• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Tulum eşliğinde plaj temizliği

-İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete insanların çöplerini çöp kutularına atmalarını isteyerek “ Dünyayı giderek kirletiyoruz, insanlarımız biraz daha duyarlı olmaları gerek, oturdukları yerleri temiz bırakmalarını istiyoruz, ilçede bazı yerlerde pet şişe yerine cam şişe suların girişine izin vermeye başladık, bunu giderek yaymamız gerekiyor” dedi.

Tulum eşliğinde plaj temizliği

    Mustafa BAYRAK

İYİDERE: Dünya deniz ve okyanuslar günü nedeniyle İyidere plajında RTEÜ iş birliği ile Belediye tarafından çöp temizliği yapıldı.

   Dünya Denizler ve Okyanuslar günü nedeniyle İyidere Belediyesi, RTEÜ Su ürünleri fakültesi ve Türk kadın konseyi ortaklaşa İyidere Sarayköy plajında çöp temizliği yaptı. İyidere Belediyesinin çöp poşeti ve Eldiven dağıttığı alanda çöp temizliği başlatıldı temizlik tulum eşliğinde yapıldı.

   Katılımın fazla olmadığı temizlik çalışmasına su altı balık adamlarda deniz dibinden çöp çıkardı.

  RTEÜ Su ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Ülgen Aykan ve Ertuğrul Arbağ çevreyi korumanın her vatandaşın görevi olduğunu belirterek” Plastik pet şişeler doğadan kolay kolay yok olmuyor, parçalanmış pet şişeler balıklar tarafından yem zannedilerek yenmekte ve bu balıkların ölümüne ve insan hayatına etki etmekte, birçok ülkede pet şişe yasaklandı, insanlarımız doğaya karşı biraz daha dikkatli olmalılar, çevre bizim ve gelecek nesillerimizin çevresi, hepimizin buna sahip çıkması gerek, Bugün İyidere de başlattığımız temizlik kampanyasının tüm ilçelerimizde, ilimizde ve ülkemizde yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

     Doğayı yok ediyoruz

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ise insanların eğlendikleri ve gezdikleri yerleri temiz bırakması ile çevrenin daha da temiz olacağını belirterek “ RTEÜ ve Türk kadın konseyi tarafından bugün İlçemizde böyle bir çalışma başlattık, bu çalışmayı her ay sürdüreceğiz ve insanlarımızı sürekli uyaracağız. Bölgemiz sanayisi ile değil Turizm ile ön plana çıkmalı, İlçemizde Pleki mağarası yol güzergahında piknik alanları yaptık ve bayramın 1 ve 2 günü sonunda insanlar tüm çöplerini bulundukları yerlere bıraktılar” dedi.

    Yeni uygulama başlattık

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ilçede yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek “ Restoran ve lokantalarda pet şişe yerine cam şişe suyu verilmesini başlattık, bunu yavaş yavaş yaymak zorundayız, ayrıca ilçemizde yerlere sigara izmariti atılmamasını istedik, çöp kutuları yerleştirdik ve zaman içinde bu alışkanlıkları da ilçede yaymak istiyoruz” dedi.

     Fendyy” Eğitim önemli”

İskoçya da emekli olduktan sonra İyidere ilçesine yerleşen İskoç vatandaşı Fendyy ise “ Ülkemiz bu sorunu 40 yıl önce yaşadı ve şu an da bu sorunu aştık, Ben uzun yıllardır İyidere ilçesinde yaşıyorum, zaman buldukça çöp topluyorum, insanların birbirlerini uyarması ve bu konuda eğitim alması gerek, çöp dünyanın başına bela olan bir şey ve bunu ancak eğitim ile aşarız” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE