• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’ye Androloji Ünitesi Kuruldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde ülke ve bölgede önemli bir sorun olan kısırlık hastalığına çare olabilmek adına yeni bir merkez kuruldu.

Rize’ye Androloji Ünitesi Kuruldu

Merkezin açılışına RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Kamu Hastaneleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Demiral, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ile merkezde çalışan personel ve hastane personeli katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üroloji Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Hakkı Uzun, “Androloji ünitesinde kısırlık sorunu yaşayan erkekler, cinsel sorun yaşayan erkek ve kadınlar araştırılmakta. Ayrıca erkekler yaşlandıkça testosteron denilen erkeklik hormonunda azalma meydana gelebilmekte ve kalp krizinden felce ve kemik erimesine kadar birçok hastalık oluşmakta. Kurduğumuz bu ünitede bu hastaları da tedavi etmekteyiz.” dedi.

Uzun, “Laboratuvarımızda sperm incelemesi ve aşılama dünya standartlarında başarıyla uygulanmaktadır.  Kısa bir süre önce açılmasına rağmen daha önce başka merkezlere başvurup sonuç alamamış hastalarımız aşılama işlemi ile gebelik sevinci yaşamıştır. Ünitemize gelen hastalara yeterince zaman ayırabilmek ve onlarla yeterince ilgilenebilmek için Androloji ünitesinde ayrı bir poliklinik açılmış ve diğer polikliniklerden farklı olarak hizmet vermektedir.” diye konuştu.

Hastanene Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ise, Yaklaşık bir yıl önce bu fikir üzerinde çalışmalara başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bilindiği gibi hastanemizde ciddi fiziki mekân sıkıntısı mevcut, buna rağmen bu merkeze uygun bir konumlandırma yaptık. Sağlık Bakanlığımızın da büyük destekleri sonucu gerekli modern ve üst düzey cihaz ve ekipmanını kısa sürede hastanemize kazandırdık. Bu arada merkezde çalışacak olan personel de İstanbul’da eğitime gönderildi. Sonuçta bölgemizde belki de örneği olmayan çok üst düzey bir merkez halkımızın hizmetine sunulmuş oldu. Bu noktada emek veren Üroloji bölüm hocalarına, burada fedakârca çalışan personele, merkezin dizaynında emek veren hastane yönetimindeki çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.”

Hastane olarak hedefimiz bize isimlerini vererek her an motivasyon kaynağı olarak gördüğümüz Sayın başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ismine layık olabilmek olduğunun altını çizen Türüt, “Rize ve bölgeye 3. Basamak sağlık hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak hep birlikte bu eksikliklerin bilincinde olarak fedakârca çalışmalara devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Bu merkezin Rize’mize ve tüm Karadeniz bölgesine hayırlı olmasını diliyor, tüm hastalarımıza acil şifalar niyaz ediyorum” diye konuştu.

    

                                                                                             

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE