• 19 Mart 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Sebze Meyve zamanında satılmazsa bizi satar

Rize Hal komisyonu Kooperatifi Başkanı Ahmet Özyürek Antalya ve Mersin hal komisyonlarının fiyatları internette yayınlanmakta, bizim ekstra fiyat uygulamamız yok dedi.

Sebze Meyve zamanında satılmazsa bizi satar

Rize Hal komisyonu Kooperatif Başkanı Ahmet Özyürek “ Antalya da yaşanan felaketlerin ardından sebze ve meyve fiyatlarının yükseldiğini belirterek “ O bölgede günlük fiyatlar belirlenir ve internet sitelerinde yayınlanır, Sebze ve meyveler zamanında satıldı satıldı, satılmaz ise çürüyerek bizi satarlar” dedi.

-Ankara ve İstanbul da tanzim satış yerlerinde Meyve ve Sebzelerin Antalya da ki fiyatların altında satıldığını belirten Özyürek ve Şaban Yıldız” Antalya ve Mersin den bizim aldığımız fiyatlar belli, bunlar faturalarımızda var, bunun üzerine sadece nakliye ve komisyonumuzu koymaktayız, bizim dışımızda her insan bu illerden mal alabiliyor” dediler.

       ÖZEL HABER

RİZE: Son zamanlarda meyve ve sebze fiyatlarının artması ile birlikte hükümetin aldığı tedbirlerle tanzim satış noktaları belirlenerek halka ucuz Sebze ve meyve satılırken Rize hal kooperatifi fatura fiyatlarının belli olduğunu belirtti.

    Sebze ve Meyve fiyatlarında aşırı derecede yükseklik olması üzerine Hükümet Ankara ve İstanbul da Halka ucuz ürün elde etmek için açtığı tanzim satış yerlerine halkın büyük ilgi göstermesi üzerine yeni bir atak yapılarak bakliyat türlerinin de tanzim satış yerlerinde yer alacağı belirtilmişti.

     Rize Hal Kooperatif Başkanı Ahmet Özyürek Kış şartları nedeniyle seralarda yetiştirilen Meyve ve sebzelerin her yıl olduğu gibi bu yıl da pahalı olduğunu ayrıca Antalya bölesinde yaşanan felaket sonrası fiyatların daha da yükseldiğini belirterek “ İhracata yönelik bu bölgelerde komisyoncuların çalışmaları var, Devlet ton başı ihracatçılara para vermekte ve birçok ürün ihraç edilmekte, yaşanan felaket sonrası ürünlerde azalma olduğundan fiyatlar normal olarak yükseldi. Kış aylarında 1 ve 2 inci aylarda normalde ürünler yüksek fiyata çıkar” dedi.

          Fiyatlar geçici süre çıkar

Kooperatif Başkanı Ahmet Özyürek ve Yönetim Kurulu üyesi Şaban Yıldız “ Bu aylarda fiyatlar normalde çıkar, bu aylardan itibaren düşüşe başlar. Antalya ve Mersin de günlük fiyatlar belirlenir, orada üretici, Komisyoncu ve Sevkiyat fiyatları komisyonu oluşur ve fiyatları onlar belirler. Bu fiyatlar günlük olarak listelenir ve ona göre İnternet sitelerinde yer alır, Bizlerde o fiyatlar üzerinden ürün alırız. Biz sadece nakliye ve kendi komisyonumuzu ekleyerek satış yaparız. Geçmişte ürünler Hallere verilirdi ve bu yasayla belirlenmişti. Şimdi ise bu yasa dışında Büyük marketler, Pazarcılar ve isteyen vatandaş buralardan mal alarak satabilirler” dediler.

      Fiyat denetimi sağlanabilir

Her ilde fiyat denetimi sağlanabileceğini belirten Özyürek ve Yıldız “ Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınabilmesi için tüketim bölgelerinde kontrol noktaları oluşturularak fiyat denetimi yapılabilir. Her ilde çeşitli kurumlardan oluşturulacak olan komisyon ile fiyatlar belirlenebilir. Bu sayede mal denetimi de sağlanabilir” dediler.

     Birçok insan ekmek yiyor

Özyürek ve Yıldız “ Hallerde birçok insan gelen sebze ve meyvelerden ekmek yemekte, bize gelen ürünler gününde tükenmesi gerekmekte, ürünü biz satamazsak ürün bizi satar ve çürür, bu hiçbir komisyoncunun ve Hal esnafının işine gelmez. Aldığımız ürünlerin fiyatları faturalarda bellidir ve bu ürünlere yüksek fiyat çekmemiz mümkün değil. İl ticaret müdürlüğü ekipleri ile toplandık ve bu toplantıda genel durumu ortaya koyduk” dediler.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE