• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Ulusal Egemenlik Vurgusu

“23 Nisan Sadece Çocuk Bayramı Değildir” diyen CHP Rize İl Başkanlığından ulusal egemenlik vurgusu yapıldı.

Ulusal Egemenlik Vurgusu

(Haber Merkezi)- Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığından yapılan açıklamada, 23 Nisan’ın özellikle de son yıllarda sadece ‘Çocuk Bayramı’ özelliğinin öne çıkartılarak, içinin boşaltılmaya ve Türkiye Cumhuriyetinin varoluş temellerinin karartılmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Resmi törenlere alternatif olarak Rize Valiliği tören alanındaki Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP Rize İl ve İlçe Örgütlerinin yöneticileri, buradaki anmaya Türk Bayraklarıyla katıldı. Anıta çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından İl Başkanı Mesut Rakıcı burada kısa bir açıklama yaparak; Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının ve millet egemenliğinin en asıl temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açıldığı ve bu ‘varoluş gününü’ Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiği vurguladı.

CHP İl Başkanı Rakıcı açıklamasında, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile demokratik parlamenter sistemin temel direği ve vazgeçilmezi, emperyalizmin ve darbecilerin hedefindeki TBMM’nin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlu olsun” dedi.

İl Başkanının ardından günün önemine ilişkin, CHP Rize İl Örgütleri adına bir basın açıklaması yapan İl Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz, bu önemli gün nedeniyle sadece Milli Eğitim Müdürlüklerince Atatürk Anıtlarına çelenk konulması, Cumhuriyet devletinin diğer kurumlarının adeta bu durumu içselleştirerek, sadece Çocuk Bayramı algısı oluşturulduğuna işaret etti.

Geleceğin Teminatı

Açıklamasında, “23 Nisan, Milletimizin azim ve kararlılıkla, egemenliği eline aldığı gündür” diyen Deniz, “23 Nisan, ülkemizin karanlıktan çıkarak, tutsaklık zincirlerini kırıp işgali sonlandırarak kendi geleceğini yazmaya başladığı gündür! Ve 23 Nisan, Milletimizin egemenliğe sahip olduğu müddetçe özgür ve bağımsız olacağının, birlik ve bütünlüğümüzün ve çocuklarımızın geleceğinin de teminatıdır” şeklinde konuştu.

Darbe ve FETÖ/PDY Vurgusu!

Tam bağımsızlık, demokratik parlamenter sitem ve Cumhuriyetle problemli bu zihniyetin ülkemizi sürüklemek istediği yol, daha dün 23 Nisan’a alternatif olarak, Fethullah Gülen Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından geliştirilen ‘Kutlu Doğum Haftası’ ile aşikar edilmiştir. Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ile önce demokratik ve laik sistem, ardından bağımsızlığın ve parlamenter sistemin simgesi TBMM hedef alınmıştır!

Bu kalkışmaya karşı aylardır sürdürülen mücadeleye karşın Rize’de, bu terör örgütünün girişimi olan bu hafta, Rize Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Rize Müftülüğü ve hatta Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rize Belediyesi tarafından desteklenmiş, açılmış ve sahiplenilmiştir. Rize Valiliği önünde kurulan çadır, darbenin simgesi olarak demokrasi ve cumhuriyete vurulmuş bir hançer gibidir!”

   Miraç Kandili Kutlaması

            CHP İl Örgütü adına konuşan Deniz, 23 Nisan’ın aynı zamanda Türk Milletinin en yükseğe çıktığı ve bağımsızlığını ilan ettiği gün olması yanında,  Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Anadolu topraklarında, dünyaya örnek olarak varlığını sürdüren İslamiyet ve Müslümanlığın önemli günlerinden olan Miraç Kandilini de kutladı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE