• 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    6 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

-20 YIL SONRA SICAK YUVASINA KAVUŞTU

-20 Yıldır çay bahçesi içinde kurduğu derme çatma çatırda tek başına yaşayan Şaban Ali Meral Gazetemizde çıkan haber sonrasında Selda Bağcan sayesinde sıcak yuvasına kavuştu.

-20 YIL SONRA SICAK YUVASINA KAVUŞTU

Mustafa BAYRAK

Rize Gündüğdu Mahallesi Veliköy yolu üzerinde babadan kalma çay bahçesi içinde derme çatma çadırda yaşayan Şaban Ali Meral(70) Gazetemizde yer alan haber sonrasında sıcak yuvasına kavuştu.

    Sabah Gazetesinde yer alan haberde “20 yıldır Çadırda yaşıyor “haberinin ardından haberi okuyan Sanatçı Sevda Bağcan Sabah Gazetesini arayarak destek olacağını söylemesinin ardından fiyat araştırmaları sonucunda Rizeli iş insana Cengiz Şafak Sanatçı Sevda Bağcan in duyarlılığı karşısında kendisinin de destek vereceğini söylemesi ile yapılan Bungalov ev çadırın bulunduğu alana yerleştirildi.

           “EV BENİ SIKIYOR”

20 Yıldır çadırda yaşayan Şaban Ali Meral (70) Kıbrıs hareketi sırasında Edirne İpsala sınırda vatanı görevini yaptığını belirterek “ O dönemlerde Yunanistan tarafından saldırı olur diye kazdığımız menfezlerde 3 ay boyunca siperde kaldık.  O anki psikolojimizi hayat boyu üstümde taşıdım. Askerlik sonrasında psikolojim bozuldu. Babadan kalan tek katlı ve annemin yaşadığı eve yatamaz oldum” dedi.

       “EVLENİP KADINI MUTSUZ ETMEK İSTEMEDİM”

4 Kardeş olduklarını belirten Şaban Ali Meral “ Yattığım oda bana Askerde siperlere yattığım günleri hatırlattı, geceleri uyuyamaz oldum ve geceleri evden çıkarak bisiklet ile dolaşmaya başladım. Psikolojim bozulmuştu. Evliliği hiç düşünmedim. Evlenip te başkasının kızını mutsuz etmek istemedim” dedi.

      “ÇADIRDA HUZUR BULDUM”

Babadan kalan çay bahçesine çadır kurarak çadırda yaşamaya başladığını söyleyen Meral “ Yolu olmayan babadan kalan 100 metre karelik çay bahçem vardı. Çaykur da çalışıyordum. Çadır kurmaya karar verdim ve arazim içinde kendime ait bir yuva yapmak istedim. Kurduğum çadırda yaşamaya başladım. Burada huzur buldum. İnsanlardan uzak, yolu olmayan bir yer idi,” dedi.

          “ELEKTRİK ABONELİĞİMİ AĞACA BAĞLATTIM”

Arazide çadır da elektrik aboneliği için müracaat ettiğini belirten Meral “ Önce olmaz denildi, Kızılay çadırlarında yaşayanları hatırlattım ve aboneliğim kabul edildi. Çadırın yanında bulunan ağaca saati bağlattım, kendi suyumu çay bahçesini kazarak çadıra aldım. Çadır etrafına tavuk ve kedi beslemeye başladım. Onlar bana huzur veriyordu” dedi.

          “SEVDA BAĞCAN VE CENGİZ ŞAFAK SAYESİNDE SICAK YUVAM OLDU”

Çakan haberin ardından duyarlılığını gösteren ses sanatçısı Sevda Bağcan ve aracı olan Sabah Gazetesine teşekkür eden Şaban Ali Meral “ Huzur içinde yaşayacağım yuvama kavuştum. Bu süreçte sürekli beni arayan ve ev yapımına kadar yanımda hissettiğim Sevda Bağcan, Tuğba hamım, Cengiz Şafak a teşekkür ediyorum. Huzurlu yaşayacağım bir evim oldu. Artık kar ve yağmur beni etkilemeyecek, Rize yağışlı olması nedeniyle çadırda sürekli yer değiştiriyordum. Şimdi artık korkusuz bir şekilde kendi yuvamda yaşayacağım. Sevda Bağcan i Rize ye çay içmeye bekliyorum. ” dedi.

           “BAĞCAN DESTEK VERİYORSA YARISI BENDEN”

Rizeli iş adamı Cengiz Şafak yaptığı açıklamada “ Bu hayır işidir, 20 yıldır çadırda yaşayan Şaban Ali Meral in olayını duyduktan sonra ses sanatçısı Sevda Bağcan in destek vermesi beni gururlandırdı. Bugün maliyeti 160-170 bin TL olan Bungalov ev e benim de katkım olsun düşüncesi ile yarı masrafını kendim çektim. Sevda hanıma duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Şaban Ali Kardeşimiz huzur içinde artık yaşayacak” dedi. 

     

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE