• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’de turizm rehberi yok

-Rize turizmine katkı amacıyla yapılan ARGE çalışmalarında turist rehberliği ön plana çıkmaya başladı.

Rize’de turizm rehberi yok

Mustafa BAYRAK

-İl özel idare Meclis üyesi ve turizmci Hüsnü Kemal Zaimoğlu Rize’de tek turizm rehberi bile bulunmadığını belirterek “ Üniversitemiz ile konuştuk; hızla gelişen turizmimiz için kokartlı turizm rehberlerine ihtiyacımız var. Bunların belli bir süre eğitiminin ardından Rize’mize turizm alanında çok şey katacaklarını düşünüyoruz” dedi.

-İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ise 2018 yılını turizm yılı ilan ettiklerini belirterek “ Yıl boyu bu konuda arkadaşlarımız çalıştılar. Rize- Artvin havaalanının ardından bu tür rehberlere ihtiyacımız var ve alt yapımızı mutlaka hazırlamamız gerekiyor” dedi.

RİZE: Rize il genel meclisi üyeleri arasından seçilen turizm ekibi yıl boyunca yaptığı çalışmaları Tek Bayrak Gazetesi imtiyaz sahibi ile tartıştı.

     İl Özel İdaresinde yapılan toplantıda turizm konusu masaya yatırıldı.  Turizmci ve il genel meclis üyesi Hüsnü Kemal Zaimoğlu Rize’de profesyonel kokart kartlı turizm rehberlerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “ Ülkemizde turist rehber birliği var ve bunun 13 bin rehberi bulunmakta. Trabzon’da ise 70 dolayında turist rehberi bulunmakta. İlimizde ise hiç rehber bulunmuyor. Trabzon’da yeniden kursun açılmasını istedik bize gelen cevap yeterince var açamayız oldu.  Üniversitemiz ile konuştuk ve alan dışı yüksek lisans kursu açılmasını talep ettik. İlimizde yüze yakın üniversite mezunu var ve bunların yüksek lisans kursundan geçmesi gerek. İlimizde açılacak olan kurslarda kokart alabilmek için Endonezya, İngilizce, Güney Kore, Gürcüce ve Rusça bilinmesi gerekmektedir. Havaalanı ile bunu entegre etmemiz gerek. Üniversitemizin açacağı kurs 1 ile 1,5 yıl sürecek ve buradan en az 30 kişi mezun etmek istiyoruz. Bunlar bölgesel rehber olma hakkını kazanacaklar” dedi.

     Meclis üyesi Aydın Bilsel ise uzun süredir araştırma içinde olduklarını Rize’nin turizm potansiyeli bulunduğunu belirterek “ Bu potansiyeli değerlendirmemiz gerek; bu yıl ilimize bir milyona yakın yerli ve yabancı turist geldi” dedi.

      İl Genel meclis başkanı Mehmet Kazancı ise, 2018 yılını turizm yılı ilan ettiklerini belirterek “ Yıl boyu meclis üyelerimiz turizm konusunda çalıştılar. Rize- Artvin havaalanı bitmeden alt yapımızı hazırlamak zorundayız. Doğa ve tarihi yerlerimizi iyi anlatacak rehberlere ihtiyacımız var. Komisyonumuz sürekli olarak Rize’mizi ele aldı ve çalışmalarını sürdürdü” dedi.

     53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise, yerli ve yabancı turistlerin Rize’de görmek istedikleri çay ürünü olduğunu şehrin belli bölgelerinde çay fidanları dikilmesi gerektiğini belirterek “Çayın başkentiyiz ancak şehrimizin içinde çay ürünü görmemiz mümkün değil, son yıllarda artan Arap turistlere yönelik yönlendirici levhalar ve fiyat menüleri mutlaka yapılmalı” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE