• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’yi Hareketli Günler Bekliyor

Partilerin adaylarını açıklaması ile birlikte Rize siyaseti hareketlenmeye başlıyor.

Rize’yi Hareketli Günler Bekliyor

Tüm siyasi partilerin adaylarının açıklanması ile birlikte Rize’de siyasetin kızışacağı ve 24 Haziran tarihine kadar adayların yoğun tempo ile çalışmaya başlayacakları ortada, Bazı partilerde şok yaşanırken AKP de Hayatı Yazıcı, Osman Aşkın Bak ve Muhammet Avcı, CHP’den Remzi Kazmaz, MHP’den Serkan Birben ve İYİ Parti’den Hızır Keskin ve Saadet Partisi’nde Muhammet Kaçar yarışı başlıyor.

Özlem ÇETİN

RİZE: Siyasette her zaman gündem belirleyen il olan Rize’de yine siyaset konuşulmaya devam ediyor. Hasan Karal’ın aday gösterilmediği AK Parti’de 24 Haziran seçimleri için adaylar yollara düşmeye başladı. 24 Haziran tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri öncesinde tüm partiler adaylarını açıklarken AK Parti’den ikinci kez Rize’den aday olan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yine ikinci kez aday olan Osman Aşkın Bak ve ilk kez meclise gitmek için il başkanlığından ayrılan Muhammet Avcı kolları sıvayarak seçim startı verdiler.

CHP de ise İsmail Saymaz, Kenan Bıyık’ın Rize’den aday olması beklenirken Remzi Kazmaz şoku partide yaşandı. CHP ‘de önceki gün yaşanan Kazmaz şoku kısa sürdü ve il örgütü toplanarak Kazmaz ile birlikte yürümeye karar verdi.

MHP’de ise seçim çalışmalarına bir ay önce başlayan tek aday olan Serkan Birben, yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Birben 2 ve 3 sırada yer alan adaylar ile birlikte tempo artırarak çalışmalarına devam ediyorlar. İYİ Parti’de ise Hızır Keskin daha önce AK Parti den aday adaylık başvurusunda bulunmuştu, Keskin şimdi ise İYİ Parti den aday olarak tepeden Rize’ye indi.

Rize’de milletvekili adaylarının parti bazından ilk üç sıralamasına bakarsak:

AKP’den: Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı. CHP’den: Remzi Kazmaz, Aysel Taşkın, Kemal Özgür Kahraman. İyi Parti’den: Hızır Keskin, Kürşat Hacısüleymanoğlu, Ayşegül Özyanık. MHP’den: Serkan Birben, Semra Aksu, Mehmet Can Tüfekçi. Saadet Partisi’nden: Muhammet Kaçar, Gürkan Hafızoğlu, Burak Uzun

Ak Parti’nin Adayları Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı Kimlerdir

Hayati Yazıcı: 23 Mayıs 1952 yılında Rize'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Kamu Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. Ardından hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesi'nde kamu görevine başladı. Görevinden ayrılarak serbest avukatlık yapan Yazıcı; dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak çalıştı. AK Parti'nin kuruluşunda yer aldı ve partinin kurucu üyesi oldu. 22. ve 23. Dönemde İstanbul, 24. Dönemde Rize Milletvekili seçildi; 60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu.26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak mecliste yer aldı. Hayati Yazıcı, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Osman Aşkın Bak:11 Ekim 1966’da İstanbul Üsküdar’da doğdu. Baba adı Muhittin, anne adı Fatma’dır. Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere’de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır. 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Muhammed Avcı:15 Ocak 1980 yılında Rize merkezde doğdu. İlkokulu Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Rize İmam Hatip Lisesi’nde, yükseköğrenimini ise Celal Bayar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. 2004 yılında Amasya’da vatani görevini tamamladıktan sonra ticarete atıldı. 2009 yılında 3. olağan kongre ile birlikte AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçildi. Bir dönem Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 4. olağan kongre ile birlikte Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan yardımcılığı görevine getirilen ve Mart 2014 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Başkanlığına aday olmak için bu görevinden istifa eden Avcı, çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almaktadır.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE