• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“Stajyerlere bir tas yemeği çok gördüler”

Rize devlet ve araştırma hastanelerinde staj yapan lise öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yemek verilmeyecek beyanı, tepki aldı.

“Stajyerlere bir tas yemeği çok gördüler”

Özlem ÇETİN

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesi’nde çalışan stajyerlere para karşılığı dâhil yemek verilmiyor. Hastane yönetimi ve stajyer öğrencilerin velileri bu duruma karşı tepkilerini ortaya koyarken cevap olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan böyle bir talimat aldıkları sunuluyor.

Rize: RTE Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesi’nde staj yapan lise öğrencilerine para karşılığı dâhil yemek verilmediği bildirildi. Stajyer öğrenci velilerinden Osman Kurtkaya ve İsmail Akbulut “Araştırma hastanesinde sağlık meslek lisesinden toplam da 60 öğrenci var.  İlçelerden gelen öğrenciyle tahminen bu sayı 100’ü bulur. Bu çocuklar haftada üç gün staj yapıyorlar yiyecekleri bir tas yemek. Hastane yönetiminden yana bir problemimiz yok hatta onlar da bu duruma karşı tepkililer ve bizim yanımızdalar, çocuklarımıza yardımcı olmaya çalıştılar. Milli Eğitim Bakanlığı yazı göndermiş stajerlere yemek verilmeyecek diye. Biz kimseye bedava yemek verin de demiyoruz para karşılığında yemek isteyince de çocukları kapıdan çeviriyorlar. Bu nasıl bir tavır, tutumdur; çocukları kapıdan çevirip size yemek verilmiyor demeki nedir?” dediler.

“Bu çocuklar bu vatanın evlatları!”

Veli, Akbulut“ İş icabı Harran’a gitmiştim ve oradaki Suriyelilerin çadırlarını gözlemleme imkânı buldum. Görmeniz lazım kapılarında güvenlikten, ısınmalarına kadar hatta ve hatta ücretsiz alışveriş yapacakları marketlere kadar her şeyleri vardı. Bunları görünce insan karşılaştırma yapmadan edemiyor; onlar bu şekilde yaşam sürerken bu vatanın evlatları, sahip çıkacağız dediğimiz çocuklarımıza böyle mi sahip çıkıyorlar? Geleceği emanet ettikleri nesile bir tas çorbayı çok mu gördüler? dedi”

“Bakanlık yazı göndermiş”

Yemek için gittikleri kapıdan çevrilen çocuklara Milli Eğitim Bakanlığından stajyer öğrencilere yemek verilmeyecek diye bir yazı gönderildiğini bertilen İsmail Akbulut“ Devlet 100 öğrenciye verilecek yemeği mi çok gördü? Bu kadar Suriyeli bakılırken faturalarına kadar bizler öderken yemeği çok görmek gerçekten şaşırtıcı. Hastane müdürü ve başhekim de bu durumdan rahatsızlar; bu konuda desteklerini bize sundular, fakat yazı böyle gelmiş. Bu çocuklar çalışmaya gelince aynı diğer personeller gibi çalışıyorlar. Çalışmalarına bir şey demiyoruz sonuçta öğrenecekler ama neden böyle bir ayrıma tabi tutuluyorlar biz veliler olarak buna anlam veremiyoruz. Lise öğrencileri gelişim çağındalar beslenmeleri konusunda dikkat edilmesi gerekirken ücret karşılığında bile yemek alamamaları çok vahim bir durum. Hastanelerde pazartesinden çarşambaya kadar staj yapıyorlar; haftada üç gün yemek yiyecekler çok mu görüldü” diye vurguladı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE