• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

SGK Borç Yapılandırması Devam Ediyor

Rize Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Bakırcı, SGK’ya olan borçların yapılandırma fırsat ve avantajının 1 Haziran 2018 tarihi itibarıyla başladığını, yapılandırma için son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu belirterek, yapılandırma kapsamında önemli bilgiler verdi.

SGK Borç Yapılandırması Devam Ediyor

Rize: Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, borcu olan vatandaşların bu fırsat ve avantajlardan istifade etmek için son başvuru tarihini geçirmemelerini hiçbir işveren ile icralık olmak istemediklerini belirterek uyarılarda bulundu.

Kanunun kapsadığı borçlar

2018 Mart ayı ve öncesi dönemi, 4/a, 4/b ve 4/c sigortalılarına ait sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya işveren ya da üçüncü kişilerin sigorta yaptıkları haksız filler sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ- KUR sigortalarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakları kapsıyor.

Ödeme ve taksit seçenekleri

Yapılandırmadan yararlanmak için; 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve yapılandırılan tutarın peşin veya ilk taksit 2018/Ağustos ayında başlamak üzere, ikişer aylık dönemlerde en fazla 18 taksitte ödenmesi gerekiyor. Prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 10’nunun en son 31 Ağustos 2018 tarihinde peşin ödenmesi halinde, kalan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ı silinecek Taksitle ödemeyi tercih edenler; 6, 9, 12, 18 eşit taksitle ödeme yapabilecek. Peşin ödeme veya taksitler kredi kartıyla ödenebilecek.

Yapılandırmanın avantajları

Asgari işçilik değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan eksik işçilik tutarı, 31 Mart 2018 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin kesinleşmiş idari para cezasının yarısı silinerek, kalan yarısı ile beraber idari para cezası, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE ile güncellenerek yapılandırılacak. 31 Temmuz 2018 tarihine kadar müracaat etmeleri şartıyla köy ve mahalle muhtarları ile BAĞ-KUR sigortalılarının daha önceki kanunlara göre durdurulmuş sigortalılık süreleri ile ilgili prim borç asıllarının Yİ-ÜFE ile güncellenmiş halini 31 Ağustos 2018 tarihine kadar ödenebilecek. Rücu ’en tazminat alacakları ile yersiz ödenen aylık ve gelirler kanuni faiz yerine Yİ-ÜFE ile güncellenerek yapılandırılacak. Emekli sigortalıların, esnaf veya şirket ortağı olarak faaliyet göstermelerinden doğan SGDP borçları silinecek. Asılları ödenmiş alacakların, ferilerinin yüzde 40’ının ödenmesi halinde kalan yüzde 60’ı silinecek.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE