• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Trafik Haftası gerçekleri

--Rize Valisi Kemal Çeber kural ihlali ve çeşitli hatalarımız yüzünden ülkemizde 2018 yılında küçük bir ilçenin nüfusu kadar 7 bin kişi hayatını kaybetti, 35 bin kişi ise yaralandı, ilimizde ise ilk 4 ayda trafik kazalarında 3 vatandaşımızı kaybettik. 186 yaralamalı kaza meydana geldi, bu kaza sayılarını düşürmenin yolu trafik kurallarına uymaktan geçer, gençlerimiz kurallar konusunda büyüklerini mutlaka uyarmalı” dedi.

Trafik Haftası gerçekleri

     Mustafa BAYRAK

RİZE: Trafik haftası nedeniyle Rize İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri ile Çay İlkokulu yaptıkları etkinliklerle sürücülere mesaj verdiler.

    Rize Emniyet müdürlüğü Trafik Şubesi ekipler amirliğince Trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde Rize de çeşitli programlar yapıldı.

    Hafta boyu öğrencilerin yaya geçişleri konusunda vatandaşı bilgilendirmesi ile başlayan etkinliklerde çeşitli kural ihlalleri broşürler ile anlatıldı. Hafta boyu Trafik şube Amirliği ekipleri şehrin çeşitli yerlerinde vatandaşları bilgilendiren broşürler dağıtarak trafik kuralları konusuna dikkat çekmek istediler.

     Gençlik Merkezinde sergi ve etkinlik

Rize Gençlik merkezinde Emniyet, Jandarma, İtfaiye ve Sağlık ekipleri açtıkları stantlarda ilk yardım ve kazalar ile ilgili bilgiler verdiler. Ayrıca Trafik haftası etkinlikleri nedeniyle çeşitli kitap ve broşürler dağıtıldı.

    Gençlik merkezi alanında çocukların trafik kurallarına uymalarını sağlayacak ve trafik kurallarının yer aldığı alanda akülü araçlarla öğrenciler trafik ekipler nezaretinde kuralların uygulanması ile ilgili çocuklara akülü araçlar kullandırıldı.

     Kural tanımıyoruz

Gençlik Merkezi salonunda düzenlenen Trafik konulu seminerde konuşan Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdür vekili Baş komiser Zeki Özkan Rize de bir saatte 56 araç kırmızı ışıkta geçti diyerek “ maalesef ülke genelinde birçok insanımızı kazalarda kaybetmekteyiz, Rize de geçtiğimiz yıl ilk 4 ayda 148 kaza meydana gelmiş ve iki vatandaşımız hayatını kaybetmişti, bu yıl ise ilk 4 ayda 218 yaralamalı kaza meydana geldi 3 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

     56 araç bir saatte ihlal etti

Rize de kırmızı ışık uygulamasında bir saat içinde kırmızı ışıktan 56 araç geçti, böylesine kuralların çiğnendiği bir yerde kazalar kaçınılmaz olur,  Ramazan in ilk gününde dikkatsizlik yüzünden 3 araç arkadan çarpma sonucu hasar meydana geldi” dedi.

    Babanızı ihbar edin

    Trafik Şube Müdür vekili Zeki Özkan araç kullanan babanız, anneniz veya abınız olabilir, şayet kurallara uymuyor ise önce kendi sağlığınız için uyarılarda bulunun, uyarılara uymuyor ise 155 i arayarak babanız da olsa ihbar edin” dedi.

      Metin “ Araç sayısı çok arttı”

-Rize belediye Başkanı Rahmi Metin 19 yüz yılda arabaların üretimine başlandığını belirterek 100 yılda dünya araçtan geçilmez oldu, ilimizde 47 bin 53 plaka bulunmakta, bunun dışında ki rakamları söylemiyorum.  Artık insan merkezli şehirler kurmamız gerek, araçları hayatımızdan uzaklaştırmak için kentsel dönüşümler önemli, ilimizde yapacağımız kentsel dönüşümler ile şehrin biraz daha yaşanabilir hale getirilmesini sağlayacağız” dedi.

    Çeber “ 7 Bin insan bir yılda öldü”

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı konuşmada Rize de il genelinde jandarma ve polis bölgelerinde ilk 4 ayda 2018 yılında 369 kaza meydana geldi, bu yıl ise bu rakam ilk 4 ayda 239 a düştü, ülke genelinde 81 il arasında kaza ortalamasında iyi bir yerdeyiz ve 71 inci sıralardayız. Ülkemizde 2018 yılında 7 bin insanımız trafik kazalarında hayatlarını kaybetti ve 35 bin kişi yaralandı. Trafik kuralları konusunda herkesin sorumluğu vardır” dedi.

    Rize valisi Kemal Çeber in konuşmasının ardından Rize de son 5 yılda hiç ceza yemeyen ve yılın başarılı sürücüleri seçilen Recep Sezgin, Mehmet Şahin ve Hüseyin Kaya ya birer plaket verildi., kazalara dikkat çekmek için Çay İlkokulu öğrencileri çeşitli tiyatro gösterilerinin yanı sıra çeşitli sunumlar yaptılar.

   Ayrıca Trafik haftası nedeniyle şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin bazılarını bisiklet verilirken bazı öğrencilere hediyeler verildi.

   Program sonunda Çay ilkokulu 2 sınıf öğrencileri koro şeklinde yaptıkları sunum ile program sanlandırıldı. programa Milli eğitim müdür veya yardımcıları düzeyinde katılım olmaması gözlerden kaçmadı.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE