• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Veteranlar ligi başladı

-10 Takımın katıldığı Veteranlar ligi Derepazarı futbol sahasında Çiftlik- Ardeşen karşılaşması ile start aldı.

Veteranlar ligi başladı

-Bu yıl 9 uncusu düzenlenen Masterler & Veteranlar ligi Derepazarı futbol sahasında açılış, töreni ile başladı. Törene tüm takımların formalarının yapımını üstlenen Aydersu sahibi Cemal Aybeniz de katıldı.

        10 Takım mücadele edecek

İki gurup halinde mücadele edilecek olan Veteranlar liginde A gurubunda Tumso, Ardeşen Veteranlar, Derepazarı, Pazar ve Çemberçi gurubu mücadele edecek, B gurubunda ise Çiftlik, Çaykur, Sanayi, Güneysu ve Ardeşen mastırlar mücadele edecek.

      Gelenek sürecek

Organizeyi eden eski hakemlerden Abdullah Kalafatoğlu “ Bu yıl 9 üncüsünü düzenlediğimiz veteranlar ligi bundan böyle de devam edecek, burada amacımız orta yaşın üstünde sporla uğraşmış kişileri tekrar bir araya getirmek ve sağlıklı yaşam için spor yapmaktır. İlçelerimizin de katılımı ile Derepazarı futbol sahasında bir araya geliyoruz. Dostluklar ve arkadaşlık bağları kuruluyor” dedi.

       Aybeniz” Spora destek veririm”

Aydersu Sahibi Cemal Aybeniz Ardeşen ilçesinde kurulan su fabrikasının bu tür etkinliklere her zaman destek verdiğini belirterek “ Orta yaşın üstünde ki insanları spor yaparken görmek beni mutlu ediyor. Keşke bende onlar ile birlikte sahada mücadele edebilsem. Kendi firmam adına bu organizasyonun yapılması bana ayrı bir duygu vermekte” dedi.

       Kaynaşma sağlandı

Rize TUFAD Başkanı Bilal Karafazlı ise önceki yıl 9 takımın mücadele ettiğini belirterek “ Bu yıl 10 takım ile Veteranlar ligi başladı. Dileğim her yıl bu sayı artar. Bir şekilde sporun içinde olanları tek ligde toplayarak geleneksel turnuvayı başlatıyoruz. Emeği geçen ve Derepazarı futbol sahasını bizlere tahsis eden Gençlik ve Spor il müdürümüz Mustafa Çelik ile sponsorumuz Aydersu sahibi Cemal Aybeniz”e teşekkür ederiz” dedi.

           Start verildi

30 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan ve iki gurup halinde sürecek olan Veteranlar ligi Aydersu Sahibi Cemal Aybeniz ve TUFAD Başkanı Bilal Karafazlıoğlu”nun başlama vuruşu ile Çiftlik-Ardeşen arasında ki ilk karşılaşma ile başladı.

           Aynı skorla iki maç bitti

Derepazarı sahasında oynanan ve geçtiğimiz yıl finalde karşı karşıya gelen Çiftlik ve Ardeşen veteranlar da önceki yıl Ardeşen kazanarak şampiyon olmuştu. İlk karşılaşmada karşı karşıya gelen iki ekip arasında ki mücadeleyi Çiftlik 2-1 kazandı. Günün ikinci karşılaşmasında ise Tumso Karma , Derepazarı karşısında aynı skorla 2-1 kaybetti. Karşılaşmalara devam edilecek.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE