• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Şan kurultayda Aday

Rize CHP`den Parti Meclisi`ne Çevreci ve Gazeteci Aday… "İktidar Halk`ın Gücüyle Gelecek"

Şan kurultayda Aday

(Haber Merkezi)- Daha önce Genel Merkez çağrısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'ne aday olan Gazeteci ve yaşam savunucusu Ömer Şan, bu kez Rize İl örgütlerinin başta olmak üzere yurt genelindeki CHP örgütlerinin desteğini arayarak PM adayı oldu.

            Aynı zamanda CHP'nin yeni Rize İl Yönetiminde de 2. kez görev alan ve İl Sekreterliği ile Bilişim Sorumluluğu görevlerini bu dönemde de sürdüren Şan, 3-4 Şubat’ta Ankara’da yapılacak olan CHP’nin 36. Olağan Büyük Kurultayında Parti Meclisi için aday olduğunu açıkladı.

            Yurt genelindeki bütün il kongrelerini tamamlayan CHP'nin, 36. Olağan Kurultayı ise 3-4 Şubat'ta Ankara Spor Salonunda yapılacak ve 3 Şubat Cumartesi günü saat:10.00'da başlayacak.

            Yaşam Mücadelesinden Siyasete

            Yurt genelinde başta HES projeleri olmak üzere termik ve nükleer santraller, maden aramaları, taşocakları ve son olarak da resmi ve yasal hiçbir dayanağı olmayan ve 'cehennem yolu' olarak adlandırılan 'Yeşil Yol' çalışmalarına karşı mücadele veren Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcülüğünü de sürdüren Şan, önceki dönem gelen teklif üzerine CHP Rize İl Yönetimine girdi.

            Daha önce 2012'de İl Başkanlığına aday olan Şan, 24 Aralık'ta yapılan CHP Rize İl Kongresinde, İl Başkanı Mesut Rakıcı'nın Listesinden yine Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

            CHP İl Sekreterliği ve Bilişim Sorumluluğu görevlerini sürdüren, çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görev alan ve DİSK Basın-İş üyesi de olan Şan, 4 yıldır Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi olarak, Yeni Viçe, Cumhuriyet ve BirGün gazetelerinde muhabirlik görevini de sürdürüyor.

            ‘Toprak İşleyenin, Su Kullananın’

            Uzun zamandır siyasi çalışmalarını sürdüren, 'halktan, haktan ve hukuktan yana, işçinin, köylünün, emekçinin yanında saf tutarak', merhum Bülent Ecevit’in, ‘toprak işleyenin, su kullananın’ ilke ve vurgularını sahiplenen Şan, ‘doğal yaşam alanlarındaki katliamlar’ konusunda siyasi politikalar oluşması için çaba gösteriyor.

            Partililerin önerisiyle CHP PM’ye aday olan Şan, adaylığı için yaptığı çağrıda, “Ülkemiz ve yaşam alanlarındaki zor koşulların sorumluluk ve bilinciyle emeğin, hak ve hukukun, bilim ve yaşamın üstünlüğünden yana mücadeleyi yürek yüreğe yüceltmek adına destek bekliyorum” dedi.

            Birlikte Başaracağız!

            Çağrısında, CHP Genel Merkezinde milletvekili ve temsiliyeti olmayan Rize'den yola çıktığını vurgulayan Şan, "Yeniden Kuvayi Milliye ruhuyla, ülkemizin Çay diyarı Rize'den başlattığımız iktidar yürüyüşümüz için PM Üyeliğine aday oldum. İl Başkanlarımız ve Anadolu'nun her bölgesinden gelen delegelerimizin oy desteğini bekliyorum. Biz hep birlikte varız ve hep beraber Anadolu'yuz. İktidar, Halk'ın gücüyle gelecek. Bir olacağız, birlikte başaracağız" diye konuştu.

            ‘Dinlenmemek Üzere Yola Çıktık…’

            Atatürk’ün, “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar” sözünü kendine ilke edindiğini anlatan Şan, “Ülkemizin içerisinden geçirilmeye çalışıldığı zorlu süreci hepimiz görüp yaşamaktayız! Cumhuriyete, manevi ve kutsal değerlerimize, yaşam hakkına kast edenlerin hedefleri apaçık ortada! Hepimiz, bu zorlu koşullarda dahi üzerimize düşen görevin bilinci ve sorumluluğuyla hareket ederek, Cumhuriyetin devrim ve ilkelerine, kazanımlarına sahip çıkarak mücadele etme azim ve kararlılığındayız” dedi.

            Deniz’ler Kadar Yürekli…

            Şan, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Emperyalizmin vahşi saldırılarına karşı topyekûn, ülkemizin ulusal kurtuluş mücadelesini veren, Cumhuriyetimizi kuran ve bugünlere kadar ulaştıran, Türk halkına birey olma bilinciyle, yurttaşlık hak ve ödevlerini sağlayan CHP tarihinden aldığımız şan ve onurla, ülkemizin Misak-ı Milli sınırlarının her karış toprağında ve her noktasında CHP’nin bu mücadelesini yaşatarak, yeniden yeşertme azmindeyiz! Bizim davamız, yeniden Kuvayi Milliye davası. Bizim davamız Misakı Milli davası.

            CHP’nin, ülkemizi var eden bu değerleri ile oluşturmuş olduğu sağlam çatısı altında bir aile kadar sağlam bağlarla, birlik ve bütünlükle birbirimize kenetli; en az ‘Deniz’ler kadar yürekli ve ‘en az namussuzlar kadar cesur’ olduğumuza inanmaktayız! Yılmadan, usanmadan, yorulmadan CHP’nin ilkeleri ve halkımızın toplumsal çıkarları doğrultusunda mücadele etmenin kararlılığını hep birlikte göstereceğiz. Gelin, bu güç birliğine, bu yeniden oluşuma siz de bir el verin, omuz omuza, yürek yüreğe CHP'de bütünleşelim. Hep birlikte, bir olarak, omuz omuza başaracağız."

            Kurultay Takvimi

            Yurt genelinde tamamlanan kongrelerde oluşan yaklaşık bin 100 kişilik Kurultay Delegesi, milletvekilleri ve Genel Merkez yöneticileriyle birlikte yaklaşık bin 300 delegeyle toplanacak olan CHP Kurultayının ilk günü olan 3 Şubat'ta, Genel Başkanlık seçimi yapılacak.

            Kurultayın ikinci günü olan 4 Şubat Pazar günü ise CHP’nin Parti Meclisi ile diğer organlarının seçimi yapılacak.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE