• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Turizme balta vurulmak istenmiyor

Binli rakamlara yaklaşıldığı bu günlerde Korona virüs vakaları gün geçtikçe armaya devam ederken Yaz sezonu olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin rahat gezebilmesi için sıkı tedbirler azaltıldığı binlerce insanın ekmek kapısının kapanmaması için önemli tedbirlerden vaz geçildiği belirtiliyor.

Turizme balta vurulmak istenmiyor

      ÖZEL HABER

RİZE: Mart ayında Çin de başlayan ve Tüm dünyayı etkisi altında alarak hızlı bir şekilde yayılan Korona virüs ülkemizde alınan tedbirlerle alt seviyelerde seyir ederken, Yaz sezonu ile birlikte tedbirlerin azaltılması ile virüs tırmanışa geçti.

      Dünyayı kasıp kavuran Korona virüs birçok ülkede hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken günlük ölü sayılarının bazı ülkelerde 1000 li rakamların üzerinde olması nedeniyle ülkemizde geçmişte alınan tedbirler ile vaka sayıları düşük seviyede seyir etmişti. Yasaklar ile birlikte Bahar ayını rahat bir şekilde geçiren ülkemiz , Yaz sezonunun gelmesi ve turizm tesislerinin zarar görmemesi için bazı tedbirlerin kaldırılması ile yurt içi ve yurt dışından ülkemize gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat bir şekilde hareket edebilmeleri için yasaklar rafa kaldırıldı.

          Tablo korkutuyor

Ülke genelinde yasakların kalkması ile birlikte vatandaşlar normal sosyal hayata dönmeye başlamasının ardından 3 kurala uyulması uyarıları dikkate alınmamaya başlandı. Polis, Jandarma ve zabıta ekiplerinin de kontrolleri azaltması ile birlikte normal yaşantıya dönen halk tedbiri elden bıraktı.

           Vaka sayıları artıyor

Ülke genelinde sağlık bakanlığınca açıklanan rakamların doğru olmadığı söylentileri yayılmaya başladı. Rize ilinde ise vaka sayılarında artışlar meydana geldi. Mart ayında başlayan virüs yaygınında ilimizde fazla miktarda vaka gözükmezken son zamanlarda vaka sayılarının artması vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

     Günlük vaka sayısının 40 lara çıktığı Rize de hastanelerde yatan vatandaş sayısının ise 300 lere dayandığı belirtilmekte. Sosyal mesafe ve maskelerin çoğu zaman çıkartıldığı sokaklarda ise vatandaşlar normal hayatta olduğu gibi hareket etmeye başladı.

       Tehlike büyük

Uzmanlar ise tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekerken, artan vaka sayılarının hızlı bir şekilde yayılacağı görüşünde, aşısı henüz bulunmayan ve bazı ilaçlarla vücuda dayalı olarak yapılan tedavilerde hasta sayılarında belli oranda ilerleme sağlanırken, vaka sayılarının artışına ise engel olunamıyor.

     Yasaklar gelecek

Vaka sayılarının her geçen gün arttığı ülkemizde yaz sezonunun bitmesi ile birlikte Turizm sezonu kapanması ile bazı yasakların geleceği konuşuluyor. Turizm sezonunun tamamlanması beklenirken yasaklarında sezon ile birlikte geleceği düşünülüyor.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE