• 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

AK PARTİ DE RİZE ADAYLARINI TANITTI

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı AK Parti Rize Belediye Başkan Adayları tanıtım programında “ 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin 100.yılına ulaştık. Ve o cumhuriyetin 100. yılını geride bıraktık. Şimdi ikinci yüzyılın ilk seçimini de 31 Mart’ta yapacağız. 31 Mart seçimleri bu bakımdan tarihi açıdan çok anlamlı bir seçimdir” dedi.

AK PARTİ DE RİZE ADAYLARINI TANITTI

        Esin BAYRAK

AK Parti Rize AK Parti Rize İl, İlçe Belediye ve Belde Belediye Başkan Adayları Rize Yenişehir Kapalı spor Salonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 “Siyasi arenada Ak Parti ile bu alanlarda yarış yapacak hiçbir parti yok”

Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı seçimlerin demokrasinin en önemli aracı olduğunu ifade ederek ; “31 Mart’ta yerel seçimi yapacağız. Bunca yıldır birlikte yerel seçimleri, genel seçimleri tekrar, tekrar gerçekleştirdik. 2002 yılından bu yana Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz tüm seçimlerde milletin takdirine başvurduğunuz referandumlarda cumhurbaşkanını doğrudan halk tarafından seçmek üzere aday yaptığımız seçimlerin tamamında kim ipi göğüsledi AK Parti. Tamamında 22 yılı aşkın süredir bu millet aziz Türk milleti seçim zamanı geldiğinde belirlenmiş” dedi.

“İkinci yüzyılın ilk seçimini de 31 Mart’ta yapacağız”

Yazıcı “Demokrasi yönetim biçimidir. Aziz milletimizin kurtuluş savaşından sonra bu millete yaptığı en önemli kazanım bu millete cumhuriyet rejimine geçişini sağlamaktı. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin 100.yılına ulaştık. Ve o cumhuriyetin 100. yılını geride bıraktık. Şimdi ikinci yüzyılın ilk seçimini de 31 Mart’ta yapacağız. 31 Mart seçimleri bu bakımdan tarihi açıdan çok anlamlı bir seçimdir” dedi..

Gençlik ve Spor Bakanı Bak “31 Mart’ta Rize olarak 18’de 18 yapmamız lazım”

Rize'de yerel seçimlerde 18 belediyenin tamamını almak için çalışacaklarını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Türkiye Yüzyılı kabinesinde Rize'mizi, ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında gençlik ve spor yatırımlarını takip ediyoruz ve ülkenin gençleri için hizmete devam ediyoruz. 460 gençlik merkezimizde, 320 genç ofisimizde ve 850 Kredi Yurtlar Kurumunda toplam 950 bin üniversiteli gencimize ev sahipliği yapıyoruz. Sizlerden enerji almaya geldik, coşkunuzu almaya geldik. Sizlerin sevgisini almaya geldik.” ifadelerini kullandı.

     Ayar” 18 Belediyeyi talibiz”

Rize‘de 18 tane Belediye Başkanlığımız var bir türlü bugüne kadar 18’de 18 yapamadık. Her zaman nazar boncuklarımız oldu ama bu dönem inşallah 31 Mart’ta 18’de 18 yapmaya var mıyız? Bu teşkilat Rize’de çok değerli başarılara imza atan bir teşkilattır. Benden önceki il başkanlarımız ve kuruluşundan günümüze görev alan tüm teşkilatlarımız cansiperane görev yapmıştır bütün önemli rekorlar bu teşkilatların sayesinde gerçekleşti. Tek başımıza aldığımız rekor oylar o gün gerçekleştiyse bugün de olacağına inanıyorum ve o zamanın inşallah 31 Mart olmasını diliyorum “dedi.

Milletvekili Muhammed Avcı “Yaptığımız işlerin tamamı bu salonda bulunan teşkilatımızın eseridir”

 Milletvekili Muhammed Avcı “Yine tarihi bir ilki yaşıyoruz açıklayacağımız adaylarımızla şu andan itibaren birlik ve beraberlik içerisinde mevcut belediye başkanlarımızın hukukunu koruyarak, teşkilatımızın hukukunu koruyarak, il başkanımızın önderliğinde teşkilatımızın önderliğinde çalışmaya başlayacağız. Rize’de çok önemli işler yaptık. Yaptığımız işlerin tamamı bu salonda bulunan teşkilatımızın eseridir. hastanesi inşaatına başladık. Rize Belediyemizle beraber şehirde bir kentsel dönüşüm projesi yaptık mükemmel bir eser ortaya çıktı. Diğer taraftan yine Rize Belediyemizle beraber bir Millet Bahçesi inşa ediyoruz bittiğinde 600 dönüm üzerinde insanların ailelileriyle birlikte denizle buluşabileceği şahane bir eser ortaya çıkarmış olacağız. Bunların tamamında Belediye Başkanlarımızın eserleri var hizmetleri var.

Belediye Başkanı Metin “Yolcular zaman içerisinde değişebiliyor ama yol hiçbir zaman değişmiyor”

İl Belediye Başkanı ve Başkan adayı Rahmi Metin bir selamlama konuşması gerçekleştirerek; “Öyle güzel bir davanın neferleriyiz ki Cumhuriyetimizin 100 yılının son çeyreğine damgasını vuran ve gelecek yüzyıllarda şekillendirilmesini vizyoner bakışıyla geleceğini şekillendiren bir partinin bir ailenin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.11 milyonu aşkın üyeye sahip dünyada başka bir teşkilatlanma yok. Hakikaten gelecek yıllarda bu yaşadığımız dönemi gururla anacağınız” dedi.

        Adaylar açıklandı

AK Parti Rize İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları; Rize Belediye Başkan adayı  Rahmi Metin, Hemşin Belediye Başkan adayı Halim Kazım Bekar, Derepazarı Belediye Başkanı adayı Şaban Kalça, Çamlıhemşin Belediye Başkan adayı Ömer Altun, İkizdere Belediye Başkan adayı Abdi Ekşi, İyidere Belediye Başkan adayı Saffet Mete, Kalkandere Belediye Başkan adayı Mehmet Yılmaz, Güneysu Belediye Başkan adayı Rıfat Özer, Fındıklı Belediye Başkan adayı Gürhan Kutluata, Pazar Belediye Başkan adayı Ekrem Kılıç, Ardeşen Belediye Başkan adayı Said Yaşayan, Tunca Belediye Başkan adayı Ramazan Topçu, Çayeli Belediye Başkan adayı İshak Karahan, Madenli Belediye Başkan adayı Bayram Ali Sarı,Büyükköy Belediye Başkan adayı Hamza Saruhan, Muradiye Belediye Başkan adayı Musa Sürayya Balcı, Kendirli Belediye Başkan adayı Alaettin Serdar ve Salarha Belediye Başkan adayı Hasan Kara.

Program adayların özgeçmişlerinin tanıtılmasıyla son buldu.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE