• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

A dan Z ye Endoskopik etkinliği

RTEÜ ve TGD Tarafından Rize’de A’dan Z’ye Endoskopik Ultrasonografi Etkinliği Düzenlenecek.

A dan Z ye Endoskopik etkinliği

       Fikret KARABULUT

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, RTEÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan “TGD Okulları Rize Akademisi Gelişim: A’dan Z’ye Endoskopik Ultrasonografi (EUS)” etkinliği 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirilecek.

Farklı konu başlıklarının ele alınacağı oturumlarda alanında uzman konuşmacılar tarafından, “EUS gerçekten bu kadar zor mu? Eğitim nasıl olmalı?”, “Haydi EUS odasını hazırlayalım.”, “Peki hasta hazır mı?”, “EUS cihazlarıyla tanışalım. Bu düğmeler ne işe yarıyor?”, “Optimum görüntü elde etmek için yapılacaklar listesi.”, “EUS öncesi ve sonrası günlük pratiğimizde neler değişti: Endikasyonlar.”, “EUS’u bazen gereksiz mi kullanıyoruz?”, “EUS İİAB tekniği, yeterli doku alma ve örneği saklama yöntemleri.”, “EUS ne zaman kontrendike? Komplikasyonlar önlenebilir mi?”, “EUS raporu nasıl yazılır?”, “Mediasten.”, “Mide ve duodenum: Radyal EUS.”, “Mide ve duodenum: Lineer EUS İstasyonlar.”, “Rektal EUS.”, “SEL tanı ve yönetiminde EUS.”, “Özofagus ve mide tümörlerinde EUS nasıl kullanılır?”, “Biliyer taşlar: Ne zaman EUS?”, “Biliyer darlıklar, EUS nasıl katkı sağlar?”, “Biliyer tümörlerin tanı ve evrelemesinde EUS.”, “Kronik pankreatit.”, “Otoimmun pankreatit.”, “Pankreas kisti.”, “Periampuller bölge lezyonu.”, “Karaciğer segmentleri EUS ile nasıl bulunur? KC hastalıklarında EUS ile neler yapılabilir?”, “İBH’da EUS kullanalım mı?”, “Çölyak gangliyon blokaj/nöroliz: kime, nasıl?”, “Kistogastrostomi ve nekrozektomi: kime, nasıl?”, “EUS eşliğinde biliyer drenaj: kime, nasıl?”, “Akıllı EUS.” ve “Hayallerin sınırı yok.” konulu sunumlar gerçekleştirilecek.

Programın son bölümünde ise, “Ultrasonografi Terminolojisi ve Tekniğine Hızlı Bakış”, “Klinisyen Olarak Abdominal Ultrasonografiyi Akılcı Kullanmak”, “İBH’de Ultrasonografi ve GENİUS (Gastroenterologlar İçin İntestinal Ultrasonografi) Projesi”, “İBH’de Yeni Tedaviler: JAK İnhibitörleri” ve “Ultrasonografi Başında Uygulamalı Eğitim” başlıkları altında Abdominal Ultrasonografi Kursu düzenlenecek.

Teorik ve pratik eğitimin birlikte verileceği, ülkemizin çok değerli bilim adamları tarafından genç meslektaşlarına bilgi birikimlerinin aktarılacağı eğitim programında, yeterli eğitim ve tecrübe sonrasında Karadeniz Bölgesi’nde sayılı hastanede bulunan endoskopik ultrasonografi cihazı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalında hastaların tetkik ve tedavisinde yerini alacak.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE