• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yardımcı“ Türk Futbolu Duvara Toslamak Üzere”

Hasan Kemal Yardımcı kulüpte yaptığı basın açıklamasında Türk futboluna ve kulüp içinde gelişen birçok konuya değindi.

Yardımcı“ Türk Futbolu Duvara Toslamak Üzere”

Türk futbolunun durumunun ortada olduğunu bildiren Yardımcı“ Basında medyada konuşulanlar ortada. Türk futbolu artık yavaş yavaş gerçeklerle yüzleşmeye başladı. Fazla söze gerek yok.  Türk futbolu duvara toslamak üzere. Bir manevra kabiliyeti var. Bir kurtarma yolu vardır. Bana göre artık kulüpler kendi için de kendi bünyesinde sistemini düzenini kurmalı. Bu sistem başta finansal fair play noktasında çok dikkatli olmak ve iyi yönetmek zorundayız. “ dedi

‘Rizespor her anlamda dönüşüm yaşadı’

Yardımcı “Bu yıl Çaykur Rizespor her anlamda değişim ve dönüşüm yaşadı. Scout ekibinden transfer komitesine kadar birçok anlamda yenilikler oldu. Transfer Rize’de yapıldı. Transfer  ve scout komitesine çok teşekkür ediyorum. Tatil bile yapmadılar. Bu teşekkürü hak ettiler. Özverileri çok yüksek, inşallah karşılığını da alacağız.”

‘Transferde geç kaldık’

Hasan Kemal Yardımcı“ Transfer de bir gerçek var. Yeterine yakın transfer yaptık ama biraz geç kaldık. Özeleştiri de yapmak lazım. 15 gün kadar geç oldu transferlerimiz. Keşke bugün ki duruma 15 gün yada 3 hafta önce gelseydik. Daha hazır ve iyi olabilirdi. Ama onu da artık İbrahim hoca ve ekibine bırakalım oda sıkı çalışarak bu açığı kapatacaktır. Zaten sıkı ve özverili çalışan bir arkadaşımız ona da inanıyorum” şeklinde konuştu.

 ‘48 saat içinde 9 numaramız gelecek’

Başkan Hasan Kemal Yardımcı“ Bizim 48 saat içerisin de netleşecek bir 9 numara transferimiz olacak. Her an gerçekleşebilir ama bir 48 saat dilimi koydum. Transferi erken bitirmek para ve çok harcamak demektir. Ben inanıyorum ki ay sonunda piyasa da düşecek aynı zaman da çok futbolcu da dışarıda kalacaktır. O nedenle taraftarımızdan isteğim biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Panik yapmaya gerek yok panik yaparsak yanlış yaparız” dedi.

“Takımıma inanıyorum”

İlk iki maçın ligin en zor ekipleriyle olduğunu kaydeden Yardımcı, “Öyle kolay fikstür yok. Bana göre zor takımlarla başlayacağız. Kasımpaşa oturmuş ve iyi bir takım arkasından Akhisarspor ile oynayacağız. Zaten kalitesi ortada olan bir ekip . Fenerbahçe’yi kupada yendiler. Ardından Galatasaray’ı süper kupada yendiler. Bu da takımın durumunu ortaya koyuyor. Bize gelirsek elbette ki öyle kolay takımda değiliz. Savaşacağız ve takımımıza inanıyoruz. 30 gün içerisinde bana göre çakı gibi bir takım ortaya çıkacak. Fazlada abartmadan; ne kendimizi yüksekler de görelim, ne de kendimizi eksik görelim. Transferde akıllı ve düşünceli hareket ediyoruz. Türk futbolunda bu sene yürüttüğümüz transfer politikasıyla bu yıl başarılı bir şekilde maddi olarak bu işi yürütebiliriz. Manevi açıdan ise Başkan, Teknik ekip, futbolcular Rize’de ki toplum dinamitleri vesaire yani Rize’yi heyecanlı gördüm. Bu heyecanı sürdürmemiz gerek. Birlikteliği artırarak sürdürmeliyiz” ifadelerine

yer verdi.

Türk futbolu tükendi artık üretmeli

Yardımcı “Türk futbolu artık tükete tükete futbolu tüketti,  artık bitme aşamasına geldi. Şimdi artık yavaş yavaş üreten futbol yaratmalıyız. Yani; futbolcu üreteceğiz, teknik kadro üreteceğiz, sportif danışman üreteceğiz, yönetici üreteceğiz, futbolcu üreteceğiz. Bunu Türk futbolu için yapmak zorundayız. Avrupa’da bu yapılabiliyor. Biz nende yapmayalım. Kaldı ki başka bir çaremizde yok ”dedi.

“Kulüp olarak özel bir yerdeyiz”

Hazırdan para ile işin yürümeyeceğini vurgulayan Yardımcı“ Hazır ile iş yürümez. Bir yere kadar. Bu işi başlattık. Biz şu anda stadından antrenman sahasına tesisimizden çalışma alanlarımıza ve ekonomimize bakıldığında Türkiye’de özel bir yerdeyiz. Butik bir imkânımız ve şansımız var. Dolayısıyla burada gelen futbolcu futboldan başka bir şey düşünmeden futbolunu icra edebilir. İnşallah hocamız bu sene mevcut kadrodan geliştirip piyasaya adam sokması lazım ”dedi.

‘Beşiktaşı tebrik etmek gerek’

Üretmeyi en iyi yapan kulübün Beşiktaş olduğunu bildiren Başkan Yardımcı “Bu işi en iyi yapan Beşiktaş kulübü; Beşiktaş bunu çok iyi yapıyor ve tebriği hak ediyor. Ben önümüzdeki sene sonunda bakacağım, hangi takımın hocası kaç adet oyuncu sattı, kulübe ne kazandırdı? Kaç oyuncu geliştirdi? Türk futboluna kazandırdı bu önemli. Artık al hazır futbolcuyu oynat vesaire bu işler geride kaldı artık. Yaşına bakmam 34 yaşında da olsa parlat kazandır önemli olan bu. Bunları yapmasak Türk futbolu bir yere kadar gidip ve o yerde de duracaktır.”

 ‘Ay sonuna kadar ödemeler yapılacak’

Son olarak yardımcı ödemeler hakkında şunları kaydetti; “Maddi durumumuza bakarsak bugün sıkıntımız yok diyemeyiz. Ay sonuna kadar futbolcularımıza gerekli ödemeleri yapacağız. Yapmamız da gerek. Ama şunu bilin bugün bu kulübün tek bir dosyası yok. Hikmet Karaman’ın yarı parasını ödedik. Kweuke sorununu çözdük. Erciyesspor’un parasını yatırdık mahkemeye. Yani sorunsuzuz. Ama kasa kolaylığı açısından bir döngüye ihtiyacımız var.”

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE