• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’yi birlikte büyüteceğiz

-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Rize de yaşayanlar olarak Rize’nin sorunlarını bildiğini belirterek “ Dokunuşlara başladık, Başkan yardımcılarımız görevlerine başladı ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Önceliğimiz şehir içi trafiğini çözmek, bu konuda çeşitli yerlerde otoparklar yapmak zorundayız, bazen ufak dokunuşlar büyük sorunları çözer, kabulleri alırken diğer taraftan çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Rize’yi birlikte büyüteceğiz

    Mustafa BAYRAK

RİZE: 31 Mart yerel seçimleri sonrası mazbatasını alarak göreve başlayan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin bir yandan ziyaretleri kabul ederken diğer taraftan çalışmaların yürüdüğünü söyledi.

     Yerel seçimler sonrasında göreve başlayan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin i makamında ziyaret eden 53 Gazeteciler Derneği yönetim ve üyeleri Başkan Rahmi Metin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

      Dernek Başkanı Mustafa Bayrak öncülüğünde gerçekleşen ziyarete yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı, gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Rahmi Metin “ 1 Ay daha kadar ziyaretler sürer, ancak biz diğer yandan çalışmaları başlattık, başkan yardımcılıklarına atadığımız arkadaşlarım oluşturdukları komisyonlarla çalışmaları sürdürüyor. Belediye olarak belki de Türkiye de ilk olan “ Kentsel dönüşüm ve şehirleşme “ komisyonu kurduk, komisyonumuz çalışmalarına hemen başladı. Dönüşüm, ulaşım ve trafik komisyonu oluşturduk. Balvar açılışı ve yerler konusunda karar verecekler. Pazaryolu caddesinin niteliklerini hazırlayacağız. Bu komisyon halk ile birlikte karar verecek” dedi.

     Ticaret devam edecek

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Belediye bloklarının yıkımının kısmı yapılacağını belirterek “ Şehrin ticaretinin yüzde 60 i buralarda olmakta, burada ki esnaflarımıza yer bulmadan ticareti bitiremeyiz. Ayrıca turizm ile ilgili komisyon oluşturduk ve bu komisyon Isırlık, Meydan, Sahil dolgu alanı, kale ve çeşitli yerler için raporlar hazırlayacaklar, Isırlık mevkiinde ağaçlandırma yapmak istiyoruz, burada uzun vadeli ağaçlar dikmek istiyoruz. Esnafımızın turizmden yararlanması için kafileleri otobüsleri ile meydana kadar alarak turistlerin şehir içinde tür atmasını sağlayacağız. Yine olta balıkçılarımız ile ilgili projelerimiz var. Teleferik, Terminal, çay çarşısı projelerimizi yürüteceğiz. Yapılan sportif tesislerimiz ile adım adım bir yerlere varmak istiyoruz. Çay çarşısı ile sportif tesislerimizi birleştirmek istiyoruz” dedi.

     Personel sistematik hale gelecek

Belediye ye tek kişi bile almayacaklarını belirten Başkan Rahmi Metin “ Öyle bir lüksümüz yok, mevcut personelimiz zaten fazla bunları çalıştırmak için sistematik bir program uygulayacağız, gerekirse ilçelerimize ve bazı illere para ile hizmet satacağız. Belediyemizin geliri olması şart, Belediyemize Hizmet veren Ribelsan şirketini daha aktif hale getireceğiz, bu şirket hizmet satacak” dedi.

     Rize’nin çayın başkenti olduğunu belirten Belediye Başkanı Rahmi Metin “ Çayın başkentindeyiz ve çay ile ilgili çeşitli projelerimiz var, Meydanda çay bitkisi yer alacak, şehrimizin muhtelif yerlerinde kendi ürünümüzü yerli ve yabancı turistlere tanıtmak zorundayız” dedi.

     Rize’de yaşayan biri olarak Rize’nin sorunlarını bildiğini belirten Başkan Metin “ Birlikte el ele vererek sorunları çözmeliyiz, eleştiri yerine önce doğru hizmet anlayışını bulmalıyız” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE