• 23 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Tarihe damga vuran 100 yıl

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramının 100. yılı büyük bir coşku içinde Rize Valiliğinde gerçekleştirilen tören ile kutlandı. - Türk Milleti`nin, en zor ve en imkânsız koşullarda dahi teslim olmayacağını, 19 Mayıs 1919`da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün mücadelesi 100 yaşına girdi.

Tarihe damga vuran 100 yıl

     Esin BAYRAK

               RİZE: Vali Kemal Çeber, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yıl dönümü için Rize Valiliğin de düzenlenen törene katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören; Vali Çeber’in vatandaşları ve öğrencileri selamlaması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin taktimi, folklor gösterileri, çeşitli branşlar da spor gösterileri şeklinde devam etti.

Tören sonrası Vali Çeber, Rize Valiliği önünde bulunan ödüllü resimlerin yer aldığı sergi alanı gezdi.

     Düzenlenen Programa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Baro Başkanı Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, Sahil Güvenlik Komutanı Hüseyin Kepekli, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.     

  

EN ANLAMLI 19 MAYIS

Vali Kemal Çeber 19 Mayıs’ın 100. yıl kutlamalarının ardından Valilik Toplantı Salonunda Bakanlık yurtlarında kalan ve Rize’de okuyan 19 Mayıs doğumlu 11 gencimizle bir araya geldi.

 Çeşitli Yurtlarda kalan 11 öğrencilerimizle bir araya gelen Vali Çeber; “19 Mayıs da doğmuş olmanın ayrıcalığını sizlere yaşatabilmek adına bu organizasyonu tertip ettik. Sizler bayrak yarışında gelecekte bizlerden bu kutsal görevi devralacak gençlerimizsiniz. Geleceğe umutla bakan gençlerimizi görüyor olmak bizleri daha da çok umutlandırıyor” dedi

Gençlere Doğum günü hediyelerini veren Vali Çeber daha sonra gençlerimizle anı ölümsüzleştirerek toplu fotoğraf aldı.

 EN ANLAMLI 19 MAYIS Vali Kemal Çeber 19 Mayıs’ın 100. yıl kutlamalarının ardından Valilik Toplantı Salonunda Bakanlık yurtlarında kalan ve Rize’de okuyan 19 Mayıs doğumlu 11 gencimizle bir araya geldi. Çeşitli Yurtlarda kalan 11 öğrencilerimizle bir araya gelen Vali Çeber; “19 Mayıs da doğmuş olmanın ayrıcalığını sizlere yaşatabilmek adına bu organizasyonu tertip ettik. Sizler bayrak yarışında gelecekte bizlerden bu kutsal görevi devralacak gençlerimizsiniz. Geleceğe umutla bakan gençlerimizi görüyor olmak bizleri daha da çok umutlandırıyor” dedi. Program esnasında Vali Kemal Çeber’e Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik eşlik etti. Gençlere Doğum günü hediyelerini veren Vali Çeber daha sonra gençlerimizle anı ölümsüzleştirerek toplu fotoğraf aldı. EN ANLAMLI 19 MAYIS Vali Kemal Çeber 19 Mayıs’ın 100. yıl kutlamalarının ardından Valilik Toplantı Salonunda Bakanlık yurtlarında kalan ve Rize’de okuyan 19 mayıs doğumlu 11 gencimizle bir araya geldi. Çeşitli Yurtlarda kalan 11 öğrencilerimizle bir araya gelen Vali Çeber; “19 Mayıs da doğmuş olmanın ayrıcalığını sizlere yaşatabilmek adına bu organizasyonu tertip ettik. Sizler bayrak yarışında gelecekte bizlerden bu kutsal görevi devralacak gençlerimizsiniz. Geleceğe umutla bakan gençlerimizi görüyor olmak bizleri daha da çok umutlandırıyor” dedi. Program esnasında Vali Kemal Çeber’e Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik eşlik etti. Gençlere Doğum günü hediyelerini veren Vali Çeber daha sonra gençlerimizle anı ölümsüzleştirerek toplu fotoğraf aldı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE