• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rizespor Pazar günü toplanıyor

Yeni sezona Teknik Direktör Stjepan Tomas ile anlaşarak giren Çaykur Rizespor düzenlenen basın toplantısında yeni sezon portresini çizerek çalışmalar hakkında bilgi verdi, Başkan Hasan Kartal yaptığı açıklamada yeni teknik direktör Tomas hocayı iyi tanıdıklarını belirterek “ Tomas hoca Okan Buruk ile birlikte Rizespor da 1 sezon önce bizimle birlikteydi, ligin ikinci yarısında yaptıkları transferler ile ligde kalmamızı hatta ilk 5 e girebilecek seviyeye takımı getirmişlerdi. Bu sezon yaşadığımız sıkıntıları yaşamak istemiyoruz” dedi.

Rizespor Pazar günü toplanıyor

      Şehirle bütünleşeceğiz

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal şehirle bütünlük halinde hareket edeceklerini belirterek “ Yanlış yaparsak bizleri uyarsınlar, biz şehir ile birlikte hareket edeceğiz. Rizespor benim malım değil, tüm Rizelilerin ortak değeridir. Hepimiz birlikte takımı yukarı doğru taşımak için uğraşacağız. Takımı aşağı doğru çekmek isteyenler var,  onları hiçe sayarak takmayacağız ve biz işimize bakacağız” dedi.

     Sıkıntılı dönem geçirdik

Başkan Hasan Kartal Başkanlığının Okan hoca ile başladığını ve sıkıntılı bir dönemde takımı aldıklarını belirterek “ Sıkıntılı döneme rağmen iyi sezon geçirdik, önceki sezon hatalı transferler, sakatlıklar ve hastalıklar ile mücadele ettik. Ligde en sıkıntılı kadrosu olan bizdik. Gelen gidenlerden zarar etmedik, başarıda geriye kaldık. Çok daha iyi Rizespor yaratmak istiyoruz” dedi.

     Karaca ile Etimesgut ta devam etmek istiyoruz

-Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal Mehmet Ali Karaca ile Etimesgut ta devam etmek istediklerini belirterek “ Mehmet Ali hoca bizim bir değerimizdir ve her zaman yanımızda yeri vardır. Rizespor olarak her sezon üst sıralar için mücadele edeceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Transferlerde yanlış yapmamak için itinalı davranacağız. Tomas hocamız ile birlikte Yılmaz Bal transferleri gerçekleştirecekler” dedi.

       Sinirlendiren soru?

-Bir gazetecinin menajerlere en çok para ödeyen 4 kulüp arasında yer alıyoruz sorusuna Başkan Hasan Kartal “ Bunu kim söyledi, biz menajerlere tek kuruş para ödemedik, bunu ispat edecek olan kişi varsa bugün kulüp başkanlığından istifa ederim, kulüp olarak menajerlere para ödemedik. Bu tür dedikodularla bize gelmeyin, söylediklerinizi ispat edin” dedi.

       Bütçe değişikliği yok

-Başkan Hasan Kartal önceki sezona göre bütçede değişiklik yapmadıklarını belirterek “ Yayıncı kuruluş yüzde 30 oranında kırma yaptı, bu sezon lig 21 takım ile mücadele edecek, pasta payı düşecek, gelirler azaldı, ancak biz önceki sezonu baz alarak transferlerimizi sürdüreceğiz. Takıma kaliteli oyuncular alacağız. Takımda kalacak veya gidecek oyuncular konusunda hocamız kararı verecek” dedi.

     Başarılı olduğu sürece kalacak

Başkan Hasan Kartal teknik Direktör Tomas hocanın başarılı olduğu sürece takımın başında kalacağını söyleyerek “ Hocamız ile yıllık anlaşma yapmadık. Gitmesini istediğimizde gidecek veya kendisi gitmek istediğinde gidecek, aramızda her hangi bir anlaşmazlık yok, birlik ve beraberlik içinde çalışacağız, teknik ekip ve yönetim olarak aramızda hiçbir sorun yok, başarıyı şehirle bütünleşerek yakalayacağız” dedi.

      İsmail ile Yılmaz Anlaşamadı

-İsmail Kartal ile Yılmaz Bal in anlaşma sağlayamadığını başarısızlığın bundan kaynaklandığını belirten Kartal “ Ünal hoca ile bir türlü bağdaşamadık, bunun sonucunda başarısız sonuçlar aldık, İsmail Hoca ile devam etseydik, daha başarılı olurduk. Başkan olarak geçmişimde futbol yok, geçmişi futbol olmayan başkanın yanında futbol bilgisi olan biri olmasa şart, Yılmaz Bal a bu konuda güvenim tamdır. Futbol bilgim olmadığı için beni sağa sola çeken çok olurdu” dedi.

     Tomas” Başarılı olacağız”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Stjepan Tomas Rize ye başarılı olmak için geldiğini belirterek “ Rize şehrini ve taraftarı iyi tanıyorum. Burada iyi işler yapacağız. Camiamız destek verecek bizlerde başaracağız. Ofansif futbol oynayacağız. Doğru adım atarak atletik ve mücadele eden oyuncular alacağız. Takıma 7-8 yabancı, 4-5 Türk oyuncusu alacağız. Takım içinde sözleşmesi biten oyuncular var, takımdan gidecek oyuncuları belirledik ve bu oyuncular ile yollarımızı ayıracağız” dedi.

     Stoper ve forvet belli

-Takıma iyi bir stoper oyuncu bulduklarını ve görüşmelerin devam ettiğini belirten Tomas” görüşmelerimiz devam ediyor, ayrıca Milan Skoda ile yarış içinde olacak bir forvet oyuncusu daha alacağız, yaptığımız görüşmeler var. Pazar akşamı Rize de toplanacağız ve Pazartesi günü Erzurum kampımız başlayacak” dedi.

      Er” YÜKLÜ BORCUMUZ YOK”

-Çaykur Rizespor mali işler ve alt yapı sorumlusu Ali Haydar Er ise takımın sıkıntılı borçları olmadığını belirterek “ Hiçbir bankaya borcumuz yok, elbette diğer kulüpler gibi borçlarımız var ancak bizi sıkıntıya sokacak borçlarımız yok. Gelecek sezon gelirler daha az olacak, bizlerde ona göre tedbirlerimiz alacağız. Yayıncı kuruluş gelirleri 21 e bölünecek, sponsorluklar azalmış olacak, belli bir süreçten geçiyoruz ve bu süreç tüm takımları etkileyecek” dedi.

      Alt yapı tesisleri 12 ayda teslim edilecek

-Çaykur Rizespor Alt yapı sorumlusu Ali Haydar Er alt yapı tesislerinin diş cephe ihalesinin yapıldığını belirterek “ Kısa bir sürede çalışmalar başlayacak, alt yapı tesislerini en geç 12 ayda, yanı Aralık ayında teslim alacağız” dedi.

      SARUHAN “ RİZEYİ UZAKTAN TAKİP EDENLER VAR”

-Çaykur Rizespor Başkan vekili Ali Saruhan ise birlik ve beraberlik içinde çok daha güçlü olacaklarını belirterek “ Rizespor u ve şehrimizi uzaktan takip edenler var. Geniş bir aileyiz ve daha çok başarılı olmak zorundayız. Önceki sezon yaptığımız transferlere  baktığımızda El Kebir sezon başında sakatlanarak takımdan ayrı kaldı, ardından Abarhoun mide kanseri oldu ve midesi alındı, ardından ikinci yarıda Umar 5 inci haftada sakatlandı. Yine Boldrin, Gökhan sakatlıklar geçirdi. Kısıtlı bir kadro ile ligde kaldık” dedi.

      Tomas ı tanıyorduk

-Başkan vekili Ali Saruhan Tomas hocayı tanıdıklarını belirterek “ Okan hoca ile birlikte çalıştı, onun prensiplerinden hareket eden bir teknik adam.  Bir öncesi sezon Okan hoca ile birlikte ligin ikinci yarısında liglerin en başarılı takımı oldular. 7-8 noktada isabetli transferler yapacağız. Bu transferler isabetli olmalı” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE