emanet etti liderimiz. Şimdi ikinci 20 yılımız başladı. İkinci 20 yılımızda büyük ve güçlü Türkiye'nin öncülüğünde adil ve merhametli bir dünya düzenini hep beraber insanlığa hizmet etmek için gece gündüz gençlerle birlikte çalışmaya söz veriyoruz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından program İl Belediye Başkanı Rahmi Metin,İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt ve Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya’nın Belediye ve İl Genel Meclisinin yaptığı çalışmalarla ilgili sunumlarla son buldu.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE