• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Robotik ekipten Çeber”e ziyaret

Rize Valisi Kemal Çeber, 29 Şubat – 01 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Vex Robotics Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Rize Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı makamında ağırladı.

Robotik ekipten Çeber”e ziyaret

RİZE: Daha önce yine İstanbul’da düzenlenen ve 50 takımın katıldığı Vex Robotics Türkiye Turnuvasında ilk 5 arasına girmeyi başararak 29 Şubat – 01 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Vex Robotics Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan 10 öğrenciden oluşan Rize Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Öğretmenleri Yusuf Akbulut, Aylin Demirhan ve Bahar Akyıldız eşliğinde Rize Valisi Kemal Çeber’i ziyaret eden öğrenciler, yöresel lehçe ‘Ben yaptım’ anlamına gelen MAPPİ ismini verdikleri robotun tasarlama süreci ve teknik kabiliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Karadeniz’de Tekiz…

Makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği ve kontrol mühendisliğinin ortak çalışma alanı olan Robotik alanda tasarladıkları MAPPİ ile Karadeniz Bölgesinde tek olduklarını ifade eden öğrenciler, Vex Robotics Türkiye Şampiyonasında da dereceye girip Rize’yi en iyi şekilde temsil ederek, Amerika – Kentuckye de yapılacak yarışmaya katılmayı hedeflediklerini belirttiler.

Vali Kemal Çeber’de yaptığı açıklamada; Şubat ayı içerisindeki kar yağışı sonucu verilen kar tatili sürecinde sosyal medya üzerinden öğrencilerle kurduğu iletişime değinerek, “Sosyal medya üzerinden kurduğumuz iletişimde bölge insanının ne kadar pratik zekalı olduğuna, sorunlara kısa sürede nasıl çözüm ürettiklerini bir kez daha şahit oldum. Bölgenin doğasının, ikliminin insanların zekasına nasıl yansıdığını, nasıl çözüm ürettiklerini çevremize baktığımızda görmemiz mümkün. Sizlerde oluşturduğunuz bu ekiple, öğretmenlerinizin koordinesinde, kolektif çalışma ruhuyla çok başarılı bir projeye imza attınız. Bu anlamda hepinizi tebrik ediyor ve sizin gibi gençleri gördükçe geleceğe dair umutlarımız artıyor” dedi.

Sizler Türkiye’nin Geleceğini Planlayan Nesillersiniz…

Rize’de KodlaRize, Yüzen Okullar gibi Türkiye çapında örnek projeler seçilen ve yine birçok ilde uygulamaya konulan projelerin olduğunu belirten Vali Çeber, “Benzer projelerin sayılarını arttırmalı ve gençlerimizi kabiliyetleri doğrultusunda uygun projelerle buluşturmalıyız. Çünkü siz gençler Türkiye’nin geleceğini planlayacak olan nesillersiniz” ifadelerini kullandı.

Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik edip, Türkiye Şampiyonasında da başarı dileyen Vali Çeber, “Siz zaten bu ana kadar ortaya koyduğunuz çalışmalarla birçok şeyi başardınız ve hak ettiniz. Bunun için sizleri bir kez daha tebrik ediyorum ve umarım her biriniz gelecekte yapmayı planladığınız meslekte iyi bir kariyer yaparak bu güzel ülkeyi hak ettiği yerlere taşırsınız” dedi ve öğretmenlere de öğrencilere kazandırdıkları takım ruhundan ve tüm çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE