• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

YSK Yanlı davrandı

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Referandum öncesi ve günü yaşanan olaylar ile tarihe geçti, YSK Meşruiyet üzerinde karar aldı, biz bunu AHİM e taşımak için çalışma yapıyoruz dedi.

YSK Yanlı davrandı

RİZE: Gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu referandumun eşit şartlarda olmadığını ve seçim sonuçlarının meşru olmadığını söyledi.

    Rize”de gazeteciler ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Referandum seçimlerinde tarihin önemli kararlarından birinin alındığını belirterek “ Referandum dan başkanlık sistemi geçti, Referandum günü ve öncesinde yaşanan olayların hiçbiri meşru değil. İki parti kapalı kapılar ardında toplantı yaparak 18 maddelik bir yasa sundular ve bunların hiçbiri bizimle paylaşılmadı. OHAL sürecinde yapılan seçimlerde YSK meşruiyet üzerinde karar aldı. Bu anayasa 1982 Anayasası gibi tartışılacak. CHP olarak sürecin bittiğini düşünmüyorum. AHİM e gitmeye hazırlanıyoruz. Parti olarak demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Hayır diyenler Haçlı, Terörist olarak ilan edildi. Yüzde 51 e yüzde 49 luk bir oy oranı var, ben bunu mağlubiyet olarak kabul etmiyorum” dedi.

    Çaykur İpotekle mi satılacak

Çaykur ile ilgili tartışmaların sürdüğünü belirten Bekaroğlu “ Çaykur Varlık fonundan önce özelleştirilme kapsamına alınmıştı. Yıllardır bu konuşulmaktaydı, önce Mesut Yılmaz ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Çaykur”un satışını engelledi, şimdi ise Erdoğan daha fazla dayanamayarak Çaykur”u Varlık fonuna devir etti.  Dünya da ki varlık fonlarına baktığımızda Varlık fonları karların yüzde 50 sini bu kuruma aktarıp, gelecek nesillerin daha rahat hareket etmesini sağlamaktır, ancak bizde ise Varlık fonu ülkenin kredisinin bitmesi ve dışarıdan alınamayan borç paralar yerine bazı devlet kurumları ipotek olarak verilmeye başlandı. Bu da artık devletin güvenilirliğinin kalmamasını göstermekte. Çaykur da bu anlamda bazı devletlere ipotek olarak verildi” dedi.  

    Varlık Fonu başkanı Mehmet Bostan ile görüştüğünü belirten Bekaroğlu “ Başkan bana şu an Çaykur ile ilgili her hangi bir işlem olmadığını söyledi.  Organik çay ile ilgili ciddi bir araştırma gerekmekte. Organik çay a geçiş ile ürün kaybının yüzde 30 ile 50 arasında olacağı düşünülmekte ve bu da yılda 250 bin ton kuru çay üretilen ve 300 bin ton tüketimi olan Çay ile ilgili kapılarımızın yabancı çaylara açılması demek, bunun da sonucu Çaycılığın bitmesi demektir. Çay yoksa Rize yok ve çocuklarımız çalışan köleler olmaya doğru gider” dedi.

      Hava alanını destekliyoruz

Bekaroğlu Pazar ile Çayeli arasında yapılacak olan havaalanını desteklediklerini belirterek “ Bölgemiz için önemli bir yatırım, taş ocakları için insanlar karşı çıkıyor ve bunların sorunları dinlenmeli, neden karşı çıktıkları bilinmeli, Havaalanı yapımı için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

     Şehir hastanelerinin yap işlet devret modeli ile yapıldığını belirten Bekaroğlu “  Ülkemizde eğitim ve sağlık hizmetleri devlet tarafından yapılması zorunlu olan hizmetlerdir. Şehir hastaneleri için ticaret hane olarak bakılmakta. Yap işlet devret modeli ile bu hizmetler yapılmamalı, sağlık ticaretleşmemeli” dedi.

         AVM ye karşıyım

Müftü Mahallesinde yapılan AVM binasına karşı olduğunu belirten Bekaroğlu “ 2014 belediye seçimlerinde de bunu dile getirdim ve karşı olduğumu söyledim. Orada AVM olmamalı, 300 aile mağdur edilmekte ve mağdur edilen ailelerin evleri ucuz fiyatlarla ellerinden alınmakta, ayrıca AVM için yer uygun değil ve şehri tamamen kilitlemek olur” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE