• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“3 AYAK BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

-Rize Milli Eğitim Müdürü Yunus Tüfekçi eğitim çalıştayında çıkan raporları hayata geçireceklerini belirterek “ Eğitim öğretmen, öğrenci ve Veli demek, biz 3 birey birlikte hareket edeceğiz ve tüm velilerimizi evlerinde ziyaret ederek eğitim çatısı altında birleştireceğiz” dedi.

“3 AYAK BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

     Esin BAYRAK

RİZE: Rize Milli Eğitim Müdürü Yunus Tüfekçi öğretmen evinde gazeteciler ile bir araya gelerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

      Öğretmen evinde Gazetecilere açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Yunus Tüfekçi açıklamasında “ Rize de iki aya yakın süredir görevdeyim, öncelikle ilimizi tanımak sorunları bilmek ve ona göre tedbir almak için çalıştım.  Okul öncesinde düzenlediğimiz Çalıştay da eksiklerimizi belirlemek için STK ve çeşitli kurumlar ile bir araya gelerek 10 masa oluşturduk ve oluşturduğumuz çalıştay sonucu ortaya çıkan raporlar var, bu raporlar doğrultusunda hareket edeceğiz. 57 bin öğrencimiz var. Adım adım neler yapacağımızı ortaya koyacağız” dedi.

      “YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ”

Tüfekçi açıklamasında “ Yol haritamız ile ilk önce veli, öğrenci ve Öğretmenler ile birlikte hareket edeceğiz. 10 çalışma startını vereceğiz. Sosyal okul projesi dediğimiz hayata bakış açısını değiştirmek, her okul kendi kategorisinde  talepli yarış içinde olacak ve harekete geçecek, başarılı okullarımızı ödüllendireceğiz. Akademik başarı ve diğer sınavlarda okulların başarısı ön plana tutulacak. Bu çalışmaların startını Ekim ayında vereceğiz” dedi.

        “AİLE AYAĞI ÖNEMLİ”

Rize Milli Eğitim Müdürü Yunus Tüfekçi eğitimde aile ayağının önemli olduğunu belirterek “ Zorlandığımız konu aile bağı bu konuda “ Misafiriniz var” konulu bir çalışma içinde olacağız. 400 kişilik ekibimiz her akşam bir aileye konuk olacak ve ev yaşantısı, ekonomik durumu, öğrencinin eğitim alanı ve ailenin durumunu göreceğiz. Ona göre çocuklarımız için gerekli çalışmaları yapacağız ve aileyi eğitimin içine alacağız. Ayrıca 289 okulumuzda öğretmen odalarına girerek öğretmenlerimizin sorunlarını dinleyeceğiz. Onların daha başarılı olması için destek vereceğiz” dedi.

        “SPOR KULÜPLERİ KURULUYOR”

Tüfekçi 66 lise ve 77 Orta okulda spor kulübü kurma çalışmalarının başladığını belirterek “ Bunların alt yapısını gerçekleştirdik. İlimizin yarışmalara katılmasını ve başarılı olmasını istiyoruz. Spor dallarında başarılı okullarımızın yanında yer alacağız, bunun yanında Genç şair ve yazarlarımız var, bunlar ile ilgili kulüp kuracağız. Bu çocuklarımızı bir araya getireceğiz. Cumhuriyetimizin yüz yılı olması nedeniyle okullarımızda çeşitli etkinlikler yapacağız. Rize olarak 57 bin öğrencimizin emanetçisiyiz ve eğitimi zirveye taşımak için gece gün demeden çalışacağız. 2-3 yıl içinde ilimizi en iyi yere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

        “GFİYATLAR BİZİ DE RAHATSIZ EDİYOR”

Okul kantinlerinde zararı ürünlerin satılmaması için çalıştıklarını belirten Tüfekçi “ Bu konuda bakanlığımızın çalışmaları var. Önümüzdeki yıl hayata geçmesini bekliyoruz. Kantinlerdeki fiyatlar bizleri de rahatsız ediyor. Kantinler ile ilgili bazı çalışmalar var. Yardımcı kitaplar konusunda ise hiçbir öğretmen çocuğu zorlayamaz, bu konuda kesin talimatlarımız var. Ders kitapları yeterli olmalı. Bu kitaplar önemli komisyonlardan geçiyor” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE