• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Salarha da ışık göründü

Rize Valisi Kemal Çeber ise Salarha tünelinin Rize için önemli olduğunu söyleyerek” Bu tünel sayesinde Rize iç kesimlere doğru daha hızlı bir şekilde büyüyecek, tünel Rize’nin gelişmesine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Salarha da ışık göründü

    Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize şehir merkezine Salarha bölgesine bağlayacak ve yolun 8.5 km kısalmasını sağlayacak Salarha Tünelinde ışık göründü.

    Dalyan mevkiinde düzenlenen “ Işık göründü” törenine Rize valisi Kemal Çeber, Rize milletvekilleri Hayatı Yazıcı, Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı, ile birlikte Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turan, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Karayolları bölge müdürü ile çok sayıda bürokrat ve siyasetçi katıldı.

    Dalyan mevkiinde düzenlenen törende konuşan Rize Valisi Kemal Çeber Salarha tüneli ile Rize hayat bulacak, Rize’nin gelişmesine tünelin katkısı büyük olacak, Rize merkezin büyümesine vesile olacak ve 20 dakikalık yol 5 dakikaya inecek. Bölgemizdeki yatırımları etkileyecek. Ülkemiz üzerinde ekonomik oyunların oynandığı ve aynı zamanda pandemi dönemi ve terör ile mücadele ettiğimiz bir dönemde  ülkemiz büyümeye devam ediyor. Yatırımlarına devam edilen ülkemizde ikinci OSB de çalışmalar başlayacak, Lojistik üs çalışmaları başlayacak, İkizdere Ovit tüneli yan yolları çalışmaları devam ediyor” dedi.

     Turan “ Yol kısalıyor”

Eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turan ise salarha tüneli ile yolun 8,5 km kısalacağını belirterek “ Salarha tüneli Rize için önemli bir hizmet. Tamamlanan birinci tünel ile birlikte kaplama çalışmaları başlayacak, ikinci tünelde 283 metrelik bir mesafe kaldı. 2021 yılının ortalarına yakın bölümde Salarha tüneli hizmete girecek” dedi.

     Yazıcı “ Önemli işler yapıldı”

AK Parti Rize Milletvekili ve eski bakan Hayatı Yazıcı ise “ Rize de önemli projelere imzalar atıldı, 2011 yılında Rize’den aday olduğumda Salarha tüneli konuşuluyordu. O zamanlar ovit tüneli vardı, ardından söz eyleme dönüştü. Şu an ikinci tünelde ışık göründü. Salarha tüneli Rize için soluk borusu özelliğini taşımakta. Bu tünel sayesinde Rize merkez rahatlayacak ve Salarha ile olan bağı 4,5 km ye düşecek. Her iki tünelin tamamlanması ile birlikte yol 8,5 km kısalmış olacak Tünel ile birlikte Rize- Artvin havalimanı, Ovit tünelinin yan yolları devam ediyor. Aynı zamanda ihalesi yapılan Lojistik üs ihale sürecinin tamamlanması ile çalışmalara başlayacak.  Bu çalışmalar ülke genelinde devam etmekte ve Türkiye’nin, gücünü göstermekte, Cumhur başkanımız bu sayede tüm dünyaya Türkiye’nin gücünü göstermiş oldu” dedi.

    Konuşmaların ardından tünelin içine girildi, Dalyan mevkiinden 150 metrelik mesafe yürünmesinin ardından arada kalan duvar kepçe ile kırılırken kepçe operatörü “ Kırılmıyor “ diyerek bağış istedi, AK Parti genel başkan yardımcısı Hayatı Yazıcı operatöre 500 TL vererek çalışmaların devam etmesini sağladı. Işık görünmesinin ardından tünelin ikinci kısmı gezildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE