• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yeni Aday Yılmaz Katmer

Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yılmaz Katmer, Rize Belediye Başkanlığı için aday adaylığı hazırlanıyor.

Yeni Aday Yılmaz Katmer

Doğancan İLEK

 AK Parti’de yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Aday olmak isteyenlerin internet üzerinden başvuru yapması yeterli oluyor. Ayrıca genel merkez, halen görev yapan 800 AK Partili belediye başkanından kimleri aday göstereceğine karar verecek. Bu başkanlar adaylık başvurusu yapmayacak.

AK Parti yerel seçimlerde aday göstereceği isimlerle ilgili çalışmayı hızlandırırken, kasım ayı boyunca partinin genel merkezinde hummalı bir çalışma yürütülecek.

 Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yılmaz Katmer, Rize Belediyesi Başkan Adaylığı için kolları sıvadı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın aday olmayacağı neredeyse kesinleşti. Bunun üzerine Rize kulislerinde konuşulan önde gelen ilk isimse Yılmaz Katmer oldu.

Rize Yılmaz Katmer Diyor

Halk anketlerinde Yılmaz Katmer'in önde olduğu görülürken, Katmer'inde Rize Belediye başkan aday adaylığı için kolları sıvadığı ve çalışmalara başladığı Katmer'e yakın kaynaklar tarafından öğrenildi.

Öte yandan aday adayı başvurusu için Halil Bakırcı'nın da hazırlandığı bilinen gerçekler arasında. Rize'de başarılı işler yapan geçmiş dönem Rize belediye başkanlığı görevinde bulunan Bakırcı " Rize için daha çok şey yapacağız verilmiş sözlerimiz var" demişti.

 Gözler Katmer'de

Ak Parti Rize Eski İl Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yılmaz Katmer, Rize Belediyesi Başkan Adaylığı için önümüzdeki günlerde açıklama yapması beklenmekte. Yerel seçimlerin öncesinde Rize için pekte sürpriz olmayacak bir isim Yılmaz Katmer.

Kutsal kabul ettiği bu hizmet yoluna girerken mensubu olduğu siyasi partinin üst düzey yönetici dâhil görüşmesi gereken bütün organları ile istişare ederek yola çıkıyor.

Hasan Karal aday olmayacak 

Bir diğer söylenti ise geçmiş dönem Rize Millet Vekili Hasan Karal'ın aday olup olmayacağı netleşti. Karal siyasete Ankara ofisinden devam ediyor.

Teşkilat temayül yoklaması  yapılacak

Kasım ayı içinde, müracaatların alınmasından sonraki bir tarihte yapılacak.  Burada da e-temayül sistemi şeklinde yeni bir usul uygulanacak.  Tüm Türkiye’de bir günde, 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Saat 16:00’da Temayül Yoklaması sonlandırılır sonlandınlmaz sonuçlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne düşecek.

Bu uygulamayla kâğıt ve malzeme israfının önüne geçilecek. Mesela bir temayül için yaklaşık 3 ton kağıt (Yaklaşık 100 bin TL) tasarruf edilmiş olacak. Ayrıca torba, iplik, mum vs. gibi malzemelere de ihtiyaç kalmayacaktır.

 Yılmaz Katmer Kimdir?

Yılmaz Katmer’in kendi ağzından hayatı; “Rize ili merkez Pekmezli Köyü, 20 Ekim 1966 tarihinde dünyaya geldim. İlk ve Orta öğrenimimden sora, Rize Ticaret Lisesinden mezun oldum. Anadolu Üniversitesi Eskişehir Muhasebe bölümüne devam ettim. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümünü bitirdim.

Serbest Muhasebeci Malı Müşavir unvanı ile serbest olarak çalışmaktayım. Ayrıca, Pekmezli Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kururlu Başkan Yardımcılığı, Riz-Em İnşaat Ltd. Şti. Ortaklar Kurulu Başkanı, Ayane Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti. Yetkili müdürlük ile Rizem Sigorta Ltd. Şti. nin hissedarı görevlerde bulunmaktayım.

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Üyeliği, Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği, Rize Ticaret Borsası Üyeliği ile Çay-Kur Rize Spor Kongre Üyeliği ve Disiplin Kurulu Başkanlığı, Şeyh Cami Derneği Üyeliği, Topaloğlu Camı Yaptırma Derneği Onur Üyeliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Vakıf Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmaktayım.

23 Kasım 2002′de Rize de kurulan AK PARTİ kurucu il yönetim kurulu üyeliği, kurucu il teşkilat başkanlığı görevi olarak hayatımda ilk kez siyasetle tanışmış oldum. 3 Kasım 2002′de yapılan genel seçimlerde Rize ili seçim koordine başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2003 yılı ilk olağan kongre ile siyası ve hukuk işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirildim. 2004 yılı yerel yönetimler seçimler için Rize il belediye başkan aday adaylığı için görevimden istifa ettim. Sayın başbakanımızın talimatları gereği belediye meclis üyesi olarak seçime girdim. Aynı seçimlerin ilimizde seçim koordine merkez başkanlığını yaptım. İl belediye meclis üyeliği görevinde beş yıl, il belediye başkan yardımcılığı görevinde iki yıl çalışarak görev yaptım. 2006 yılı AK PARTİ ikinci olağan kongrede tekrar teşkilata dönerek yine siyasi ve hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirildim.

İl başkanımız Sayın Hasan Karal’ın 2007 yılı mayıs ayında milletvekilliği seçimleri için ayrılınca aynı ay asaleten il başkanlığına atandım. Görevim süresi içinde kadın ve gençlik kollarımızın il, ilçe ve belde seçimlerini yaptık, ana kademe ilçe belde seçimlerini yaptık. 2007 yılı genel meclis seçimlerimi yaptık, 2007 yılında anayasa değişikliği referandum seçimlerinde ilimizde tarihi sonuç aldık. 2008 yılı partimizle ilgili anayasa mahkemesi kapama davasını yaşadık. 2009 yılı mahalli ve idareler yerel seçimlerini büyük bir başarı ile tamamladık. 2009 yılı üçüncü olağan kongrede il başkanımız sayın Hasan Karal’ın göreve dönmesiyle dokuz yıl dolu dolu yaşadığım siyaset görevlerime ara verdim. 2011 yılı genel seçimlerde, 2012 yılı anayasa değişikliği seçimlerinde, toplantılara katılmada ve gelen misafirlerin karşılama programlarında teşkilatımızın verdiği görevlerde bulundum. Evli, dört çocuk babasıyım.”

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE