• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

‘Yeni yıl kalite yılımız olacak’

-Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim 2019 yılında kaliteye yöneleceklerini söyledi.

‘Yeni yıl kalite yılımız olacak’

-Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, eksperlerin hafta sonunda kendi içlerinde fabrika bölgelerinde toplanmaya başlayarak yeni sezonda kalite yönünden eğitim alacaklarını belirterek “ Çayda kaliteyi yakalamamamız eksperlerimizden geçmekte. Bu yıl kalite yılımız olacak ve fabrika bakımlarına şimdiden başladık” dedi.

-105 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirten Alim “ Kuru çay satışlarımız devam etmekte. Paketleme fabrikamız ise Mart sonunda tamamen hizmete girecek. Şu an deneme üretimimiz devam ediyor ve paketleme fabrikamızda seyir terası inşaatı sürmekte. Mart ayına kadar çalışmalarımızı tamamlamış olacağız” dedi.

Mustafa Bayrak

RİZE: Çay İşletmeleri Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alim yeni sezon hazırlıklarının fabrikalarda başladığını ve Mart sonuna kadar tamamlanması gerektiğini belirtti.

     Çay İşletmeleri Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım tüm fabrikaların bakıma alındığını belirterek “ 2018 yılında 732 bin ton yaş çay yaprağı aldık, yılsonuna kadar 105 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdik. Özel sektör ile birlikte günlük işleme kapasitemiz 19 bin ton ve bizim günlük kapasitemiz 9 bin ton, üreticimiz acele etmediği takdirde izdiham yaşanmaz ve çay zamanında işleme alınır” dedi.

Gurbetçilere özel izin değişecek

Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim gurbetçiler ile ilgili alınan kararın değişeceğini belirterek “ Gurbetçiler çay sezonu başlarında özel izine tabi tutulacak. Kampanya ortasında kimse özel izin sahibi olmayacak kampanya başlarında ve sonlarında bu izinlerini kullanacaklar” dedi.

Eksperler eğitime giriyor

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim eksperler platformunun kendilerinin aldığı karar gereğince bağlı bulundukları fabrikalarda eğitime başlayacaklarını belirterek “ Artık kaliteye ağırlık verecekler, eksperlerimiz not sistemi ile erken işten atılabiliyordu. Tabii bizim fabrikalarda ki aynamız onlar ve kaliteye göre değerlendirildiklerinden aldıkları notlar ile 180 gün çalışamıyorlardı. Kendi aralarında aldıkları karar ile bundan böyle kaliteye ağırlık verecekler” dedi.

Fabrikalarda temizlik ve bakım çalışmalarının başladığını belirten Alim “ Mart sonuna kadar tüm fabrikalarımız hazır hale gelmiş olacak. Eski Genel Müdürümüzün aldığı karar devam edecek ve müdürlerimiz halk ile iç içe olmaya devam edecek” dedi.

Paketleme Marta seri üretime başlayacak

Yusuf Ziya Alim dünyanın en modern paketleme fabrikasının tam kapasite ve eksiksiz olarak Mart sonunda hizmete açılacağını belirterek “ Şu an deneme üretimimiz devam ediyor. Paketleme fabrikasında seyir terası, ikram yeri ve satış yerleri hazırlanmakta. Günlük bin ton işleme kapasiteli paketleme ile ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

     911 kilo beyaz çay üretildiğini belirten Alim “ Beyaz çay satışlarımız devam ediyor. Yeni sezonda yine alımlarımız sürecek” dedi.

Çay bahçeleri bozuluyor

Gürcü işçilerin çay bahçelerine zarar verdiğini belirten Alim “ Hem iş yok diyoruz, hem işimizi Gürcülere veriyoruz. 150-200 TL arasında yevmiye veriyoruz. Bizler ise asgari ücretle başkalarına çalışıyoruz. Bu gidişle çay bahçelerimiz verimden düşecek ve eyvah para etmeyecek” dedi.

Ekstrat üretimi yapılacak

Organize sanayi bölgesinde çay çöplerinden ekstrat üretimi yapılacağını belirten Alim “ Çay bayileri birlikte kurdukları fabrikada Çay çöplerinden ekstrat üretimine başlayacak. Artık çöplerimizi piyasaya değil, bu fabrikaya vereceğiz” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE