• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rizeli çocuk yapmıyor

-Rize de doğum oranları diğer illere oranla yarı yarıya düştü.

Rizeli çocuk yapmıyor

İl sağlık Müdürü Mustafa Tepe diğer illere göre doğum oranlarının Rize de düşük olduğunu belirterek “ Rize Türkiye de diğer illerin çok altında, artık Rizeli bebek istemiyor. Türkiye de bebek ölüm oranları yüzde 6.8 iken bu rakam bizde 1000/ 5 oranında, aşı oranları ise Dünya da 6.8, ülkemizde 8.2 Rize de ise 11.3 yüksekliğinde” dedi.

      Esin BAYRAK

RİZE: Rize il sağlık müdürü Mustafa Tepe 2 inci Gündem Rize toplantısında il müdürlüğünün sunumunu yaparken Rize de doğum oranlarının çok düşük olduğunu söyledi.

      Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe sunumunda Rize de doğum oranının diğer illere göre çok düşük olduğunu belirterek “ Türkiye de yüzde 16 olan doğum oranları ilimizde maalesef yüzde 6 oranında, ülkemizde bebek ölümü yüzde 6.8 iken bizde ise bu oran 1000/ 5 seviyesinde, hastane olarak son teknoloji ile donatılmış durumdayız. İlimizde 14 çeşit aşı uygulaması yapmaktayız, bu dünya ortalamasının üzerinde” dedi.

      Her ailede kanser hastası var

Rize Sağlık il müdürü Mustafa Tepe her ailede mutlaka kanser hastası olduğunu belirterek “ Onkoloji hastanemiz çok iyi hizmet vermekte, şu an hastanemizde sorun yok. 560 yatak kapasiteli Araştırma hastanemiz yeterli olmuyor. Bunun yanında 300 yatak kapasiteli devlet hastanemiz var ve maalesef o da yetmiyor. İnsanlarımız sağlık ocakları yerine direk hastaneleri tercih etmekte, komşu illerden gelen hastalarımız ile birlikte yetersiz kalıyoruz. 30 sağlık merkezimizde 99 hekimimiz var. 262 uzman hekim, 159 pratisyen hekimimiz görev yapmakta. Ebe ve Hemşire sayımız yeterli değil. Rize de Ebe ve Hemşire tutamıyoruz” dedi.

      Kalp doktoru var yer yok

Hastanede 16 kardoloji doktoru bulunduğunu belirten Tepe “ Maalesef 22 yatak kapasitemiz var ve hastaları randevu sistemi ile çağırmak zorundayız. Bu randevu sırasında kalp durursa yapacak bir şey yok, Kış hastalıklarının artması nedeniyle hastanemiz yüzde yüz oranında çalışmakta ve yoğun bakım servislerimizde yer kalmadı” dedi.

       Bebek servisini büyütmek istiyoruz

Devlet Hastanesi binası üzerinde Bebek servisini büyütmek istediklerini belirten Tepe “ Burada 800 metre kare bir alan var, Bebek servisini yapacağımız yer diğer katlardan düşük olan bir bölüm ve bu bölümü modern bebek servisi yaparak Araştırma hastanemizde ki Bebek servisini de buraya taşımak istiyoruz, Ayrıca ŞAR hastanesi karşısında ki sağlık ocağının yerine çok katlı bazı birimleri taşıyacağımız bir bölüm yapmak istiyoruz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE