• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize`de sigara denetimleri Sürüyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, sigara yasağıyla ilgili il genelinde denetim ekiplerinin görev başında olduğunu ifade ederek; her yıl binlerce kişi kendi içmediği halde başkasının içtiği sigara yüzünden hayatını kaybetmekte olduğunu söyledi.

Rize`de sigara denetimleri Sürüyor

Rize: Pasif ekilenimi azaltmak amacıyla 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında il genelinde denetim ekipleri görev yaptığını söyleyen Tepe, şunları kaydetti: “Tütün ve tütün ürünleri kullanımının yasak olduğu alanlarda gerekli denetimleri yapmak üzere oluşturulmuş denetim ekipleri, 7/24 saat denetimlerini sürdürmekte. Kanun kapsamında kamuya açık olan kapalı alanlarda sigara içilmesinin önlenmesi ve kanun hükümlerinin başarıyla uygulanabilmesi açısından ekiplerce yapılan denetimlerin yanı sıra toplum olarak konuya duyarlılığımız büyük önem arz etmekte. Vatandaşlarımızca Tütün İhbar Hattı ALO 184 ile Yeşil Dedektör Mobil Uygulamasından yapılan ihbarlara tütün denetim ekiplerimiz tarafından ve 155-156 hatlarına tütün ürünlerinin kullanımı kapsamında yapılan ihbarlara da kolluk kuvvetlerimizce zamanında müdahale edilmekte. Ayrıca ALO 191'den de uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği kişiye uygun gerekli yönlendirmeler yapılmakta.”

“Vatandaşlarımız sessiz kalmasın”

Tepe, Sağlık Bakanlığının, tütün, tütün ürünleri ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ile zararların azaltılması kapsamında; tütün ürünlerine erişimin kısıtlanması, bu ürünlerin kullanımından kaynaklanan zararlar hakkında toplumsal sağlık okuryazarlığının arttırılması ve ikna edici sağlık iletişimi kampanyaları ile toplumsal farkındalığın oluşturulmasını amaçladıklarını belirtti. Tepe: “Vatandaşlarımızın sigara kullanımı, tütün ürünleri ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında sessiz kalmamaları gerekiyor” dedi.

Rize’de sigara bırakma polikliniklerinin açıldığını ve bu polikliniklerde vatandaşlara bilgilendirme ve tıbbı destek sağlandığını belirten Tepe, “Sigara bırakma polikliniklerimiz haftanın Salı günü Rize Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde, Çarşamba günü Kaçkar Devlet Hastanesinde ve Cuma günlerinde de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermekte.  Sigarayı bırakmak isteyenlere ALO 171’den Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma hattından destek hizmeti ve ALO 182'den Merkezi Hekim Randevu sistemiyle kendilerine en yakın sigara bırakma polikliniğinden danışmanlık ve tedavi hizmeti verilmektedir” diye konuştu. 

Vatandaşların sigara kullanımı, tütün ürünleri ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında sessiz kalmamaları gerektiğini belirten Tepe, konu ile ilgili olarak duyarlı davranmalarını ve ihbar hatlarını kullanmaları gerektiğini belirtti. 

  Tepe, bu bağlamda Rize’de sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak ve      vatandaşların  farkındalık düzeyinin arttırılması istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE