• 16 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    16 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Tayyip Bey çevresine çok güvendi

-SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Cumhuriyet tarihinde en uzun iktidarı AK Partinin yaptığını belirterek “ Tayyip bey çevresine çok güvendi ve onlar onu yalnız bıraktı, Muhalefetin doğru dediğine de biraz olsun inanması lazımdı” dedi.

Tayyip Bey çevresine çok güvendi

RİZE: Rize Kültür Merkezinde SP İl kongresine katılan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanının güvendiği çevresinde ki insanların kendisini yalnız bıraktığını söyledi.

     5 inci Olağan Genel Kurulu yapılan SP Rize il Başkanlığı kongresine katılmak üzere Rize’ye gelen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu Kültür merkezi salonunda yaklaşık 600 kişiye yaptığı konuşmada  ülkenin zor dönemden geçtiğini belirterek “ Hepimiz bu zor dönemin bilincindeyiz, 1800 li yıllarda Dünya savaş içindeydi, 1900 lı yıllara geçtiğimizde ise birinci ve ikinci Dünya savaşları çıktı ve 50-60 milyon insan bu savaşlarda öldü, 2000 li yıllarda ise Orta doğu üzerinde oynanan oyunlar ile bu bölgelerde çıkan savaşlarda sadece Suriye de 600 bin insan hayatını kaybetti ve 7 milyon insan göç etti. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar var, bu oyunlara kanmamak gerek, bizi yönetenler güçlünün yanında olmayı marifet sayıyorlar. AB ye girmeyi marifet sayanlar var, bizim hakka ve hukuka bağlılığımız var. Bunlarda o yok. Onların çöplere attığı yiyeceklerle bugün orta doğuda ve Afrika da açlık diye bir sorun kalmaz. Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir sözü bizim için geçerlidir. Onlar da öyle bir şey yok. Böyle bir tabela yapacaksın ve o tabelayı BM nin giriş kapısına asacaksın, hem alçak asacaksın ki kafalarına vursun ve o sözü görsünler. Dünyanın bizim ideallerimize ihtiyacı var” dedi.

        Oyunları bozmalıyız

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Dünyanın belli noktaya hedeflendiğini belirterek “ Dünya Orta doğuya hedeflendi,  bizim bu oyunları bozmamız gerek, ABD nin Irak a girmesine biz izin verdik, Irak 3 e bölündü. Bizim başımıza çuval geçirdiler. Suriye de aynı oldu ve biz kan akmasın diye Suriye ye gidip Esat ile görüştük. Bizi Esat çı ilan ettiler. Bugün 600 bin insan hayatını kaybetti ve sadece ülkemizde 3 milyon Dünyanın çeşitli ülkelerine ise 4 milyon insan dağıldı” dedi.

     En Uzun iktidar AK Parti

Karamollaoğlu konuşmasında AK Partinin Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en uzun iktidar dönemini yaşadığını belirterek 1923-38 Yılları arasında en uzun iktidar yaşanmıştı, şimdi ise AK Parti 16 inci yılına girmekte. Ancak bunlar ülkenin sorunlarını çözemedi, kafalarına taş düştüğünde ise uyandılar. Akıl ile değil hissiyet ile hareket ediyorlar. Tayyip Bey’in etrafına kimse kalmadı, yanında olanlar unu yanlış yere sevk ediyorlar, Kararı sen ver ama dinle diyoruz ona, bir numaralı mesele kamplaşma dedik ona, ama olmadı, bizde takım tutar gibi parti tutulmakta. Yanlış varsa söyleyeceksin ki faydalı olabilesin. Siyasette hasım değil, birbirine rakip oluruz. Yanlış karar alırsan vergiyi artırırsın, dışarıdan et ithal edersin. Bizim önem verdiğimiz iki şey var,, 1. Biz birbirimize hasım değil, dost ve kardeşiz, 2 Terör her gün can almakta  hükümetin takıp ettiği usulle terör bitmez, 5 şehit, 55 terörist öldürmekle bu iş bitmiyor. Arkasında bunların kim var, Tabii ABD , 3540 silah verdi, Hadi PKK yi bitirdin,, başka ülkelerden paralı teröristleri başına bela eder, Irak ta ABD askeri savaşmadı, maceracı paralı askerler savaştı” dedi.

     Terörün, eğitim , sağlık ve Psikolojik nedenlerle çözülebileceğini belirten Temel Karamollaoğlu “ 2,5-3 milyon insan bu bölgelerden göç etti,  terörü o topraklar üzerinde ki insanlar ile son buldurursun, Asker sınırda bekler, Barış süreci yaptılar, ama onlar yer altını patlayıcılar ile doldurdular ve hükümet sesini çıkarmadı” dedi.

     Modern bina çözüm üretmez

Hükümetin modern binalar ile çözüm üretmeye çalıştığını söyleyen Karamollaoğlu “ Mantık sağlanan imkanlar ile çözüm bulmak değil,Müfredat değişmeli, TEOK kalktı, çocuklarımızı at yarıştırır gibi yarıştırıyoruz. Bu insanları sürekli eğitime tabi tutarsan bunların düşünmeye zamanı olmaz, böyle eğitim sistemi olmaz. Bu ülkede sadece imam hatipleri açmak ile sorun çözülemez, ülkede 1 milyon öğretmen var, bunlar ne kadar eğitim verebiliyor, ne kadar başarılı bunlara bakmak gerek. Hükümetin en büyük eksikliği rakibini dinlememek, rakibi dinleyeceksin ki doğruyu bulasın” dedi.

     Saadet partisi il kongresine Genel Başkan yardımcıları, Bazı STK başkanları ile partililer katıldı. Mevcut başkan Muhammet Kaçar yeniden il başkanlığına tek liste halinde girdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE