• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rizeli Antrenörün Takımı Dünya Şampiyonası Yolcusu

Rizeli Milli Raftingci ve Antrenör Aydın Aksoy’un öğrencileri İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Rafting Şampiyonasında U19 kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek.

Rizeli Antrenörün Takımı Dünya Şampiyonası Yolcusu

Rizeli Milli Takım Antrenörü Aydın Aksoy tarafından bir yıllık aralıksız çalışmalarla yetiştirilerek ülkemizde düzenlenen 7 ayrı rafting organizasyonunda Türkiye Şampiyonlukları elde eden başarılı sporcular Şara Akbayın, Ceren Fener, Ceren Yazım ve Sena Özyapı, 20-25 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Rafting Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Aydın Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya rafting şampiyonasına 9 ayrı kategoride ülkemizi 25 sporcumuzla temsil edeceğiz. Ben ve U19 kategorisi için hazırladığım 4 sporcum da ülkemizi temsil edecek isimler arasında yer alıyor. Bir yılı aşkın bir süredir İstanbul’da aralıksız çalışarak önemli dereceler elde ettik. Bu başarıları elde etmemizde desteği bulunan sponsorumuz Subfon’a teşekkür ederiz.” dedi.

Aksoy kısa sürede elde ettikleri başarıları şöyle sıraladı; 2017 Mayıs ayında Dalaman’da Türkiye 2.’liği, 2017 Haziran ayında Erzurum’daki Türkiye Şampiyonasında tüm klasmanlarda 1.’lik, 2018 Mayıs ayında Dünya Rafting Federasyonu’nun ilk yarışması olan Dalaman’da 3.’lük, 2018 Haziran ayında Tunceli Munzur’da Küçükyalı Yelken Spor ve Göztepe Akademi Spor Kulüpleri adına 1.’lik, Açık Yaş Bayanlarda 2.’lik, Tunceli’de gerçekleştirilen Mix yarışmasında 1.’lik”

Aydın Aksoy kimdir?

18 yıldır rafting ve akarsu kanosuna gönül veren Milli Sporcu ve Antrenör Aydın Aksoy, bugüne kadar birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi temsil etmiştir.

Hayatını rafting sporcunu yaparken kaybeden Rizeli Milli Takım Antrenörü Osman Tatoğlu’nun öğrencisi olan ve İbrahim Sarı ile Gürkan Köse Hocaların yanında kendini geliştirmeye devam eden Aydın Aksoy, bir yandan Yüksek Lisans yaparak eğitimini sürdürürken, Antenörlüğünün yanı sıra Uluslararası Rafting Rehberi olarak ülkemizdeki birçok nehirde turizme katkı sağlamaktadır.

Ahmet Tamrak Ankara Demirspor’a imza attı

Rizeli Antrenör Ahmet Tamrak, bu sezon şampiyon olarak 2. Lige yükselen Ankara Demirspor’a imza atarak yardımcı antrenör oldu.

Antrenörler kariyerine Çaykur Rizespor altyapısıyla başlayan ve 6 yıl burada görev aldıktan sonra Rize amatör takımlarından Filizçayspor, İyiderespor, Çayelispor ve geçen sezon Bölgesel Amatör Lige yükselen Kendirli Belediyespor’un yanı sıra İnegölspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, İstanbul Beylikdüzüspor ve Ofspor takımlarında yardımcı antrenörlük görevini üstlenen 53 yaşındaki Ahmet Tamrak, sezon sonuna kadar Ankara Demirspor’da 1. Yardımcı Antrenör olarak görev yapacak.

Tamrak yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Kendirli Belediyespor’da çok başarılı bir sezon geçirdim. Yardımcım Samet Papaker ve Kaleci Antrenörümüz Tekin Uzman Çaykur Rizespor altyapısında göreve başladı. Futbolcum Furkan Özdemir Ofspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. 5 oyuncum da BAL Ligi hedefli takımlara gittiler. Böylece çalışmalarımızın karşılığını almış olduk. Bu başarımızda katkısı olan Kendirli Belediye Başkanı Alaeddin Serdar’a, Kulüp Başkanımız Halit Ak’a, Sportif Direktörümüz Musa Gör ve Kadir Köse ile Müdürümüz İlyas Bey olmak üzere tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür ederim. Ankara Demirspor’da hakkımızda hayırlısı olsun. Çok çalışıp hem kulübümüze hem de Rize futboluna katkı sunmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Erzurum kampında sona geldi

Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum’un Palandöken ilçesinde sürdüren Çaykur Rizespor 9 günü geride bıraktı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Erzurum’da sürdürdüğü 2’nci Etap Kamp çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde sabah ve akşam olmak üzere günde çift idmanla hazırlıklarına devam eden Yeşil-Mavili ekip hız kesmiyor. Palandöken Dağı'ndaki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen antrenmanlar yaklaşık 2 saat sürüyor.

Sabah idmanına ısıma hareketleriyle başlayıp dar alanda pas çalışması yaparak devam eden futbolcular, akşam ise şut ve orta açma organizasyonlarının ardından çift kale turnuva maçı oynuyorlar. Turnuva maçını kazanan takım ise galibiyet pozu vermeyi ihmal etmiyor.

Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk hazırlık maçını dün akşam Antalyaspor ile oynadı.

Çaykur Rizespor, Erzurum kampını yarın sabah yapacağı son idmanla tamamlayacak. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, yeni sezonun ilk basın toplantısını yarın idman sonrasında düzenleyecek.

Yeşil-Mavili ekip 3’üncü Etap Kampı için 16 Temmuz tarihinde Slovenya’ya gidecek.

Futbolu Rizespor’da bırakmak isterim

Çaykur Rizespor’un 30 yaşındaki başarılı sol bek oyuncusu Mehmet Uslu, “Şimdi önemli olan Süper Lig’de başarılı ve kalıcı olmak” dedi.

Uslu, “Süper lig çok farklı ve zor bir lig. Takım olarak bunun bilincindeyiz. Lige yeni çıkan bir takımın sağlam adımlar atarak kalıcı bir temel oluşturması gerekiyor. Rizespor’da çok güzel bir sezon geçirdim. İyi ki Rizespor’a gelmişim ve inşallah çok daha uzun seneler burada oynarım ve futbolu bırakmakta Rizespor’ da nasip olur. Rize’yi ve Rizespor’u çok seviyorum ve futbolu da Rizespor’ da bırakmak isterim” dedi.

İlk maçı kazanırsak sonrası gelir

Geçen sezon yabancı kontenjanından dolayı kiralık gönderilen ve bu sezon yeniden takıma katılan 28 yaşındaki sağ bek oyuncusu Matic Fink, “Lige ilk maçı kazanarak galibiyetle başlamak istiyoruz. Çünkü ilk maçı iyi atlattıktan sonra işlerin daha da iyiye gideceğini düşünüyoruz. İlk maçı kazanırsak sonrası daha da iyi gelir.” dedi.

Rize’yi ve Rizespor’u çok sevdiğini söyleyen Fink, “Çok çalışarak iyi bir performans ortaya koymak istiyorum. Türkiye süper ligi üst düzey bir lig. Ben de kendimi gösterip başarılı olmak istiyorum. Bunun içinde tüm gücümle çalışıyorum” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE