• 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

AK PARTİ SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

-Avcı “Derepazarı aday tanıtım toplantısında AK Parti ‘nin herkese hak ettiğini verdiğinin altını çizerek “Bu parti herkese hakkını teslim etmiştir. Kimini ilçe başkanı yaparak, kimisini belediye meclis üyesi yaparak. Kimini de hiçbir şey yapmayarak teslim etmiştir. Dolayısıyla bu parti sayesinde hepimiz bir kimliğe kavuştuk” dedi.

AK PARTİ SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

     Esin BAYRAK

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Derepazarı ve Güneysu İlçe Başkanlıklarının  düzenlemiş olduğu Belediye Başkanı ve meclis üye adayları tanıtım toplantılarına katıldı.

     Milletvekili Avcı “Derepazarı aday tanıtım toplantısında AK Parti ‘nin herkese hak ettiğini verdiğinin altını çizerek “Bu parti herkese hakkını teslim etmiştir. Kimini  ilçe başkanı yaparak, kimisini belediye meclis üyesi yaparak. Kimini de hiçbir şey yapmayarak teslim etmiştir. Dolayısıyla bu parti sayesinde hepimiz bir kimliğe kavuştuk. Ben Rize Milletvekili Muhammed Avcı’ysam bu Parti sayesinde ve Genel Başkanımız sayesinde oldu. Birileri bu Partide ilçe başkanlığı yapıp, bir kimlik kazandıysa yine Recep Tayyip Erdoğan sayesinde AK Parti sayesinde oldu şimdi o kimliklerle bize karşı tavırlara geçmiş olmalarını gerçekten anlayamıyoruz ve hayretler içerisinde izliyoruz. Şimdi duyuyorum bizim Cumhurbaşkanımızla hiçbir problemimiz yok. Biz artık AK Parti ile problemliyiz. İlçe başkanlığı yapmış olan insanlar böyle konuşuyor. Biz bu zokayı yutar mıyız? AK Parti Genel Başkanı kim Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım ama AK Parti’ye karşıyım ne demektir. Bu kadar basit numaralarla mı gideceksiniz milletten oy isteyeceksiniz. Biz kimseyi mağdur etmedik. Aday belirleme sürecinde yığınla süreçler vardır. Tek bir karar mercii yoktur. Yapılan tüm çalışmaların sonunda en son kararı Genel Başkan verir. Yani biz karşı değiliz dedikleri kişi yani liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Şaban Kalça’ nın Derepazarı’nda Belediye Başkan adayı olmasını sağlayan kişidir. Yaptığımız anketlerde ve saha çalışmalarında Şaban Kalça açık ara önde olduğu için Şaban Kalça adaydır” dedi.

      “DEREPAZARININ GELECEĞİ SÖZ KONUSU”

.Avcı konuşmasında “ Derepazarı Belediyesini önce ekonomik bir disipline kavuşturmamız lazım bir taraftan. Bir taraftan da Derepazarı’nda ben her esnaf ziyareti yaptığında sokakta vatandaşın bana söylediği şikayetleri ortadan kaldırmamız lazım. Derepazarı sahilinde sahibinden.com da satılık arazi gördüm. Bu anlattığım şeyler şaka değil. Derepazarı’nın geleceğini düşünüyorsanız çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız buranın daha iyi hizmet alması gerektiğini düşünüyorsanız önünüzdeki çıkış yolu Recep Tayyip Erdoğan’dır, Şaban Kalçadır” dedi.

Milletvekili Avcı “Derepazarı sahilini koruma altına almamız lazım”

Avcı konuşmasında “Merkezde yaptığımız kentsel dönüşümün tamamı güven esasına dayanarak gerçekleşmiştir ve başarıya ulaşmıştır. Bize o güveni temin edecek olan Allah’ın izniyle Şaban Kalça’ dır. Siz arkasında duracaksınız biz önayak olacağız ve burada kentsel dönüşüm çalışmasını başlatacağız inşallah. Diğer taraftan Derepazarı Kendirli yolumuz uzun yıllardır ciddi bir problemimiz var başlatacağız. Fabrikanın yarısı gidiyor artık o fabrika ile ilgili de Derepazarı’nın bir karar vermesi gerekiyor. Önümüzdeki süreçte inşallah Derepazarı kamuoyunu belediye başkanımızla ilçe başkanımızla oturup bir karar verip, yol haritamızda çıkarmamız lazım. Derepazarı sahilini koruma altına almamız lazım. Bu sahili yapan biziz. Bizim belediye başkanımızdır Şaban Kalça’ dır. Recep Tayyip Erdoğan‘dır. Bu sahile sahip çıkacağız bu sahili daha da büyüteceğiz. İyidere’de bir millet bahçesi yapıyoruz. Yıllardır uğraşıyoruz Allah‘ın izniyle belki daha iyisini Derepazarı‘nda yapacağız. Burada bir Kültür merkezi gibi bir konferans salonuna ihtiyacımız var inşallah belediye başkanımızla önümüzdeki süreçte onu planlarız. Kültür Bakanlığından da gerekli desteği alabiliriz bu konuda. Bütün bu çalışmaları inşallah Şaban Kalça Başkanımızla birlikte yapacağız.” dedi.

Şaban Kalça “Biz geldik altı ayda büyük mücadeleler içerisine girerek borçlarımızı kapattık”

Derepazarı Belediye Başkan adayı Şaban Kalça 15 yıl önce Belediye Başkanlığı döneminde yaptıklarını aktararak  “1999 yılında sizlerin teveccüh ile birlikte aranızda ve ilçemizde 15 yıl hizmette bulundum ondan sonra 15 yıl içerisinde ilçemiz ne duruma getirdik. 1999 yılında geldiğimiz zaman şu anki belediye başkanımızdan görevi teslim aldık o zaman belediyeye teslim aldığımızda geçmişteki belediyenin durumuyla neredeydi. Biz ne aşamalara getirdik. Belediye batmış iflas etmiş bir durumdaydı. Belediyemizde iş yapabilecek tek bir tane makine yoktu araba yoktu. Bizim ana grup yollarımız mahalle grup yollarımızın %80’i toprak yoldu. Derepazarı Çarşısı’nda bir yağmur yağdığında altyapı olmadığı için göl oluyordu. Biz geldik altı ayda büyük mücadeleler içerisine girerek borçlarımızı kapattık. Personellerimizin sekiz  ay maaşını verdik. Belediye başkanımız dahil olmak üzere belediyeden sekiz ay alacağı vardı. Onları da ben verdim o dönemde. Kısa zaman içerisinde halkımıza hizmet sunma noktasında grup yollarımız topraktan vatandaşımız yürüyemiyordu. Bütün grup yollarımızı, mahalle yollarımızı parke taşı yaptık. Ayrıca Derepazarı altyapısında yağmur suyu ayrı kanalizasyonu ayrı üç tane mahallemizde kanalizasyon hizmetinde bulunduk. 15 yıl içerisinde makina parkı yoktu makine parkımızı il belediye makina parkı ayarına getirdik” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE