• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yılmaz “ Rize Turizme yönelmeli”

-Rize Milli Eğitim İl Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz sorunsuz bir eğitim ve öğretim yılı başladığını söyledi.

Yılmaz “ Rize Turizme yönelmeli”

-Rize Milli Eğitim İl Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz 57683 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek “ Rize merkezde 3 okulumuz çift eğitim yapmakta. Seneye bunlar ortadan kalkacak ve sorunsuz bir eğitim geçireceğiz.  Köylerde ise okullarımız boş kaldı. Okullarımız atıl duruma düştü. Bazı ilçeler dışında öğretmen açığımız yok 1500 kişi yedek öğretmenlik için başvurdu” dedi.

Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize Milli Eğitim İl Müdürü düzenlediği basın toplantısında eğitim ve öğretim yılı ile ilgili bilgiler verdi.

 Rize öğretmen evinde basın mensupları ile bir araya gelen Rize Milli Eğitim İl Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, bir ay önce başlayan eğitim ve öğretim yılına sorunsuz başladıklarını belirterek “ Bazı okullarımıza ilk defa sınav ile öğrenciler aldık. Bu yüzde 10’u geçmez. 780 öğrenci sınavla yerleştirildi. Okullar açılmadan bir gün önce tüm okullarda kitapları dağıttık” dedi.

  3 okul çifte eğitimde

Ahmet Hamdi Yılmaz konuşmasında Rize merkezde 3 okulun çiftli eğitim yaptığını belirterek “ Çay ilköğretim okulu, bu okulumuzun alternatifi olarak Boğaz Mahallesinde inşaatımızın kabası bitmek üzere ve burada orta öğretimi taşıyacağız.  İkinci okulumuz Kurtuluş Okulu ve burada trafik sorunu had safhada idi, bu okulu da tekli eğitime geçireceğiz. Zihni Derin Okulu yanında 1750 metre kare bir arsa vardı ve bunu kamulaştırdık. Burada 32 derslik okul yapacağız ve orta kısmı buraya alacağız. Şevket Yardımcı Okulu içinde Vakıflar Okulu yanında bir arsa bulduk ve bu arsada yapacağımız okul ile Rize’de çiftli eğitimi tamamen kaldıracağız. 2019 yılında çiftli eğitim olmayacak” dedi.

İç kesimlerde öğrenci kalmadı

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz iç kesimlerde okulların boşaldığını bazı okullarda 25 ile 50 kişi arasında öğrenci olduğunu belirterek “ 2005 yılında il genelinde 66 bin öğrencimiz varken bugün bu rakam 57 bine düştü. Köylerde öğrenci kalmadı. Bazı lüks okullarımız boş kaldı. Okullar kapama aşamasına geldi. Yeni binalar atıl duruma düştü” dedi.

Öğretmen açığı yok

İl genelinde öğretmen açığı bulunmadığını belirten Yılmaz “ Kalkandere, İkizdere ve Çamlıhemşin ilçeleri dışında öğretmen açığımız yok. Hatta bu yıl 1500 kişi yedek öğretmenlik için başvurdu. Bundan sonra amacımız kaliteyi artırmak. Tüm okulları ziyaret ediyoruz ve kaliteyi artırmak için çalışmalarımız var” dedi.

 Yeni okul ve dersliklerin yapıldığını belirten Yılmaz “ Kalkandere ilçesinde 16 derslikli lise inşaatımız yapılıyor. Güneysu’da spor lisesi devam ediyor ve 1-2 hafta içinde bitecek. Rize İmam Hatip Lisesi 3 yıldır inşaatı devam ediyor ve 64 derslikli okul bitmek üzere. Pazar’da Sivil Havacılık Meslek teknik lisesi bu yıl 68 öğrenci aldı. Burada hiç tanıtım yapmadan veliler çocuklarını verdi ve açılacak hava alanı için alt yapı oluşturmuş olduk. Yine Rize’de sağlık meslek liseleri doldu” dedi.

Meslek liseleri artmalı

Rize’de gelecek ay içinde meslek teknik çalıştayı yapacaklarını belirten Yılmaz “ İstihdama yönelik okullar açmamız gerek. Anadolu Turizm Meslek Lisesi bir ay içinde tamamlanıyor. Maalesef turistik otel ve tesislerimiz turizme yönelik yetişkin eleman bulamamakta” dedi.

    Yılmaz açıklamasında İş Kur üzerinden okullara 500 temizlik elemanı ile 152 güvenlik görevlisi aldıklarını belirterek “ Artık okullarımız güvende. Ayrıca 7 okulumuz emniyet görevlilerince izlenmekte. 9 okulumuz ise yine emniyete bağlanacak. Rize’de turizm gelişmekte ve turizme yönelik okullara ağırlık vermemiz gerekiyor. Yabancı dil eğitimi önemli” dedi.

      

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE