• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rizespor yine hakeme kurban gitti

- Galatasaray i maçın orta hakemi şampiyon yapabilmek için elinden geleni yaptı.

Rizespor yine hakeme kurban gitti

ÇAYKUR RİZESPOR :2    SERKAN ÇINAR :3

STAD: DİDİ

HAKEMLER: Serkan Çınar, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Ahmet Narınç

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Abarhoun, Awaziem,Morzoıuk, Melnjak, Musa( Dk 97 Nakoulma), Azubuke, Boldrin( Dk 68 Abdullah), Umar( Dk 93 Saddane) ,Samudio, Vedat

GALATASARAY :Muslera, Mariono, Donk( Dk62 Emre), Dk 68 Muğdat),Ndaye( Dk 82 Sinan), Onyekuru, Reges, Luyındama, Nascemento, Nagatomo, Feghouli, Mbaye Diagne

SARI KARTLAR: Morzoıuk, Abarhoun, Azubuke, Musa, Boldrin( Rizespor) Donk( Galatasaray)

GOLLER: Dk 9 Feghouli Dk  89 Nbaye Diagne( Penaltıdan), Dk 96 Nbaye( Galatasaray) Dk 44 Vedat, Dk 76 Umar( Rizespor)

KIRMIZI KART: Dk 73 Samudio( Rizespor)

    Süper ligde 32 hafta karşılaşmasına çıkan Atmacalar şampiyonluk yarışında zirvede olan Galatasaray i ağırladı, Karşılaşmaya etkili başlayan Atmacalar oldu,1-0 mağlup duruma düşmelerine rağmen verdikleri tek pozisyon ilk yarıda gol olunca ikinci yarıda hakem ile 3 puanı alan Galatasaray oldu.

2: Galatasaray’da Mbaye Diagne ceza sahası içerisine topu gönderdi. Rizespor savunması son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

Dakika 6: Rizespor gole çok yaklaştı. Orta sahada topu bir anda önünde bulan Samudio, hızla ceza sahası içerisine girdi; Muslera ile karşı karşıya kaldı vuruşunu yaptı ancak top yandan auta gitti.

Dakika 8: Yeşil Mavili ekip yine tehlikeli geldi sol kanattan topla buluşan Aminu, ceza sahası içerisine ortaladı ancak kimse topa dokunamadı.

Dakika 9: Galatasaray ani geliştirdiği atakta golü buldu. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Onyekuru, pasını Feghouli’ye çıkardı. Feghouli düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 0-1.

Dakika 17: Rizespor beraberlik golüne çok yaklaştı. Aminu’nun pasında topla buluşan Melnjak sol çaprazdan ceza sahası içerisinde Muslera ile karşı karşıya kaldı; şutunu çekti ancak Mariano’ya çarpan top kornere gitti.

Dakika 28: Umar Aminu ceza sahası dışından şutunu çekti ancak top üstten auta gitti.

Dakika 29: Luyindama, Vedat Muriç’e sert bir faul yaptı. Rizespor tehlikeli noktadan frikik kullandı. Morozik’un müthiş şutu direkte patladı.

Dakika 33: Abarhoun, riskli hareketler yapınca topu Ndiaye’ye kaptırdı. Ndiaye’nin ceza sahasının hemen dışından çektiği şut savunmaya çarparak kornere gitti.

Dakika 35: Galatasaray korner atışı kullandı. Korner atışında Galatasaraylı oyuncu yerde kaldı. Maçın hakemi Serkan Çınar, VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi. Rizespor’da Abarhoun sarı kart gördü. 

Dakika 38: Topun başına Mbaye Diagne geçti; şutunu çekti ancak Gökhan gole izin vermedi. Gökhan’dan dönen topu Sarı Kırmızılı oyuncular ağlarla buluşturdu ancak ofsayt gerekçesi ile gol geçerlilik kazanmadı.

Dakika 43: Moroziuk pasında ceza sahası dışında topla buluşan Boldrin şutunu çekti ancak top az farkla auta gitti.

Dakika 45: Rizespor baskılı oyununun meyvesini ilk yarının son anlarında aldı. Vedat Muriç ceza sahası içerisinde topla buluştu, rakiplerini tek tek çalımladı düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Dakika 45+1: Rizespor, ikinci gole çok yaklaştı. Ani gelişen atakta Aminu ceza sahası içerisinde topla buluştu şutunu çekti ancak mutlak golü Muslera önledi.

Dakika 45+2: Maçın bu dakikalarında tansiyon bir hayli arttı. Çıkan tartışma sonucunda maçın hakemi Serkan Çınar, Galatasaray’dan Donk’a, Rizespor’dan Azubuike ve Boldrin’e sarı kart gösterdi.

Dakika 46: Karşılaşmanın ikinci yarısı düşük tempoda başladı.

Dakika 55: Çaykur Rizespor’da Moroziuk, rakibine yaptığı hareket sonrasında maçın hakemi Serkan Çınar’dan sarı kart gördü.

Dakika 57: Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Feghouli sağ kanattan ceza sahasına ortaladı ama Diagne topa dokunamadı.

Dakika 58: Karşılaşmanın bu dakikalarında tempo yeniden arttı. Ani gelişen Rizespor atağında Aminu topu Vedat’a attı. Ancak Vedat topa yetişemeyince Sarı Kırmızılı oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Dakika 61: Galatasaray’da Donk çıktı Emre Akbaba oyuna girdi.

Dakika 62: Sarı Kırmızılı ekip ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahasının dışından Mariano’nun güzel şutunu aynı güzellikte Gökhan çıkardı.

Dakika 64: Galatasaray maçın bu dakikalarında baskısını iyice artırdı. Topla buluşan Diagne rakiplerinden sıyrıldı ceza sahası dışından şutunu çekti ancak kaleci Gökhan gole izin vermedi.

Dakika 66: Bu kez gole yaklaşan Rizespor oldu. Sağ kanattan Boldrin’in kullandığı korner atışında Samudio topa iyi yükseldi, kafa vuruşunu yaptı ama top üst direkten auta gitti.

Dakika 68: Maçta şansız an. Oyuna sonradan giren Emre Akbaba şansız bir sakatlık geçirdi. İki takımın oyuncuları da gözyaşlarını tutamadı. Maçın hakemi pozisyon sonrasında VAR incelemesinin ardından Samudio’ya doğrudan kırmızı kart gösterdi. Rizesporlu oyuncular bu karara tepki gösterdi.

Dakika 68: Sakatlanan Emre’nin yerine Müğdat Çelik girdi.

Dakika 76: On kişi kalan Rizespor ikinci golü buldu. Umar Aminu kaleci Muslera’dan dönen topu ağlarla buluşturdu. 2-1.

Dakika 81: Çaykur Rizespor üçüncü gole çok yaklaştı. Aminu, kendisine atılan uzun topla buluştu. Anca kalesini terk eden Muslera son anda araya girerek üçüncü gole izin vermedi.

Dakika 82: Rizespor’da Boldrin çıktı; Abdullah Durak oyuna girdi.

Dakika 82: Galatasaray’da Feghouli çıktı Sinan Gümüş girdi.

Dakika 85: Galatasaray’ın kaptırdığı topta topla buluşan şık bir pas ile Vedat’a topu attı; Vedat’ta aynı güzellikte Musa Çağıran’a pasını çıkardı. Musa’nın şutu üstten auta gitti.

Dakika 88: Maçın hakemi VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı bir kez daha gösterdi. Rizesporlu oyuncular uzun süre maçın hakemi Serkan Çınar’a yoğun itiraz yaptı.

Dakika 90: Penaltı atışını Diagne gole çevirdi 2-2.

Dakika 90+6: Rizespor’da Aminu çıktı Saadane oyuna girdi.

Dakika 90+7: Galatasaray, üçüncü golü buldu. Feghouli’nin ortasında Diagne kafayla topu ağlara gönderdi.

Dakika 90+9: Rizespor’da Musa çıktı; Nakoulma oyuna girdi.

Maçın hakemi maçın son düdüğünü çaldı.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE