• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Üçel ve Hikayesi

-ÜÇEL yönetim kurulu ba?kani Mahmut Topçu küçük bir i? yerinden dev bir firma do?du dedi.

Üçel ve Hikayesi

Müstakil Sanayici ve ??adamlari Derne?i(MÜS?AD) Rize Şubesi tarafindan ba?latilan ‘Müstakil Tecrübeler’ ba?li?i altindaki tecrübe payla?im toplantilarinin ilk konu?maci konu?u, helvada bir Rize markasi olu?turan Üçel Helva Yönetim Kurulu Ba?kani Mahmut Topçu oldu.

MÜS?AD Rize Şubesi Kurucu Ba?kani Yilmaz Çoruh’un moderatörlü?ündeki toplanti, MÜS?AD üyeleri ve Gençlik Kurulu üyelerinin katilimiyla ?ube binasi toplanti salonunda yapildi.

Toplantinin açili? konu?masini yaptiktan sonra Çoruh, günümüzde giri?imcilerin hata yapma ?anslarinin olmadi?ini, bu nedenle ya?anmi? tecrübelerden faydalanilmasi gerekti?ini söyleyerek, “Bu gibi toplantilarin MÜS?AD tarafindan ba?latilmasi yerinde ve çok do?ru bir karar olmu?tur” dedi.

 

Küçük bir i?yerinden dev bir marka do?du

Besicilik sektörüyle küçük ya?larda çali?ma ya?amina ba?layan Topçu, ticari hayati boyunca ya?adi?i zorluklari, kar?ila?ti?i firsatlari ve tecrübeleri katilimci konuklarla payla?ti.

Rize sevdalisi olan Topçu, besicilik i?ini 1958 yilinda birakarak üç ortakli olarak tamamen öz sermayeyle Üçel Helva’yi Rize’de kurdu. Bugün 50 çali?ani bulunan Üçel Helva, o yillardaki zor ?artlara ra?men ürün çe?itlili?ini artirarak 53 yildir faaliyet gösteriyor. Rize’de yapti?i üretimle Türkiye’nin ulusal markasi olmayi ba?aran Üçel Helva, uluslararasi marka olma yolunda hizla ilerliyor.

 

Hammadde tamamen yerli

Toplantidaki konu?masinda üretimde kullandiklari hammaddenin tamamen yerli oldu?unu ve helvalarinda glikoz kullanilmadi?ini söyleyen Topçu, “Firma olarak kaliteye verdi?imiz önem, Üçel Helvan’nin 53 yildir ayakta kalmasindaki en büyük etkendir. Kaliteyi sürekli artirarak ilk günden bu yana Ar-Ge çali?malarimizi sürdürmekteyiz. Yeni ürün olarak,  ilimizde bolca yeti?en, mavi altin olarak bilinen likapa’dan yilda 8-10 ton i?leyerek reçel yapmaktayiz ve ülkemizin belirli yerlerinde pazarlamaktayiz. Şu an likapa suyu üretimi üzerinde Ar-Ge çali?malarimiz devam ediyor; en kisa zamanda raflardaki yerini alacaktir” dedi.

 

Ortaklikta güven önemli

Ortaklik kültürüne de de?inen Topçu, “Öncelikle ortaklik yapacak ki?i ve taraflarin, dürüst ve güvenilir olmasi, ortak gaye ve hedefler do?rultusunda i? ve güç birli?i yapmalari esastir. Bu i?in ilk adimi, kar?ilikli güven ve sorumluluk duygusudur. Ba?arili bir ortaklik bu sayede mümkün olabilir. Üçel Helva, üç ortakla kuruldu ve 53 yildir faaliyetine devam ediyor. Bugün artik bilinmektedir ki, kaynaklara sahip olan i?letmeler de?il, bu kaynaklari iyi de?erlendirebilen, verimli kullanan ve ortaklik ruhu içerisinde hareket edebilenler öne çikmakta ve varliklarini uzun süre sürdürebilmektedir” dedi.

 

Gençlere ö?ütler

Üçel Helva Yönetim Kurulu Ba?kani Mahmut Topçu, ticari hayatina yeni ba?layan giri?imcilere öneri olarak,“Bugün ticaret yapmak eskiye göre daha fazla sermaye gerektiriyor ama teknolojik olanaklar, devlet destekleri ve bilgiye ula?mak daha kolaydir. Bu yüzden kolayliklari zorluklardan daha fazladir. Ba?arili olabilmek için giri?imci yapti?i i?e inanmali, atacak oldu?u adimlari iyi hesaplamali, uzun vadeli planlar yapmalidir. Sektöründeki yenilikleri takip etmeli, cesaretle çali?malidir” ?eklinde konu?tu.

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE