• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Tek istediğim çocuklarım

2,5 yıldır çocuklarını yurttan alabilmek için mücadele eden Baba Doğan Kurkut yasalara rağmen engelleri aşamadığını söyledi

Tek istediğim çocuklarım

Eşinin ölümünden sonra çocukları ile ilgilenen Baba Doğan Kurkut “ 2,5 yıldır çocuklarımı alabilmek için mücadele ediyorum, birçok dava açtım, en son davada çocuklarımı haftanın iki günü görebilirsin denilmesine rağmen sürekli engellerle karşılaşıyorum, oğlum 15, kızım ise 18 yaşına girecek, beni çocuklarımdan mahrum ediyorlar” dedi.

-Kızının okuldayken cinsel istismara uğradığını belirten Doğan Kurkut “suçu işleyen belli, kendisinden davacı olduk, ancak eşimin kardeşleri çocuklarım üzerine baskı kurdular, duruşmada kızım davacı olmasına rağmen kızımı kandırdılar, şu an çocuklarım Rize dışında bir ilde yurtta, her mücadelemde karşıma yeni engeller çıkartıyorlar” dedi.

    ÖZEL HABER

RİZE: Pazar ilçesinde 2,5 yıl önce 16 yaşındaki kızının cinsel istismara uğradığını söyleyen Baba Doğan Kurkut çocuklarına sahip çıkmasına rağmen çocuklarının yurda verildiğini söyledi.

   Eşim Aynur 8 yıl önce trafik kazasında öldükten sonra çocuklarıma ben bakıyordum.  Kızının iş yerinde beraber çalıştığı kişi tarafından uyutularak cinsel istismara bulunduğunu savunan Baba Doğan Kurkut (36) Kızım okul okuyordu, eşim Aynur 8 yıl önce trafik kazasında öldükten sonra çocuklarıma ben bakıyordum, M.K isimli şahıs nüfuslu bir kişi ve kızımı uyutarak cinsel istismarda bulunduğunu öğrendim. Bunun üzerine kendisinden davacı oldum, bunun üzerine tehditler almaya başladım. Kayın validem ve baldızlarım kızımı cinsel istismar yapan kişiye vermeye çalıştılar, ben karşı çıkınca kızım C.K ye kötülük yapacağım düşüncesi ile kızımı ve oğlumu benden uzaklaştırdılar ve Yurda verdiler. Kızım ilk duruşmada davacı olmasına rağmen sonra ki mahkemelerde davadan çektirildi ve davacı ettirilmedi. Her şeye rağmen ben çocuklarımı istedim ve onlara sahip çıktım,  kızımı evlendirmek isteyen eşimin yakınlarına karşı çıkmam üzerine çocuklarım benden alınarak yurda verildi, davalar açtım ve çocuklarımı istedim. Bir türlü çocuklarımı alamadım. Çocuklarım Baba dan yoksun olarak il dışındalar” dedi.

       Ağır kollar var

Çocuklarını alamamasının nedeninin mahkeme kararları olmadığını belirten Baba Doğan Kurkut” Yurt müdürlüğüne baskılar var, istismarda bulunan M.K nin ailesi güçlü bir aile ve her yönde baskılarla çeşitli bahanelerle çocuklarımı bana verdirmemek için çaba göstermekteler. Çocuklarım benim yanıma dönmek istemelerine rağmen bir türlü bürokratik engelleri aşamadık. Kızım baskı altında yurtta yaşamaktadır.  En çok ailesine ilgi duyduğu bu dönemde babadan yoksun olarak kızım ve oğlum uzak ilde yurtta bulunmaktalar. Ben çocuklarımı istiyorum” dedi.

        Çocuklarım heba oluyor

Kızının Haziran ayında 18 yaşına gireceğini belirten Baba Doğan Kurkut “ Yurttan bu zaman sonrası atılacak. Kızımın vebalini kim ödeyecek, Ben çocuklarıma sahip çıkmak istiyorum.  Psikolog dahi çocuğun bana verilmesi yönünde rapor vermesine rağmen baskılarla çocuklarım yurtlarda, çocuklarımı kimsenin heba etmeye hakkı yok” dedi.   

       Mahkeme karar verdi

Son olarak çıktığı mahkemede çocukların haftanın iki günü yanlarında olması yönünde karar verildiğini belirten Baba Doğan Kurkut “ Bu yazı mahkemece yurda gitti, ancak Gizlilik kararı ile çocukları göstermiyorlar. Şu an çocuklarım uzak bir ilde yurtta kalıyor. 2,5 yıldır hukuk savaşı veriyorum ve sürekli bazı engeller çıkartıyorlar” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE