• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Yaptıklarımız rafa kaldırıldı

-Eski Çaykur Genel müdürü İmdat Sütlüoğlu 2011 yılında göreve geldiğini ve birçok projeye imza attıklarını belirterek “ Kapasitemizi 6 bin 600 ton dan 9 bin 500 ton seviyesine çıkardık, Dünya markası didi markasını kazandırdık, Stevia bitkisini bölgeye kazandırmak istedik, fabrikasını kurduk, biz bunları yaparken Cumhurbaşkanımıza zarar vermedik ve üreticimizi memnun ettik, şimdi baktığımızda tüm yaptıklarımız birilerinin talimatları ile rafa kaldırıldı” dedi.

Yaptıklarımız rafa kaldırıldı

     RİZE:7 Yıl boyunca Çaykur Genel Müdürlüğü yapan İmdat Sütlüoğlu son zamanlarda Stevia bitkisi ile ilgili hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.

     Eski Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Yakamoz restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada “ 2011 yılında Genel müdürlük görevine başladığını belirterek “ Daha önce bakanlık ve milletvekilliği yaptım. Ardeşen Belediye başkanıyken AK Parti ye kurucu aşamasına ilk geçen belediye başkanı ben oldum. Partime her zaman sahip çıktım, hiçbir zaman zarar vermedim. Başka Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde temsil ettim. Genel Müdür olduktan sonra üretici sorununu çözmek için ran8evu sistemini getirdim ve her gün çay bahçesine giren üreticiyi haftalık olarak bahçeye soktuk. Üretici şikayetlerini bitirdik. Benim başarım partimizin başarısı olarak gördük. 6 bin 600 ton olan günlük üretim kapasitemizi  9 bin 500 tonlara çıkardık. Özel sektöre üreticimizi mecbur bırakmadık, taban fiyatı düşüren özel sektöre karşı üreticimizin yanında yer aldık, çay ile ilgili kanunun hazırlayıcılarından olduk. Gurbetçilerimize  kolaylık sağladık” dedi.

     Steviayı önümüzde bulduk

Dünyada 6 ülkede Stevia bitkisinin üretildiğini belirten Sütlüoğlu “ 7 inci ülke biz olacaktık, Güney Amerika ülkesi Arjantin de bahçeleri gezerek Rize de 2013 yılında ilk denemelere başladık, Ziraat çay bahçemizde denemeler yaptık, ürün bölgemize uyum sağladı, 5 yıl boyunca üretim yaptık ve çay ürününe ek gelir olarak üreticiye dağıtımını düşündük, ayrıca çay bahçelerinin yenilenmesi projesinde üretici zararını karşılamak için Steivia bitkisinin zararın önüne geçecek ürün olmasını sağlamak istedik, olumlu sonuçların ardından çay şekeri üretimi için ilimizde fabrika kurmaya karar verdik ve fabrikayı kurduk.  Bugün o fabrika atıl durumda ve çürümeye terk edildi, hatta kiraya verilmek istendi. Dünya da 6 ülkede fabrikası var. Cumhurbaşkanımız Steviya bitkisini tattı ve ismini Rize şekeri olarak koydu. Bu fabrika bugün atıl durumda ve Steviya bitkisini üreticiye dağıtmadılar, Bölgeye olmaz denildi” dedi.

     Didi Dünya markası oldu

Eski genel Müdür İmdat Sütlüoğlu Didi”nin kendi dönemlerinde Dünya markası olduğunu belirterek “Marka üretmek kolay değil, Dünya da 235 ülkeye didi sattık, hatta Organize sanayide fabrikasını kurmaya başladık, 2018 Nisan ayına kadar 60 milyon litre satışı vardı, yıl boyuncu 90 milyon litreye çıktılar halbuki daha çok yukarılarda yer alabilirdi, marka yaratmak kolay değil, maalesef yine Didin in ismi ortalarda yok” dedi.

     Türkiye’nin ilacı nerede

Japonlarla iş birliği içinde JP53 ilacını ürettiklerini ve Beyaz çay dan üretilen ilacın Türkiye’nin tek ilacı olduğunu belirterek “ Bu ilaç ülkemizin tek lisanslı ilacı olacaktı, maalesef bu  ilaç ortada yok, ilaca sahip çıkamadılar, Allah vere bu insanlar çay ilk çıktığında kurumu yönetmiyordu, yoksa çayı bile yok ederlerdi” dedi.

     Muhalefet kendi içimizde

Çay da randevu sisteminin kaldırıldığını belirten Sütlüoğlu “ Üretici yine mağdur, Pandemi döneminde, böylesine Virüs döneminde bu sistemin kaldırılması doğru değil,  Çay alım merkezleri önünde insanları iç içe getirmenin  doğru olmayacağını düşünüyorum. Randevulu sistem ile bu süreci geçirebiliriz. Yapılan hizmetleri  yok etmeye çalışan bir yönetim var, bu yönetim partimize ve Cumhurbaşkanımıza zarar veriyor” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE