• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize`ye yapay göl projesi

Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından hazırlanan ve ilin turizmde cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlaması amaçlanan Rize Gölü Sosyal Yaşam Merkezi projesi ilgililerden destek bekliyor.

Rize`ye yapay göl projesi

Rize’de kamu- STK iş birliğini artırmak için kurulan Rize Sivil Toplum Gönüllüleri platformu Rize’yi turizmde cazibe merkezi haline getirmek için bir proje hazırladı. Rize Gölü Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nin ilin ekonomisi ve sosyal yaşantısına önemli katkı sağlaması beklenirken projenin Rize’nin ortak bir noktasında hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

“Dünyada yapay göllü turizm merkezi örnekleri var”

Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platform Koordinatörü Vatan Karakaş dünyadaki örneklerini inceleyerek proje çalışmalara başladıklarını belirterek ”Rize’miz için neler yapabiliri düşünürken Rize’nin gölü olmadığı fikrinden yola çıkarak, dünyadaki en meşhur şelale ve gölleri inceledik. Baktık ki birçoğu yapay olarak sonradan şekillendirilmiş ve bir marka olarak ticari kazançla insanların beğenisine sunulmuş. Ülkemizdeki gölleri ve turizme katma değerlerini de inceledik. Gördük ki göllere sahip olan iller mevcut turist potansiyellerini kendi içinde tutarak ve zaman içerisinde dışarıdan gelen turistler ile bir ekonomik hareketlilik yaşamışlar. Bizde bütün bu verilerle yola çıkarak şehir plancısı arkadaşlarımızla Rize’yi tarayarak bu proje için adımımızı attık” dedi.

“proje, sivil toplum ruhu ile ortaya çıktı”

Vatan Karakaş projenin hazırlanma aşamasında 1 TL bile harcanmadığı vurgulayarak ”Mimar ve İnşaat Mühendisi arkadaşlarımızın yardımı ile projeyi turistlerin tüm beklentilerine cevap verecek şekilde hazırladık. İki büyük otoparkı, bisiklet, yürüyüş yolları, mesire ve seyir alanları ile gölün içerisinde adası ve göl içerisinde ki aktivitelerle ilimize çok büyük değer katacağına inandığımız bu proje ortaya çıktı. Üç boyutlu hale getirip hemşerilerimizin beğenisine sunduğumuz projemiz için fikir aşamasından bu hale gelinceye kadar 1 TL bile harcanmamıştır. Tam bir sivil toplum ruhu ile ortaya çıkan projemizi tüm hemşerilerimize armağan ediyoruz. Uygun görüldüğünde ilimize çok büyük değer katacağına inandığımız projemiz ilimize hayırlı ve güzel bir örnek olmasını temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Rize Gölü Sosyal Yaşam Merkezi projesinin bundan sonraki aşamasında yetkililerden destek beklediklerini söyleyen Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platform Koordinatörü Vatan Karakaş “turların rahatlıkla gelebileceği, ulaşımın kolay sağlanacağı uygun bir yer bulunarak projemizin hayata geçirilmesini bekliyoruz “dedi.

 



 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE