• 17 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    17 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yücel bıraktı Biber seçildi

Ahmet Biber: Sorumluluklarımız çok fazla bunun bilincinde hareket edeceğime söz veriyorum

Yücel bıraktı Biber seçildi

Hayati Akbaş

ARTVİN-CHP’de gün kongre günüydü. İlçe seçimlerini tamamlayan CHP Artvin İl Örgütü’nde İl Kongresi’nde sonuçlanırken, tek liste ile gerçekleşen seçimde Ahmet Biber Başkan seçildi. Yoğun ilgi altında gerçekleşen kongreye katılan CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un açıklamaları dikkat çekiciydi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin il Örgütü 36. Olağan genel kurulunu tamamladı. Mevcut il başkanı Ali Yücel Kurt aday olmazken,  genel kurulda Ahmet Biber il başkanı seçildi.  CHP Artvin 36. Olağan Genel Kongresi Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Olağan Genel Kongresine CHP Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,  CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Artvin Eski Milletvekilleri Metin Arifağaoğlu ve Yüksel Çorbacıoğlu, bazı ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

CHP Artvin 36. Olağan Genel Kongresi Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk’ün açılış sunumuyla başladı. Divan oluşturuldu. Divan başkanlığına Çorum Milletvekili Tufan Köse, üyeliklerine ise Okan Ersöz ve CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul oy birliği divana kabul edildi.

Tuncay Özkan: Memleketimin güzellikleri Cami avlusuna bırakılmış değildir.

Dilek temenniler bölümünde ilk konuşmacı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan oldu.  Özkan konuşmasında, “ Geleceğimize dair duygularımı paylaşacağım. Atatürk Anadolu’ya çıktığında Boşa dolaşma paşa ordu kur memleketi kurtar. Öyle bir çağa geldik ki her şeyin temeli meşruiyettir. Hukuktur. Önce meclis sonra ordu der Atatürk.  Bunların arsızlıkları cüretlerinden geliyor. Artvin’den sesleniyorum. Memleketimin güzellikleri Cami avlusuna bırakılmış değildir. Biz aşkla bu yürüyüşü sonuna kadar götüreceğiz. Biz kazanacağız. Onlar karşılarında ne büyük bir ideolojinin farkında değiller. Bakın kadınlarımız var salonumuzda.  Atatürk Kadınlara çok büyük önem vermiştir.  Anadolu topraklarından düşman çekilirken yaklaşık 18 bin kadınımızın memesini kesmiş, 23 kadının ağzını burnunu kasaturayla kesmişler, rahmi parçalanmış kadınların buluştuğu zaman ortaya çıkan aşkın ürünleriyiz biz.  O yüzden bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez aşk yenilmez.” dedi.

Ahmet Biber: Sorumluluklarımız çok fazla bunun bilincinde hareket edeceğime söz veriyorum

Kongrede tek liste ile aday olan Ahmet Biber ise konuşmasında; “Bu günler kadar hizmet veren eski İl Başkanı Yücel Kurt ve yönetimine teşekkür ediyorum ve şunu bekliyorum ki partimize bundan sonra devam etsin. Bugün neyle karşı karşıya olduğumuz görüyoruz, hukuk tanımaz,  tek adam yönetimiyle. Karanlığın en zifiri olduğumuz zaman aydınlığa çıkacağımız seçimdi. Seçim erken geç ne zaman gelirse gelsin ve bu tek adam seçimine hayır diyeceğim.  Ben Cumhuriyet Halk Partisi kültürüyle yetişmiş biriyim. Bana verilen göreve hayır diyemem, bütün örgütlerimle inanıyorum ki bugün burada konuşmak değil o başarıyı sağladığımız zaman konuşacağız. Bu partinin içerisinde ayrılık yok partisi temin edeceğiz.  CHP büyük olacak ve hepimizin olacak. Bu partide sevgi, barış hoş görü egemen olacak. Bu partinin başarısı için her şeyi yapacağız, en kısa sürede ilçe örgütlerimizle diyaloglarımız devam ederek, parti içi seferberlik ilan edeceğiz. 

Özkoç: Binlerce kişinin haksız yere tutuklanarak bu ülkenin temel taşlarıyla oynandı

Özkoç: Bir olacaksınız, Birlik Olacaksınız

Son konuşmacı ise CHP Gurup Başkan Vekili Engin Özkoç oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç yaptığı konuşmada “ Balyoz ve Ergenekon davlarında bu ülkenin ilerici demokrat devrimci ne kadar insanı varsa, onları yok etmek sindirmek için ellerinden geleni yaptılar. O gün görevden aldıkları generallerin ve subayların yerine getirdikleri Fethullah Terör Örgütüne mensup general ve subaylar bu ülkede darbe kalkışması yaptılar ve 250 şehit vermek zorunda kaldık” dedi.

FETÖ terör örgütü, Zekeriya Öz, Fethullah Gülen ne kadar suçluysa, bu ülkede onların önünü açan iktidarında suçlu olduğunu belirten Özkoç, binlerce kişinin haksız yere tutuklanarak bu ülkenin temel taşlarıyla oynandığını ileri sürdü.

Özkoç devamında  “Gönderdiğiniz 550 milletvekili çocuklarımızın hangi savaşta öleceğine karar veriyorlar. Suriye savaşında mı ölecek, Irak’ta mı ölecek, Rus uçağı ile mi ölecek nerede ölecekse orada o milletvekilleri elini kaldırıyorlar. Anneler evlatlarınızın terör örgütüne kurban gidip gitmemesinin önündeki engel de, onun önü açacak olan, onu yok edecek olanda o 550 milletvekili. Sizin nasıl bir yaşam süreceğinize, sizden ne karar vergi kesileceğine o milletvekilleri karar veriyor. Orada Engin Özkoç bağırıyor diyorlar. Engin Özkoç bağırmıyor, orada bağıran feryat eden milletin sesidir, milletin haykırışıdır. Orada ki duruşumu daha önce CHP’de mücadele eden ama kendisinden daha ilkokuldayken depremde yıkılmış bir binanın derme çatma katında onun gibi bakmaya, onun gibi düşünmeye çalıştığım Mustafa Kemal Atatürk’ün duruşu milletvekili arkadaşlarımla, bu duruş milletin duruşudur. Bu duruş CHP’nin duruşudur. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Orada Uğur Bayraktutanlar var, orada Tuncay Özkanlar var, orada Kemal Kılıçdaroğlu var dimdik oturuyor, orada milletvekili arkadaşlarımız var. Orada dimdik duracak sizin seçtiğiniz evlatlarınız var”  dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde Ahmet Biber yeniden başkan seçildi.

Yeni Yönetim Şu Şekilde Oluştu:

Tek liste ile gidilen kongre sonrasında CHP Yeni Yönetim Listesi şu şekilde oluştu: Uğur Aktaş, Sinan Arslan, Yücel Arslan, Yusuf Atan, Fatma Ceylanı, Dilek Çoruh, Ayşe Yavuz Dinç, Zafer Gülenç, Gülpaşa Gümüşgöz, Bedrettin Kalın, Nezahat Keskin, Mehmet Okumuş, Özay Özarslan, Hayrettin Pınar, Osman Sivaslı, Enver Turan, Köksal Turan, İsmail Usta, İlyas Şahin’den oluştu.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE